|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
MYSQL ve Türkçe karakter problemi
Veritabanının kendisi, tabloları ve fieldları UTF8 Unicode ile oluşturulmuş bir MySQL veritabanım var. Bu veritabanından ASP ile veri çekerken türkçe karakter problemi yaşıyorum. Sayfamda gerekli dil kodlama ayarlarını yaptım. Fakat hala ???? şeklinde sonuçlar alıyorum. Bunun nedeni ne olabilir? ASP ve MySQL dump kodlarını aşağıda veriyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler... ------------------------------------------ <%Session.CodePage = 65001%> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=utf-8"> </head> <% DB = "DRIVER={MySQL ODBC 3.51 Driver}; server=192.160.0.1; Port=3306; UID=hbdeneme; pwd=hbdeneme; db=hbdeneme;" Set Baglanti = server.CreateObject("ADODB.Connection") Baglanti.Open DB %> <% SQL1H = "SET NAMES 'UTF8'" SQL1H = " Select * from deneme" Set ilangenel = Baglanti.Execute(SQL1H) %> <p><%=ilangenel("na")%></p> ------------------------------------------ Veritabanı; SET NAMES utf8; CREATE TABLE `deneme` ( `id` int(11) NOT NULL auto_increment, `na` varchar(100) collate utf8_unicode_ci default NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci; |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Karşıyaka
|
Re: MYSQL ve Türkçe karakter problemi
Merhaba,
http://www.bilgiportal.com/v1/idx/13...ununun-zm.html adresinden gerekli düzenlemeleri inceleyebilirsiniz. Fakat tecrübelerime dayanarak söylüyorum Türkçe karakterlerde herhangi bir problem yaşamak istemiyorsanız MySQL'i Latin1 karakter desteği ile çalıştırın.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Forumun birçok yerinde konuyla ilgili bilgiler mevcut (öyle hatırlıyorum).
MySQL bağlantılarınızı aşağıdaki metodlardan birini kullanarak yapabilirsiniz. <% Set Baglanti = server.CreateObject("ADODB.Connection") '//METOD 1 Baglanti.Open = "driver={MySQL odbc 3.51 driver}; server=localhost; port=3306; UID=kullanici_adi; pwd=sifre; db=database_adi; stmt=SET NAMES 'Latin5' "'//METOD 2 Baglanti.Open = "driver={MySQL odbc 3.51 driver}; server=localhost; port=3306; UID=kullanici_adi; pwd=sifre; db=database_adi "Baglanti.Execute "SET NAMES 'latin5'" Baglanti.Execute "SET CHARACTER SET latin5" Baglanti.Execute "SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'" %>
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Bu şekilde sorunum çözüldü teşekkürler.
Veritabanına Türkçe karakterler garip karakterlerle kaydedilse de, ASP sayfalarında doğru connection stringler ve doğru codepage kullanımı ile Türkçe karakterleri görüntüleyebiliyorum. Veritabanına farklı karakterler kaydetmesi normal midir? İleride sorun çıkarır mı? Örn : Hasan Tayanç = Hasan Tayançşş |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Veritabanını yeni bir yere taşıman gerekirse belki problem yaşayabilrsin. Ancak sunucu değişikliği bir problemin olmazsa şimdi bir problem yaşamıyorsan, sonra da olacağı zannetmiyorum
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!