Zoque.Forum
»
SQL Server Yavaşlığı
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
SQL Server Yavaşlığı
Selamlar,
Daha önce yaşadığım SQL server sorunu nedeniyle hostumu değiştirdim fakat sorunlar bitmek bilmiyor. Önceki hosting firmam da amerikadaydı şimdiki de fakat öncekine göre sayfa açılımlarında ciddi boyutlarda bir yavaşlık söz konusu, yani herhangi bir sayfayı açmam 1-1,5dk diyebilirim. Host genelinde hız gayet iyi yani database bağlantısı olmayan sayfalar çok hızlı bir şekilde açılıyor fakat db bağlantılı sayfalarda bu yavaşlık var sorununda db kaynaklı olmasından şüpheleniyorum. Acaba bu SQL server ile ilgili yapılması gereken bir ayar mı var? Normalde db server IPsine hız kontrolü yaptırıyorum 0.350ms gibi bir rakam çıkıyor normal geldi ama bu site içerisinde neden böyledir acaba? Ayrıca site 1dk civarı bekliyor ve aniden hızlı bir biçimde yüklenmeye başlıyor. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: SQL Server Yavaşlığı
Sorunu çözdüm gibi, tablolarımdaki grants ayarlarında db kullanıcısı için hiçbirşey seçili değildi sadece execute default olarak değiştirilemiyordu. bende sadece anasayfada kullanılan tablolarda kullanıcıya Select yetkisi verdim site normal hızına kavuştu gibi sanki
doğrumu bu yaptığım yoksa yanılıyor muyum? etkisi varmı bunun hıza? |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
O ayarlarin etkisi olmamasi gerekiyor ama.
Lokalde nasil calisiyor bu sistem ve db? Yavaslik indexlerden olabilir, search olaylarindan olabilir, baglantilari kapamaktan olabilir ya da db serverina baglanti acilirken olabilir, herhalde daha bir cok nedeni olabilir Cok fazla kayit arasinda indexleme yapmadan arama yapma olabilir.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Localde gayet hızlı çalışıyor eski hosttada hızlı çalışıyordu, onun haricinde db bağlantısından şüphelenip sadece db bağlatısı olan test dosyası oluşturup denedim oda gayet hızlı. sanırım problem listelemede yada tablo açılımlarından kaynaklanıyor yinede emin değilim. Hatta performans konusunda o kadar dikkat ederek sürekli stored procedure kullanmaya çalıştım, her açtığım bağlantıyıda kapattım kodlarda. Ne hayallerle başlamıştım şu SQL servera yahu son birkaç gündür yaşattığı sıkıntılar soğuttu valla
![]() |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Karşıyaka
|
Merhaba,
Sonuçta MSSQL server'ı diğer müşterilerle paylaşımlı olarak kullanıyorsun. Başka bir müşteri serverı zorlayan bir database bağlantısı kurmuş olabilir. Yada aynı web server üzerinde çalışan farklı bir site sunucu kaynaklarını çok tüketip senin sitenide yavaşlatıyor olabilir olabilir de olabilir bi sürü şey ![]() hosting firmana benim istemi dedicated modda çalıştırın diye söyle.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!