|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
mysql'de kullanıcı yetkilendirme ve başka sunucudan mysql'e bağlanma
Selamlar, 2 sorum var. Servera MySQL kurdum ve yeni bir kullanıcı belirlemek istiyorum. MySQL.user tablosunda bakınca gördüm ki tanımlanmış pek çok yetki var. Bunlardan hangilerini seçmem güvenlik açısından riski en aza indirirken, kullanıcınında çalışmasını engellemez. Kullanıcının tablo oluşturma, veri ekleme silme update ve raporlama işlemlerini gerçekleştireceğini varsayıyorum. Bu işlemler için hangi yetkileri tanımlamalıyım. ikinci sorum şu; bu MySQL kurduğum sunucuya bir başka sunucudan erişilmesine izin vermek istiyorum. Sadece bir tane sunucu ama genel bir izin değil. Bunu nasıl yaparım? Yardımlarınız için teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: mysql'de kullanıcı yetkilendirme ve başka sunucudan mysql'e bağlanma
merhaba...
güvenlik açısından scriptin bağlanacağı MySQL hesabına phpmyadmin üzerinden imtiyazlar bölmünden yetki verebilirsiniz.ama bu işlem için root olarak girip diğer kullanıcı hesabınızı phpmyadmin'in ana sayfasından imtiyazlar linkini tıklayın.Scriptin bağlanacağı kullanıcı SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE olmak üzerre 4 hakkı verin..Sebebi malum SQL injection açığı varsa drop komutunu kullanabilir emekleriniz uçar... iyi çalışmalar..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: mysql'de kullanıcı yetkilendirme ve başka sunucudan mysql'e bağlanma
kullanıcı yaratırken "host" bilgisi verebiliyorsunuz. bu bilgi, kullanıcının hangi hosttan bağlanacağını belirtir. % olarak verirseniz herhangi bir hosttan bağlanılabilir
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |