Zoque.Forum
»
Mysql hata versin.
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Mysql hata versin.
Selamlar.
PHP ile MySQL üzerine kendimi geliştirmek ve deneme amaçlı bir CMS yazılımı üzerinde çalışıyorum.. daha önceden ODBC driver ile gerek MySQL'e gerekse access veri tabanlarına ASP ve basic ile bağlanabiliyordum. sorunuma gelince. sistemimde wamp server yüklü. PHP+Apache+MySQL ayrı ayrı yükleyerek te kurulum yapabilirdim ancak wamp bir çok zahmeti ortadan kaldırıyor. burda kullanmakta olduğum MySQL'de SQL cümlesi gönderdiğimde; göndermiş olduğum SQL cümlesi doğruda olsa yalnışta olsa hiç bir hata mesajı almıyorum, e tabi hatalı bir durumda da hatayı babadan kalma yöntemlerle arayarak bi hayli zaman kaybediyorum. mesela MySQL veritabanım > ceaser ceaser veritabanı tablom > abbas abbas sütunları > veli osman kerim "select * from abbas Where veli='deli'" > doğru söz dizimi değer döndürüyor hata mesajı yok "select * form abass Where veli='deli'" > yalnış söz dizimi değer döndürmüyor hata mesajı yok. yukarıdaki SQL cümlelerinde abbas tablosunda harf kaydırması yapmışım.. bu tür hataları çok yapan birisi olarak aynı ODBC'deki gibi falanca tablo yok gibi bir mesaj MySQL yada PHP'de bulunmuyormu. my.ini (wamp MySQL düzen dosyası) ve PHP.ini içerisinde her satıra baktım ancak konu ile ilgili bir yasaklama izine rastlamadım. vakit ayıran arkadaşlara teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Mysql hata versin.
tablo yok gibi bir hata almasanız bile sonuç döndürmeyen SQL sorgularının warning vermesi gerekir, kodların başına
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE); ini_set("display_errors", 1); satırlarını ekleyerek hata gösterimi açabilirsiniz. Gerçi wamp da bunlar default olarak açık geliyordu sanırım.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Re: Mysql hata versin.[SORUN ÇÖZÜLDÜ]
@meteryus senin dediğin satırlar varsayılan olarak gelmekte.
sorun çözümünü ise buldum.. wamp serverda pyp.ini dosyasına MySQL.trace_mode satırı gelmiyormuş bunu elle eklememiz gerekiyor. MySQL.trace_mode = on olarak ekleyince sorun halloldu gibi . gibi diyorum çünkü bu satırı ekleyince sadece tablo hatalarım değil diğer bağlantı hatalarımıda söylüyor ve tahminimden çok fazla hata yapmışım ve hemen hemen tüm kodlamayı gözden geçirmem gerekecek. ![]() ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Eregli
|
Kod icinde mysql_error(); fonksiyonunu kullanarak debugging icin ayrintili hata ciktisi alabilirsiniz.
Alıntı:
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
or die içine HTML ile isterseniz şık bir hata raporu bile yapabilrsiniz..
yada; PHP Code:
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Son örnekte SQL sorgusu hatalı olursa mysql_num_rows() fonksiyonunun parametresi hatalı tip geldiği için (resource result yerine, false gelir) fatal error ile script durur veya warning error vererek false döndürür.
Pratikte false, sıfıra eşit olduğu için de sorgu hatalı olduğunda dahi "Üye bulunamadı!" mesajı verecektir. PHP Code:
".. or die(mysql_error()); " en mantıklısı gibi gözüküyor.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
fakat ben kendi sistemimde üyeler kendi arkadaşlarını görmek istediğinde bu kodlar üzerinden görüyor ve hiç arkadaşı yoksa hata olduğunu ve arkadaşının olmadığını söylüyor...
yani bir hata olduğu kanısında değilim
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Eregli
|
mysql_num_rows() niye onerildi ben onu anlayamadim, mysql_error() ayrintili bir sekilde hata ciktisi verir. sorunu $ip diye cozersiniz.
yoksa sorgudan sonuc donmuyor, ben sunu bir inceleyeyim demek zaman kaybettirir... |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
pardon bi daha dikkatli okudum sorunu...
|
Zoque'a hoşgeldiniz!