|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
İçinden çıkmadığım bir sql sorgusu
Merhaba arkadaşlar aranıza bugün katıldım, bir sorunum var elimden geldiğince yazmaya çalışayım 2 tane tablom var 1. tablo üyelerin favori ürünleri tablosu 2. tablo ürünler tablosu yapmak istediğin şey inner join ile üye favori sayfasına girdigi zaman eklemiş olduğu ürünleri listeliyecek.bunu iç içe recordsetler ile yapabiliriz ama sistemi çok yordugu için inner join ile yapmak istiyorum 1. tablodaki alanlarim (favori tablosu) uye numarsi sid urun numarasi urunid 2. tablomdaki alanlar (urunler tablosu) id baslik yapmak istedigim sey tam olarak soyle bir sey favori tablosunda kişinin oturum numarasına göre session("sid") favorileri filtre edecek ve urunid sini alıp ürünler tablosundaki id ye göre ürün başlığını yazacak bir SQL sorgusu. Umarım anlatabilmişimdir. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Eregli
|
Re: İçinden çıkmadığım bir sql sorgusu
Veritabani tipini soylememessin ama MySQL için aşağıdaki sorgu çalışacaktır.
Uye ID'si 1 olan üyenin favori ürünlerini listele; Kod:
SELECT urunler.urun_id, urunler.urun_baslik FROM urunler INNER JOIN favori_urunler ON urunler.urun_id=favori_urunler.urun_id WHERE user_id=1 Kod:
-urunler --urun_id -- urun_baslik - favori_urunler -- id -- urun_id -- user_id |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Teşekkür ederim cevabınız için,
Veritabanım access sizin verdiginiz SQL sorgusunu söyle düzenledim oturum=session("sid") SQL="SELECT prox.id, prox.baslik FROM prox INNER JOIN favx ON prox.id=favx.urunid WHERE sid='"&oturum&"'" Ama malesef çalışmadı.Şöyle bir hata mesajı aldım Microsoft JET Database Engine (0x80004005) İfadede tür uyuşmazlığı. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
inner join yerine bir de bunu deneyin;
oturum=session("sid") SQL="SELECT prox.id, prox.baslik FROM prox, favx WHERE prox.id=favx.urunid AND sid='"&oturum&"'"
|
Zoque'a hoşgeldiniz!