|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir,İstanbul
|
ilginc bir SQL Join sorusu
bjkonline icin fikstur bölümü yapıyorum. ilgili tablolar şöyle; -fikstur macID - evTakim - konukTakim - evGol - konukGol -takimlar takimID - takimAdi fikstur tablosundaki evTakim ve konukTakim sutunlarında deger olarak takimin ID'si var. ben evTakimID ile ev sahibi takımını adını konukTakimID ile de konuk takımın adını takimlar tablosundan almak istyorum hem evTakim'da hem de konukTakim'da 2 farklı takımın takimID'si var.. tek satırda 2 tane takimID olmasa çok kolay ama tablolar bu şekilde.. şöyle bir sorgu yazdım ama olmadı tabi.. SELECT * FROM bjk_fikstur,bjk_takimlar WHERE bjk_fikstur.evTakim = bjk_takimlar.takimID AND bjk_fikstur.konukTakim = bjk_takimlar.takimID nasıl yapmam gerek ? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: ilginc bir SQL Join sorusu
aynı tabloyu sorguya 2 kere sokarak çözebilirsiniz.
Kod:
SELECT bjk_fikstur.*, evsahibi.takimID eTakimID, evsahibi.takimAdi eTakimAdi, konuk.takimID kTakimID, konuk.takimAdi kTakimAdi FROM bjk_fikstur, bjk_takimlar evsahibi, bjk_takimlar konuk WHERE bjk_fikstur.evTakim = evsahibi.takimID AND bjk_fikstur.konukTakim = konuk.takimID
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir,İstanbul
|
Re: ilginc bir SQL Join sorusu
teşekkürler..
FROM bjk_fikstur, bjk_takimlar evsahibi, bjk_takimlar konuk bu şekilde tablolara isim verildigini bilmiyordum.. öğrendiğim iyi oldu.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!