Zoque.Forum
»
Ciddi bir sistem için veritabanı seçimi
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Ciddi bir sistem için veritabanı seçimi
Merhaba,
Bir firma için web tabanlı otomasyon sistemi tasarlayacağım. Firmanın kendi bayileri, müşterileri ve bunların cari hesapları vs herşey bu web tabanlı sistem üzerinden işleyecek. Şu anda ön analiz aşamasındayım ve bir veritabanı teknolojisi seçmek konusunda tereddüt ediyorum. Elimde MySQL ve MSSQL olmak üzere iki alternatifim var. MSSQL, Dünyanın en büyük yazılım firması olan Microsoft'un bir ürünü. Express edition dışında, yüksek lisans ücretleri var, teknik destek imkanı çok kuvvetli. MySQL, en popüler açık kaynak veritabanı teknolojisi, kullanımı kolay, yedekleme ve yönetimi için çok fazla yardımcı program var. Şimdiye kadar tüm projelerimde MySQL kullandım. Bu iki veritabanı teknolojisinden birini seçmeliyim ki, ileride benim için ve firma için yaşanabilecek problemlerde çözüm kolay olsun, güvenli olsun ki veriler yetkisiz kişilerin ellerine geçmesin. Çünkü gerçekten önemli verilerin tutulacağı bir sistem olacak. Sizden ricam bana veritabanı teknolojisi seçimi konusunda yardımcı olmanız ve fikir vermeniz. Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: Ciddi bir sistem için veritabanı seçimi
MySQL de bir iki komut değişiyor ki MySQL i kullandığını söylemişsin, bu konuda sorun yaşamazsın. onun dışında .net ile çalışacaksan mssql kullan derim, lisansını da firmaya aldır, sunucularına kur. PHP ile çalışacaksan MySQL. MySQL de mssql de sağlam sistemler. önemli olan anlık kaç kişinin bağlanacağı, tabi bir de senin yazacağın güvenlik eklentileri.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Anlık bağlanacak kişi açısından bakarsak şöyle bir örnek vereyim. Sisteme bağlanabilecek kişi sayısı toplam 300 civarında olacak ve tüm kişilerin aynı anda bağlanıp bağlanmadığını da hesaba katarsak anlık kişi sayısı max 50 olur diye tahmin ediyorum, ki bu fazla bir rakam değil.
Anlık erişimde MySQL ve MSSQL, her ikiside yüksek band genişlikleri vaadediyor. Benim en çok gözönünde bulundurmam gereken nokta verilerin güvenli bir şekilde kaydedilmesi ve bundan sonrasında sorunsuzluk. İlgine teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
daha çok kullanmış olmana dayanarak söylüyorum; MySQL. hem ücretsiz, hem de geliştirilebilir ( açık kaynak kodlu olduğunu biliyorum, yanlış bilmiyorumdur umarım ).
bildiğinden şaşma derim ben ![]() sorun yaşayan da görmedim ben ( access den SQL e dönüştürme sırasında olan sorunları saymıyorum, access le alakan yok çünkü senin, MySQL kullanmışsın zaten sürekli. ) |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu sorunun cevanı için VT'nın üzerinde çalışacağı makine de önemli, kullacağın script dili de.Eğer linux sunucu kullanmak istemezlerse- genelde de böyle olur- veya ASP.NET kullanacaksan Microsoft SQL server daha uyumlu bir tercih olabilir. Ama eğer Linux-Apache-MySQL-PHP kullanabileceksen, daha iyi performans açısından MySQL'i tavsiye edebilirim. Bence ikisi arasında yazılımcı açısından ciddi bir fark yok. Sistem performansı açısından da önemli olan 50 veya 60 bağlantı olması deği,l ne iş yaptıkları asıl önemli olan.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
MsSQL yahut MySQL değil de, ben size Postgresql kullanmanızı öneriyorum.
Açık kaynak kodlu ve şu an dünyadaki en gelişmiş veritabanlarından birisi.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!