Zoque.Forum
»
SQL sorgusu Oluşturma
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
SQL sorgusu Oluşturma
Üç tane tablom var Alanları şu şekilde
Bolumler : bolumId,bolumAd Konular : konuId,bolumId,konu,tarih,saat Sorular : soruId,konuId,tarih,saat 1.) bolumler tablosundan bolumAd, konular tablosundan bolumId ile eşleşen kayıtların sayısı,sorular tablosundan konuId ile eşleşen kayıtların sayısı bu isteğimiı tek sorguda yapabilirmiyim. Inner Join Outer Joine girdim fakat çıkamadım Sorguyu yazabilirseniz çok mutlu olurum İyi Çalışmalar |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: SQL sorgusu Oluşturma
2 sorgu ile çözebilirsiniz anca. ilk gruplama her bölüm için konu sayılarını aldığınızda, konular gruplanmış olacağından her konunun sorusunu almanız imkansız hale gelir. dolayısıyda ilk sorguda bolum ve konuları join edip bolumId ye göre gruplarsanız her bölüm için konu sayısını, daha sonra ise knu ve soruları join ederek her konu için soru sayılarını bulabilirsiniz.
ancak şu mümkün olabilir; 3'lü join ile her bölüm için konu sayısı, konu bağımsız soru sayıları alınabilir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Watford / UK
|
acikcasi ben de meraktan soruyorum; basitce 2 tane INNER JOIN kullanmak mumkun degil midir?
sunun gibi mesela: PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
2 join kullanmak elbette mümkün. ama bu sorunuzun cevabını vermez.
örneğin 2 bölüm, her bölümün 3 er konusu, her konunun da 4 er sorusu olursa, aşağıdakine benzer 3'lü join 24 kayıt getirecektir.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!