Zoque.Forum
»
Localhostta database e bağlantı sorunu...
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Localhostta database e bağlantı sorunu...
Arkadaşlar biraz uzun olucak kusura bakmayın ama konuyu detaylı anlatıcamki bana yardımcı olabilesiniz..
PHP triad kurdum PHP sitemi ve database i indirdim ve kurdum. PHP triaddeki MySQL şifresini oluşturdum. Apache ve MySQL çalışıyordu. Tablolar vs hepsi çalışıyor. Ancak database i birtürlü gösteremedim. sitemin include olayını vt.PHP diye bi dosyam hallediyor kodu aşağıdaki gibi.. <? function zaman() { $gunler = array ( 1=> "Çarşamba", 2=> "Perşembe", 3=> "Cuma", 4=> "Cumartesi", 5=> "Pazar", 6=> "Pazartesi", 7=> "Salı" ); $aylar = array ( 1=> "Ocak", 2=> "Subat", 3=> "Mart", 4=> "Nisan", 5=> "Mayıs", 6=> "Haziran", 7=> "Temmuz", 8=> "Agustos", 9=> "Eylül", 10=> "Ekim", 11=> "Kasım", 12=> "Aralık" ); return date(" d ") ."". $aylar[date("n")]. "" . date(" Y "); } class veritabani { var $host; var $kullanici; var $sifre; var $v_adi; var $mysqll; var $sorgu_no; function vt() { $this->host="localhost"; $this->kullanici="xxxxxxx"; $this->sifre="yyyyyyyy"; $this->v_adi="xxxxxxx"; } function agac($ustid,$sayfa=null) { mysql_connect("$this->host","$this->kullanici","$this->sifre"); mysql_select_db($this->v_adi); kodun gerisine gerek yok sanırım.. MySQL kullanıcı adı ve şifresini bu koddakilerden faklı yapmıştım. Bu yüzden koddaki kullanıcı adı ve şifreyi mysqldekiyle aynı yaptım olmadı. Mysqldeki kullanıcı adı ve şifreyi koddakilerle aynı yaptım olmadı. Kullanıcı adını root yaptım şifre koymadım olmadı.. Database i yeniden isimlendirdim olmadı. Phptriadı sildim easyphp yi yükledim aynı işlemleri yaptım gene olmadı. Localhostta forum falan kurdum onlar çalıştı ama bunu çalıştıramadım. Siz durumdan anladığınız kadarıyla önerilerinizi yazarsanız denerim tek tek. Ben aklımdayken ek olarak şunu sorayım, phptriadde MySQL şifresini sonradan değiştiremiyormuyuz? Eğer .ini den değiştirdiğim geçerli olmuyorsa sorun bu olabilir. Ben .ini dosyasındakileri değiştirdim ama bu olayı halletmedi. PHP triadı, easyphpyi, wampserver i denedim hepsini yükledim ama olayı çözemedim Lütfen aklınıza ne gelirse önerin deneyeyim bir şekilde halledeyim şunu.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!