Zoque.Forum
»
Access Performansı
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: Access Performansı
tabi ki, haklısınız
![]() SQL express de aklıma takılan 4 gb sınırından ziyade tek işlemci sorunu. Çift çekirdekli işlemciler biliyorsunuz, iki ayrı işlemci gibi gözüküyor, bu sorun yaratır mı? ( Aslen MySQL kullanıyorum ben, bir ara mssql kullanan bir program için gerekli olmuştu bana, onun dışında sorma amacım meraktan )
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Access Performansı
express edition'un çift+ çekirdekli işlemcilerde sorun çıkardığına yönelik bir şeyle herhangi bir yerde karşılaşmadım. express, tek CPU ile sınırlandırılmış, yani bir query çalıştırıldığında tek kanal üzerinden işlem gerçekleşiyor.
sınırlandırma ise; * 1 CPU destekler, ancak herhangi bir sunucuya yüklenebilir, * 1 gigabayt (GB) RAM, * 4 GB maksimum veritabanı boyutu, yani, kaç işlemciniz olursa olsun, ne RAM olursa olsun, ne kadar disk boyutu olursa olsun, express, max. 1 CPU, 1 GB RAM ve 4 GB veritabanı boyutu kullanır. ancak, yine aynı konuya değinmekte fayda görüyorum, zaten birden fazla CPU üzerinde dağıtık çalışılması gereken bir ürün zaten express'in harcı değildir. tam sürüm kullanılması gerekmektedir. SQL Server 2005 Ürün Ailesi Karşılaştırması
|
Zoque'a hoşgeldiniz!