Zoque.Forum
»
Access Performansı
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Access Performansı
Genel bir kanı vardır hani, gelişmiş uygulamlar için access kullanılmamalıdır diye. Açıkçası kolayıma geldiğinden uygulamalarımda hep ms access kullanıyorum. web uygulamalarımda hiç yüksek bir ziyaretçi trafiği oluşturabilecek bir projem olmadığından bunu pek te test edebilmiş değilim açıkçası. Ama mevcut uygulamalarım için iyi de sonuçlar verdiğini düşünüyorum.
Sormak istediğim, bir uygulama var ve bu sistemin db'i tek bir mdb dosyasına yığılmıyor. Yani genel istatislikleri ayrı bir veri tabanında kullanıcı bilgileri vs. datalarıda ayrı bir dosyada tutarak daha iyi bir performans sağlayabilirmiyiz sizce. Bu konuda tecrube edinen varsa görüşlerini merakla bekliyorum. (wwforum'unda access sürümünün olması bende access'in çok da yabana atılabilecek bir sistem olmadığı düşüncesini uyandırıyor) |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: Access Performansı
ben de uzun süre kullandım access i.
"yüksek bir ziyaretçi trafiği oluşturabilecek bir projem olmadığından" demişsin; bu yüzden access i kullanman bence hız sorunu yaratmaz ancak bedava olduğundan kullandığım MySQL in daha verimli olduğunu söyleyebilirim. Bu arada veritabanı tasarımı da önemli; bir arkadaşım access tabanlı forumunda 30 online olunca hatalar vs vs alıyordu ve site açılmıyordu.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
access'i bir veritabanı olarak düşünmek biraz yanlış geliyor bana. SQL server express ile test ederek (hız testi olsun, sp, view, function özellikleri olsun) farkı kendiniz de görebilirsiniz.
farklı dosyalara yığmak her ne kadar MB sınırını biraz düşürse de, aynı anda yapılan işlemler için access sorun çıkaracaktır. işinizi görüyorsa birşey diyemem, ama işe uygun araç kullanmak her zaman en doğru olanıdır diye düşünüyorum.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Dün akşam bir test yaptım. Önceden basit bir youtube bot uygulamam vardı. Botun listelediği kayıtları access'a yazdırmıştım. Dün baktım içinde 30,000 civarı bir kayıt var. Bunların hepsini tek seferde çekmeye. çalıştım. Maalesef site kimi zaman hiç açılmıyor kimi zamanda zar zor. Sanırım SQL server yada My SQL için biraz pratik yapmaya başlamam lazım. (Hiçi bunlar üzerinde uygulama geliştirmedim)
Peki ASP için bu ikisini (SQL server/MySQL) kıyaslarsak hangisini tavsiye edebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Bende ASP + MySQL öneririm.
Veritabanı doğru yapılandırılır ve çoğu işlem full text search ile yapılırsa bir jet gibi uçabilen bir web sayfanız olabilir.
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]()
|
|