Zoque.Forum
»
Kategorinin son kaydı ve inselect
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Kategorinin son kaydı ve inselect
Şöyle ki bir üyelik sisteminde üyenin süreçlerini tek tek tutuyoruz. Örnek vermek gerekirse şu şekilde.
HTML Code:
[b]IslemId - UyeId - UyeTuru - Tarih[/b] 1 - 4 - OnaySureci - 1.1.2005 2 - 4 - Onaylandi - 2.4.2005 3 - 4 - AltinUye - 3.4.2006 Şu şekilde yazmıştım ama yapmıyor, tüm üyeleri getirdi bu kez de. Kod:
SELECT * FROM vwKayitliUyeler where UyelikTuru=4 and strTarih in (select Max(strTarih) from UyeKayitlari group by UyeId) Şimdiden yardımcı olacak herkese çok teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Kategorinin son kaydı ve inselect
aşağıdaki kod sanırım istediğinizi verecektir. ufak bir tavsiye, uyeturu'nu bir tabloya alıp burdan foreign bir bağlantı kurarsanız daha performanslı olur sanırım.
Kod:
select * from tablo_adi where uyeturu = 'OnaySureci' and uyeId not in (select uyeId from tablo_adi where uyeturu not in ('Onaylandi', 'AltinUye'))
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Olayın mantığını anlamam için harika bir örnek olmuş ama benim takılıdğım kısım tarih olarak o üyeye eklenmiş son girdi.
çünkü şu da var, onu üstü kapalı geçmişim. Mesela üye ankara şubesine bağlı ve altın üye, sonra bunu istanbul şubesine aktarıyoruz, yine altın üye olarak. hal böyle olunca da 2 kez gelecektir kayıt. dolayısıyla da ben inselect'te max(strTarih) demiştim ama bu tür bir yaklaşımla nasıl çözerim bunu? İlginize çok teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
sanırım aradığınız bu...
Kod:
select * from tablo_adi a where uyeturu = 'OnaySureci' and tarih = (select max(tarih) from tablo_adi b where b.uyeId = a.uyeID) tablolarınıza anlaşılabilir alias'lar vererek karmaşadan kurtulabilirsiniz.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Gecenin bir vaktinde kod yazdığımdan mıdır nedir bir türlü işin içinden çıkamadım. Şu şekilde düzelttim kodumu ama yine olmadı.
Geciken yanıtım için de özür dilerim. PHP Code:
Executing SQL directly; no cursor. noramlde bu hatayı order by da seçici yanlış olunca verirdi ama bu nedense göremedim... |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
bunu dener misiniz?
Kod:
SELECT k1.*, k2.* FROM UyeKayitlar k1, UyeKisisel k2 WHERE k1.UyelikTuru=4 AND k1.UyeId = k2.UyeId AND k1.strTarih = (SELECT MAX(strTarih) FROM UyeKayitlar k3 WHERE k1.UyeId = k3.UyeId) ORDER BY k1.UyeId DESC
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Evet bu kez oldu, içiçe sql mantığını da iyice çözmeye başladım. Bugüne değin hep tek katmanlı yapardım da bu sql verilerini ama bu kez şartlanmıştım ki sayenizde çözdüm.
Çok tşk. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!