Zoque.Forum
»
COUNT ve LIMIT aynı anda kullanmak [MySQL]
|
| Veritabanları MySQL , MSSQL, SQL, Access, Oracle |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
COUNT ve LIMIT aynı anda kullanmak [MySQL]
Merhaba arkadaşlar,
SELECT * FROM kitaplar USE INDEX (id) LIMIT 10,15 ile sorguladığımda veritabanından 2 adet kayıt döndüğünü görüyorum. Çünkü veritabanında zaten 12 kayıt var Doğal olarak 10 dan başla ve 15 daha al gel deyince 2 adet sonuç dönüyor.Ben ise böyle birşey kullanmak istiyorum. SELECT count(id) as records FROM kitaplar USE INDEX (id) LIMIT 10,15 Yani 10. satırdan sonraki 15 kayıt arasında dönen sonuçların kaç tane olduğunu öğrenmeye çalışıyorum. Mantık olarak 2 sonucunu döndürmesi lazım ama değer boş geliyor. MySQL de LIMIT ve COUNT olayı için farklı metodlar önerebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Aza sormuşlar nereye gidiyorsun diye. Çoğun yanına demiş. :confused: Mesaj fatihunal tarafından 11.06.2008 (05:00) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Hatalı anlatım |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: COUNT ve LIMIT aynı anda kullanmak [MySQL]
Bildiğim kadarı ile;
1) SELECT SQL_NO_CACHE SQL_CALC_FOUND_ROWS id FROM kitaplar USE INDEX (id) LIMIT 10,15 2) SELECT FOUND_ROWS(); şeklinde olabilir, tek sorgu ile yapılabilirmi bilmiyorum ancak tek sorgu ile de yapabiliyor olsan da yukarıdaki şekilden herhangi bir farkı olmaz.
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Aslında aklıma gelen bir yöntem var. Fakat, ben bu iki sorguyu nasıl birleştireceğimi çözemedim. Belki bu konuda yardımcı olabilirsiniz.
1. Sorgu : SELECT id FROM kitaplar USE INDEX (id) LIMIT 10,15 1. Sorgu Sonucu : 11 ve 12 nolu id. 2. Sorgu : SELECT count(id) as records FROM kitaplar USE INDEX (id) WHERE id IN (11,12) Düşündüğüm şey. 1. sorgunun sonucunda çıkan id leri 2. sorgu içindeki IN içine yerleştirmek.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!