|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
MSSQL tarih hatası
sorun şu şekilde, tablomda bulunan tarih sütununa tarih insert ederken '14.7.2008' şeklinde tarih girmek istiyorum. fakat out of range hatası verdiği için '7.14.2008' şeklinde girmke zorunda kalıyorum. Fakat şunu farkettim, ASP üzerinden aynı sorguyu yaptığım zaman veriyi ekliyor. 2. problem ise yeni bir tablo yaptım, fakat bunda da ne web üzerinden ne SQL server management studio üzerinden gün ay yıl olarak tarih verisi giremiyorum. tabloyu açtığım zaman ise veriler gün ay yıl olarak dizili gözüküyor. SQL serverın bu şekilde davranmasının sebebi hikmeti ne olabilir? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: MSSQL tarih hatası
Merhaba hasan,
2. soruna cevap: SQL zaman tablonda tarih yazan yerlerin türünü "datetime" veya "smalldatetime" olarak kullanırsan SQL managment studio dan elle girebilirsin istediğin tarihi.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: MSSQL tarih hatası
bu, database collation ile ilgili bir sorun.
ASP'de yaptığınızda, veri tiplerini otomatik dönüştürdüğünden sorun çıkmıyordur. CONVERT(datetime, Tarih, 103) şeklinde gösterimini doğru yapabilirsiniz. normalde Turkish_CI_AS kullanırsanız pek sorun kalacağını düşünmüyorum.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!