|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
iki farklı tarihli veriyi karşılaştırma?
ben iki farklı tarihin verilerini kullanarak belli bir sutunu karşılaştırmak istiyorum. tablo düzenim; firma_id, firma_kod, firma_degeri, tarih gibi bir tablo oluşturdum. yapmak istediğim şey; birbirini izleyen iki tarih arasında (örn: 2008-08-14 ile 2008-08-15 arasında) aynı firma koduna sahip bütün firmaları ayrı ayrı firma değerleri arasındaki farkları çıkartıp bir sıralamaya koymak istiyorum. bunu PHP de array ile yaptım fakat işlem çok uzun sürüyor. bunu daha kısa hale getirmek için SQL i kullanabileceğimi düşündüm. sizce böyle bir sorguyu nasıl hazırlayabilirim? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: iki farklı tarihli veriyi karşılaştırma?
Veriyi sıralayıp gruplayıp aldıktan sonra PHP'de iyi bir döngüyle işlersen çok vakit almaması gerekir aslında. Ya da şöyle söyleyeyim bu işi yaptırmak için yazacağın SQL sorgusu çok daha yavaş çalışacağı için yazılması için katlanılacak zahmete değmeyecektir muhtemelen.
Normal şartlar altında ne kadar çok şeyi SQL ile veritabanına yaptırabilirsek, o kadar iyi olur ama bazı durumlarda bu doğru olmayabiliyor
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Re: iki farklı tarihli veriyi karşılaştırma?
Yok yani aslında yaklaşımın bence doğruydu, ben de neredeyse her zaman SQL'de ne kadar çoğunu halledebiliyorsam o kadar iyi diye düşünürüm ancak SQL'in sahip olmadığı ya da sınırlarının zorlandığı bazı işlemlerde bu idealizmden vazgeçip veriyi aldıktan sonra işlemek gerekiyor
![]() Ben teşekkür ederim yorumun için
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|