|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Xitami server ve ActivePerl
Merhaba..Benim sorunum kısaca şöyle; Bilgisayarda xitami web server'ı kurulu, win98 için perl i de yükleyip kurdum. Windows un register dosyasında yapılması gereken değişikliğe gelince; "HKEY_LOCAL_MACHINE--SYSTEM--CurrentControlSet--Services--W3SVC--Parameters" bölümünden sonra olması gereken "script Map" dizini bilgisayarımda yer almıyor. Bu dizini kendim oluşturup şu parametreleri veriyorum; ScriptMap-- .pl "c:/usr/bin/perl.exe %s%s" ve .cgi "c:/usr/bin/perl.exe %s%s" Pc de ki perl doğru dizinde yer alıyor ancak şu ana dek hiç bir pl ya da cgi uzantılı dosya çalıştırabilmiş değilim. Şunu da belirtmeliyim ki herhangi bir hata mesajı da alamıyorum.Forumda buna benzer bir sorunun cevabına rasladım ama yazık ki benim işimi görmedi. Yardımcı olursanız çok sevinirim...İyi çalışmalar diliyorum... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
bu sorunun yeri burası değil ama her neyse
Cgi dosyalarını uygun dizine koyuyormusun onu sorayım öncelikle. Xitamide web sayfaları "webpages" klasörüne cgi dosyaları "cgi-bin"dizinine koyman lazım. ondam sonrada http://localhost/cgi-bin/dosya.cgi olarak çağırman lazım. Bir dene istersen
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Öncelikle cevap için teşekkür ediyorum...Dosyalarım .cgi ve .pl uzantılı olarak, http://localhost/cgi-bin/dosya.cgi dizini altındalar. Acaba yukarıda da belirttiğim gibi problem register içindeki "ScriptMap" uzantısını manuel olarak yaratmamdan dolayımı kaynaklanıyor? Xitami web server i oldukça irdeledim ve öyle sanıyorum ki geçerli tanıtımları yaptım.Ayrıca dcom98 bileşenlerini de sisteme perl' i yükledikten sonra adapte ettim...(bu arada sorumu yanlış yerde sorduğumu mesajımı gönderdikten sonra farkettim, admin silerse eğer diğer tarafa taşıyabilirim.)
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ANKARA - ANTALYA
|
Merhaba,
Ben sistemimde ( win98 ) Xitami , MySQL, PHP, Perl kullanıyorum. Ve bunları kurarken hiç bir sekilde REGISTRY ayarları ile oynamıyorum her sey otomatik yukleniyor ve gerekli degisiklikler programların setup ları tarafından yapılıyor.. Ama sanırım sen PERL i kurarken Autoexec.bat dosyasını modify etme demissin.. Once Autoexec.bat ını notepadle ac. ve içinde asagıdaki gibi satırların ( herhangi biri ) olup olmadıgına bak.. SET PATH=c:\PERL i nereye kurduysan orasi\BIN;"%PATH%" Ör: SET PATH=c:\PERL\BIN;"%PATH%" eger bu satırlardan her hangi biri yoksa Autoexec.bat dosyana ekle ve kaydet. sonra sistemi bir restart edip tekrar calıstır ve dene... sanırım sorun cozulecektir.. Basarılar.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!