|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Php'ye MySQL desteği nasıl?
PHP kurulumu esnasında make, make install gibi komutlardan sonra MySQL desteğini eklemek için --with-MySQL gibi bir konfigüre komutu da var. bendeki durum ne? PHP test çalıştırdığımda konfigüre komutları bölümünde --without-MySQL yazıyor. sanırım problemi bu açıklıyor. Apache, MySQL ve PHP problemsiz çalışıyor. phpye MySQL desteğinin nasıl ve hangi komutlarla ve nasıl eklenebileceğini öğrenmek istiyorum.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Compile parametreleri
--with-MySQL, --with-perl gibi parametreler apache'nin ilgili modülüde derlemesi, bulması için verilir. Bu parametrelere ayrıca ilgili programın dizinler içindeki yeride verilir ki apache bu programları nerde bulacağını bilsin. Ama modülleri ek olarak elle kurarsan bu parametreleri görmezden gelebilirsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Mysql & Php
Darkstar'ın söylediği gibi
./configure --with-MySQL-dir=/usr/local/MySQL --with-pgsql -dir=/usr/local/pgsql ve benzeri parametreleri kullanarak myswl desteğini kurabilirsin. Şu an apache PHP ile sorunsuz olarak çalıştığına göre yapman gereken başka bir şey yok gibi görünüyor.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
çok acil !!!
./configure --with-MySQL-dir=/usr/local/MySQL --with-pgsql -dir=/usr/local/pgsql
yukarıdaki satır apache kurulumundan sonra da çalıştırılabilir mi nereden? apache ve PHP kurulurken makinada MySQL olmadığı için sanırım MySQL --with-MySQL değil --without-MySQL oluverdi. bana öyle bişey söyleyinki dostlar phpinfo()' da --without-MySQL satırı --with-MySQL haline dönüşüversin teşekkürler
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Konu üstündeyim
Walla işe daha yeni geldim, dün akşam 23'e kadar DHTML kastım. Canım bu gün hiç çalışmak istemiyor. Konuya göz atacağım.
Kişisine Not: wefra; sizin şirketin tabelasını görmüştüm )) Fırsat olursa bu gün akşam üstüne doğru olmazsa Ptesi sabahtan sana uğrayacağım. Nescafe'yi koyu içerim
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Hemen geleyim o zaman :))
Wefra;
malesef istediğin şeyi yapabilmek için Apache'ni tekrar derlemek zorundasın. Eğer MySQL ve PHP'yi module olarak kurdu isen bu destekler phpinfo() fonksiyonunun çıktısında "APACHE" başlığı altında "Loaded Modules" olarak görünüyor. Ama compile options denilen şeyleri değiştirmen mümkün değil. Eğer müşterin yada cevap vermen gereken kişiye bu kısmı gösterip ikna edemezsen Apache'ni tekrar compile etmen gerekir.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
gerçekler acı
apache'yi tekrar derlerim ok. herşeyi baştan yaparım.
ha bu arada hesap vermem gereken bir müşterim yok. evimde kendi başıma yaptığım çalışmalar bunlar. tabii ki amaç değerli müşterilere unix hizmeti de verebilmek ya da unix saplantisi olan müşteriyi geri çevirmemek.teşekkürler
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!