|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
access database güvenliği..
merhaba.. içinde şifre bulunduracak bir database yarattım ve şifreleri içinde.. neyse url'yi girince bu database download edilebiliyor ve şifreleri access'i olan herkes görebiliyor.. bunu engellemenin yolları ? access üstünden nasıl yapılır. içinde şifrele diye bir bölüm gördüm ama ASP'den bu girişi nasıl yapıcam _?_
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
benim hostta öle bir dosya yok..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
hostuna durumu anlat, onlar klasörlerin okuma ve yazma izinleriyle ilgili gerekli düzenlemeleri yapacaklardır.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
sevgili blackinwhite..
hostum gogo ![]() ama subdomain olarak kullanıyorum.. şuan win2000 ile çalışıyor sunucular.. ona sorduğumda (kendi server olmadığı için) pek birşey yapamıyor..
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
o zaman en azından btün directory'i listeleme izni yoksa (yani mesela www.blabla.com/blabla yazınca bu directory'deki bütün dosyaları listelemiyorsa) db dosyların adını karışık şeyler yazabilirsin (mesela 447364fdF4fgdSDGF2s.mdb gibi)
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
oki çok saol.. mantıklı bir yol.. ama şimdide şunu öğrenmek istiyorum.. database'i şifreledim..
peki ASP'den bu şifreyi nasıl gireblirim.. bunnu <% Set BAG = server.Createobject("ADODB.Connection") BAG.Open ("DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=" & server.MapPath(""& VTdosyasi &"\tabanim.mdb")) %> içinde nasıl yaparım ??
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
evet arkadaşlar bir deneme sonucu buldum..
işte şöyle; DBQ=" & server.mappath("db/mdb.mdb")& ";Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};Password=sifren"
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
access da veri güvenliği için en iyi uygulama web tarafından görülmeyen bir dizin içerisine (çoğu yerde bu dizin <db> olarak kullanılıyor) yerleştirmektir. bunun getirdiği yarar şudur : web ziyaretcisi hiçbirzaman hiçbir şekilde db dizinine erişemez çünkü iis e web root olarak bir alt dizin tanımlanmıştır.
örneğin root . .....www . . .....db internet üzerinden sadece www dizini erişime açıktır. ama ASP üzerinden bu dizine fiziksel yol vererek erişirsin Mehmet Günce Akkoyun PC Net Türkiye |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!