|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Trabzon
|
mysql de sıkıcı bi sorun!
merhaba MySQL de bi sorunum var yardımcı olabilirseniz sevincem... şimdi bi veritabanım var normalde veritabanına kayıt girerken 10 bin karakteri kontrol ediyor ve fazlaysa kayıt yapmıyor..fakat 10 bin karakter olmamasına rağmen uzun bir kayıt eklediğimde kaydı eklediğini söylüyor yani INSERT INTO satırını geçiyor ..ama veritabanında ekleme görünmüyor...no diye bi alanım var...AUTO_INCREMENT ,UNIQUE özelliklerine sahip..ve insert into yaparken no yu eklemiyorum kendi arttırsın diye...yazı kısa olunca ekleme yapıyor ... yazi alanı blob(text) olarak tanımlı..yazar ve başlık da karakter... .. yardımcı olursanız,öneride bulunursanız sevinirim...Sayfa aşağı da..www.blueexpress.f2s.com/index.php |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bağlantı tipi
Sen MySQL e soket bağlantımı kuruyorsun yoksa http server atacılığıyla (PHP, ASP, perl, vs cgi) mı bağlanıyorsun?
Eğer webservera bilgi gönderip MySQL de tutuyorsan önce webserverin ayarlarında dediğimi yapman gerek. Yok değilse, zaten probleminin olmaması lazım, sen bana /var/log/MySQL.log dosyasını göndersene
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
selamlar,
örneğin MySQL deki deneme adlı databasemizdeki table adlı tablomuzda id nin özellikleri şöyle olsun : int(5) , auto_increment , index , unique , primary diyelim ekleme yaparken şöyle bir komut kullansak $sqlcümledenemesi = "insert into table values (null,'deneme')"; diğerleri kendine göre ayarlarsan sorun hallolur kanısındayım .. saygı,sevgi vs.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
pardon ben soruyu yanlış anlamışım ..
demek istediğim id nin yerini boş bırakma oraya null yaz. birde blob(text) yerine mediumtext olarak ayarlarsan sanırım sorun çözülür en azından ben hep mediumtext te istediğim kadar yazabiliyorum. // bu arada öle bir sorgu çalışır .. tabii değiştirmek elinde.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Trabzon
|
$sqlcümledenemesi = "insert into table values (null,'deneme')";
bu kodu bana açıklarmısın arkadaşım yani deneme tablosuna boş bir satır mı ekliyosun? peki ne işe yarıycak bu yani benim sorunum şu kısa yazı yazınca ekliyor fakat uzun yazıyı eklemiyor medium blob yapcam şimdi ....ekleme kodum şöle.. mysql_select_db("blueexpress",$db); $query="INSERT INTO yazilar (yazar,yazi,baslik) VALUES ('$isim','$yaz','$title')"; $result = mysql_query($query); echo "<font face='verdana' size='2'>Sevgili $isim ;kaydınız başarıyla eklenmiştir...</font>"; mail("mailadresim","yeni yazı eklendi","yeni yazı:<br><br>$"); herneyse bu aralar internete ara veriyorum eğer sorunum düzelmesse postgresql kullancam zaten.. aslında cnımı sıkan nokta şu ben kendi bilgisayarımda sorun çıkarmadan çalışıyo ama f2s de olmuyo aynı uyum.. sevgilerle.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!