|
|
#1 (permalink) |
|
|
Sql Komutunda Sorunum Var
Merhaba ben aspyle yeni yeni ilgilenmeye başladım ve bi kodu düzenledim. kod aşağıda; <% Conn_String = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=" & server.MapPath("../../cgi-bin/data/controlpanel.mdb") Set Conn=server.CreateObject("ADODB.Connection") Conn.Open Conn_String SQL = "SELECT * FROM hosting WHERE tur like 'w'" set rs = Conn.Execute (SQL) 'Connect to database %> burda ; SQL = "SELECT * FROM hosting WHERE tur like 'w'" yapmamın nedeni tur field ında w ile geçen datalara erişmesi içindi. yalnız bunu yaptım iyide yaptım ama datayı çağırdığımda sırayla dimiyor yani içinde 4 tane data var ve bunlar 3 - 4 - 1 - 2 diye sıralıyor. bense 1 - 2 - 3 - 4 diye sıralamsını istiyorum. hatta bir ek daha mesela 1.ciyi ayrıntılarıyla ekra döktüğümde 1i görüntülemesini istemiyorum. ayrıntılı olarak cevaplarsanız sevinirim fazla bilmiyorum birde öğrenmek için ayrıntılı cevap istiyorum. |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
WildCardlara dikkat ( % , ? )
SQL = "SELECT * FROM hosting WHERE tur like '%w%'"
yap yada HAVING BY kullan sıralam için ORDER BY fieldname kullan, eğer ters sıralatacaksan ORDER BY fn DESC kullan, Eğer kayıtları grup grup alacaksan LIMIT kullan (Ör: LIMIT 0,50 ilk 50 kayıt demektir) falan filan işteee.................
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!