|
|
#1 (permalink) |
|
|
Veritabanı Taşıma
Sorunun oldukça basit olduğunu biliyorum ancak ben bir çözüm üretemedim. Yardımcı olabilecek olursa sevinirim. Şimdi benim makinamda bir MySQL veritabanı bulunuyor ve ben bunu netteki MySQL alanıma yüklemek istiyorum. Yahu bu myadmin'in export veya ona benzer bir bölümü yok mu? Bunu en kolay ve hızlı biçimde nasıl yapabilirim. Elimde daha önce hazırbulunan bir veritabanı geçti ve deneme amacıyla bunu yüklemeye kalktım olmadı. Bu hazır script ile gelen bir veritabanı idi ve SQL son eki bulunuyordu. Ben de SQL'u txt'e dönüştürdüm. Ve kopyala - yapıştır aracılığı ile buradaki sorguları netteki myadmin aracılığı ile yeni veritabnına işlemeye kalktım. Olmadı!!!!! bilgisayarın neresinde saklanıyor bu myadmin ile işlediğim veritabanları bilmiyorum ama bunun mutlaka bir yolu olmalı. Acemiyim basit bir dile ve maddeler ile anlatırsanız sevinirim. Yerel olarak myadmin ile çalıştığım bir veritabanını nasıl net'e aktarırım???? |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
.txt'i ASCII mod. ftp server'na yükle, sonra
MySQL -uUSERNAME -pPASSWORD newdbname < /path/to/dump.txt bu komut ile daha önce olusturmus oldugun db'ye tasiyabiilrsin.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
unutmadan söyleyeyim, sunucunun telnet destegi var mi? yoksa bu tasima islemini phpmyadmin üzerinden de yapabilirsin. birkac konu altta phpmyadmin kullanimi baslikli bir konu yer almakta.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
sorun o değil o konuyu okudum. server da telnet de var ancak benim derdim şu txt dosyasyı olarak veritabnını açmaya kalktığımda yer yer garib simgeler çıkıyo. sanırım diğer daha kolay olacak ama biraz daha ayrıntılı açıklayamazmısın en baştan şimi serverda telnet açık herhangi bir veritabanı da nette yok yerel olarak da elimde Vbulletin veritabanı var o da neredeyse artık saklanıyo bilmiyorum. lütfen yardım!!!!!!
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
önce nette bir tane veritabani acmalisin. zaten aksi takdirde bu tasima islemi olmaz. host'una bu konuda bir email at, sana bir veitabani acip kullanici bildigilerini (username ve password diyelim bunlara) sana göndersin.
sonra ftp ile sunucuna baglan. HTML leri sakladigin klasörüne gir ve .txt seklinde olan db ni sunucuna gönder. ASCII mod.. göndermelisin. sonra telnet ile login yapip, bu .txt nin bulundugu klasöre gir. bunun icin gerekli komut cd . ls -la her zaman klasörde olan dosyalari kontrol edebilirsin. .txt in oldugu klasöre gelince pwd komutu ile "absolut path" belirleyebilirisn. örnek olarak /home/httpd/ diyelim. sonra bu komutla MySQL -uUSERNAME -pPASSWORD db < /home/httpd/db.txt .txt olarak sunucuya tasidigin veritabanini MySQL'e tasiyabilirsin.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
account'unda kurulu degil. daha dogrusu telnet destegin yok. bu durumda phpmyadmin ile tasimalisin. ama bu konuda ne yazik ki bir bilgim yok.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
olayı mecbur myadmin ile deneyelim dedik normal tabloları tek tek kopyala yapıştır ile aktardım ancak şu attachment denen tabloda garib garib simgeler var yahu: örnek vermek için buraya yapıştırayım dedim burayı bile kitledi. dolayısı ile vazgeçtim örnekten. neden durum böyle. bu garib karakterler engelliyo olayı!
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!