|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Aynı Datayı Bir Kere Yazdırmak with MySQL
örneğin "deneme" tablosunda "isimler" die bir field hazırladım ve bunların içine kayıtları girdim. Sorgu yaparken, 10 tane "aziz" isminde kayıt varsa, ben bu azizlerden sadece bir tanesinin ekranda yazmasını istiyorum. 'Aziz' lerden sadece bir tanesini yazsın "Aziz" die sonra da "Mehmetler" den bi tane mehmet yazsın. Yani kaçtane birbirinden farklı isim varsa sadece onları yazsın. 10 tane "Aziz" ve 5 tane Mehmet mevcutsa sorgudan sadece 1 tane 'Aziz' ve 1 tane de 'Mehmet' yazsın. Bunu yapmak için MySQL de sorgulama yaptırırken yazabileceğim bir function var mı ve kullanımı nedir??? yoksa PHP mi kullanmalıyım peki o nasıl ? :s |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
baba buldum yaaa
) araştırmacı kişiliğimiz gene ön plana çıkınca nabarsın işte pppp . Çok basitmiş yaa. İşin kötü tarafı sen tam foruma mesaj yolla, tam o sırada cevabını bul ).Kullanımı şöyle : select distinct isimler from deneme komut distinct miş, herkescaaza tekrar teşkürler
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
PHP Code:
![]() Yuf ben yazana kadar elli tane cevap yazılmış :P
Take me back to my boat on the river and I won't cry out any more Mesaj Scud tarafından 09.04.2002 (18:17) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
group by isim kullanimi ayni isme ait toplam, carpim vs gibi genel ifadeler alacaksaniz daha kullanislidir..
mesela select isim, sum(maas) from tablo group by isim size her ismin toplam ne kadar maas aldigini gosterir. sevgi, saygi..
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
extralarda var!
Avg (aritmetik ortalama)
Min (minimum degeri olan row) Max (maximum degeri olan row) Count (toplam row sayisi) First (ilk row) Last (son row) gibi extra kullanimlarida var. (bir yukaridaki mesajda "sum" ile bunlari degistirip deneyebilirsiniz...) |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!