|
|
#1 (permalink) |
|
Databasede Resim nasıl saklayabiliriz...
Database de resim nasıl saklayabiliriz. Şimdiye kadar hep resim yollarını saklıyordum database'e ama şimdi resmin kendisini saklamam gerekiyor.... Bununla ilgili bir script biliyor musunuz????
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Cevap
Yine kendimiz cevaplıyalım....
PHP Code:
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
database keydetmeyi başardım ama bi türlü dosyayı görünteleyemedim
![]() şöle bişey denedim <?PHP header("content-type: image/png"); mysql_connect("localhost","root",""); mysql_select_db("upload"); $SQL="select * from upload2 where description='d'"; $sorgu=@mysql_query($SQL); $sira=mysql_fetch_array($sorgu); mysql_close(); echo "<br>".$sira[bin_data]; ?> ama olmadı bide bu olay word dosyaları içinde uygulanabilinirmi? kaydediyor ama nasıl görüntülencek??
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
azizciim
ASP kodları versem senin işine yaramazki be anacıım neme lazım, şuna bak bir : sql ve access başka konularda vardı forumda, arama ile bulunabilir...
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
![]() ayrıca resmin PNG'mi? bundan emin ol.. ya hep sorcam unutuyorum. resmin yolunumu, yoksa resmin kendisinimi saklamak daha iyi? hangisini önerirsiniz? resmin kendisini saklamak veritabanını şişirirmi (galeriler için düşünün)? |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
database'de resim...
hmm.. şöyle düşünelim... arkadaşınız sizden kıpkırmızı bir elma istedi, siz gidip bir kasa elma alıp yanına gidip kasanın içinden kıpkırmızı elma seçip mi ona verirsiniz, yoksa gidip kasadan en iyi elmayı seçip sadece onu mu götürürsünüz? daha formal... şöyle ki... bir veritabanı ister access, ister SQL server isterse MySQL vb. olsun, sorgulamalara maruz kaldıklarında içerisindeki tabloları açarlar ve ram ve cpu dan kaynak eritirler. resmimizin 100 KB olduğunu ve toplam 1000 tane resim olduğunu düşünelim. bunlar fiziksel olarak HDD'de de veritabanında da yaklaşık aynı alanı kaplarlar. sonuçta jpg gibi sıkıştırılmışta olsa hepsi 1 ve 0'lardan oluşuyor. neyse... eğer tablodan veri almaya çalışısanız 100X1000 = 100.000 KB = 102.400.000 BYTE kaynak harcamasına gereksinim duyacaksınız. dolayısıyla sistem yavaşlayacaktır. bunun yerine o resmin path'lerini tutan tablo, varsayalım ki 255 karakterlik Path'ler olsun, 1000 kayıttan 255X1000 = 255.000 BYTE'lik veri ile uğraşacaksınız. hadi diyelim 100.000 BYTE da resmin kendisi, toplam 350.000 BYTE veri yığını... 350.000 <>102.400.000 ... siz karşılaştırın... /. hesaplarıma güvenmeyen kendisi hesaplayabilir. doğruluğundan emin değilim, ama yaklaşık değerler ![]()
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Hele dediğin gibi galeri gibi bir sistemde !
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Rize
|
Katılıyorum. Ben şahsen kendi sitemde bu konuyu bayağı bir irdelemiştim. Sonuçta db yerine resimleri dizinlere kaydettim. Gerektiğinde oradan okuyup alıyorum resimleri. DB'de saklayıp gereksiz yere sistemi oyrmaya gerek yok.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!