|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: LND
|
SQL Servera geçen sistemde oluşan sorunlar !
Yazdığım bir sistemi SQL servera geçirdim ancak çok ilginç olaylar oldu. Tarih, Boolean alanlartdaki farklılıkları biliyordum ancak şu tip olaylar oldu; - Artık sistemdeki login kısmı çalışmıyor ! Connectionı DSN Access a çevirince tekrar çalışmaya başlıyor. - Bir fonksiyonum çalışmıyor aynı şekilde onun da bağlantısını Access a çevirdiğimde çalışıyor... gibi... Buan rağmen bazı bölümlerde hiç sorunsuz çalışıyor. Bu konuda fikirleri olanlar, deneyimleri olanlar sorunları ve çözümleri paylaşırsa sevinirim...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: {ist- levent}
|
Benim kanka derki
"Murat says: SQL server a baglanamamis galiba ya server adi ya user name yade pwd yanlis " inşallah yardımı olur
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Murata çok teşekkür ediyorum ancak bağlandığımı tekrar belirtmeme gerek yok sanırım.
Ayrıyaten SQL Servera bağlanmadıysam diğer sayfalar nasıl çalışmış murat bunu da "say" ederse çok sevinirim... // Karşıklık olmasın yukarıdaki login sistemi dediğim şey kendi yazdığım üyelik sistemidir.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: {ist- levent}
|
Benim kanka gene derki ; Access DB den eğer SQL çevirirken kullandığı SQL sorgusunda bir hinlik olabilir. dedi
aldı eline snitz in connection tabel ını inceliyor. üyelik kısmında nerde hata olabilir diye bakıyor bakalım bu sefer anlıyacak mı ? Soul garanti ederim bulmazsa bu sefer kesın dovecem
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Şimdi durum şu Access' ı direk olarak SQL serverın export/import utility sini kullanarakl SQL Servera geçirdim.
SQL server ile ilk çalışmam değil bu arada ancak bu sefer nedense bu tip bir sorunla karşılaştım. Anladığım kadarıyla WHERE cümleciği konusunda bir sorunu var veya başka bir şey.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
WHERE user = "soul" AND pass="pass"
// ancak hata falan almıyorum sadece çalışmıyor
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
stored procedure 'mı kullanıyorsun.
Sp den dönen dataları ASP ile kullanamamak gibi sorunlar ile karşılaştım ben,eğer öyle ise sp query'i sp'den ayırıp dene birde. query analizer ile bu query'i çalıştır, dönen veriler doğru mu ona bak. sorun server'da mı, clientta mı görürsün.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Stored Procedure kullanmıyorum..
Anladığım kadarıyla SQL server ın bizzat kendisinde bir sorun var. Çünkü SQL server Manager ı kullanırken de verilere göz atarken sorun çıkartıp kapanmakta kurulumu tekrar incelemeyi planlıyorum. Şimdilik uygulamamı Access ile devam ettireceğim bir ara tekrar geçirirriz artık
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
konuşuom işte
aklıma bianda gelenler:
sorgu olayında ORDER BY istememesi olayı var sqlserverin. key alanları tekrar düzenlemek lazım. functionı nereye nasıl yazdın anlamadım. ama her access database SQL servera dönüştürülebilir. deneme yanılmaya devam et boş zamanlarında
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!