|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
İç içe SQL ifadeler
tabloda SQL ifade ile yaptırıyom aramayı. Neyse sonuçta bir recordset oluşuyor Allah için. Aferin bana bunları web sayfasında gösterebildiğim için. Gösterdiğim bu kayıtların görülme yani Hit alanlarını 1 arttırarak güncellemek istiyorum. Ben bunu başarabilirim ama istediğim yöntem sadece 1 tane GÜNCELLEME SORGU IFADESI. Ve icinde For...Next döngüsü olmasın SQL1 = "SELECT *FROM TABLO Where(?????)" Not: SQL1 içindeki Where koşulunu bilmioz. Ve Update ifadesinde kullanmak da yasak SQL2 = UPDATE (SQL1 deki kayıtlarda) anlaşıldıysa sorum sevincem, cevaplanırsa uçucam
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
SQ1 her seferinde farklı bir ifade olarak oluşturuluyor. SELECT tipi bir sorgu olan SQL1 ifadesi ile getirilen kayıtlarda artı olarak bir de guncelleme yapmak istiyorum.
Ama yukarda anlattığım şartlarda )
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Şimdi oraya notu niye koydun bilmiyorum elbette bir sebebi vardır ama not yuzunden istediğini yapabilmen sanırım döngüsüz bir şekilde imkansız
. Çünkü ben senin dediğini o şekilde yaptım yani select'teki where'i bir değişkene atıp update deyiminde kullanarak mantıklı olan da bu sanırım ö bür türlü herbirinin id sine bakıp döngü içinde güncellemen gerekecek bu kayıt sayısı fazlalaşınca kastırır.Umarım açıklayacı olmuştur. ![]() Ben yazarken sen de yazdın galiba.
Mesaj uzaytek tarafından 31.10.2002 (09:36) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
ha bu arada..
aşağıdakine benzer bir SQL ifade hata vermiyor ama tüm kayıtları güncelliyor, kriter falan tanımıyor.
UPDATE (SELECT *FROM Tablo1 Where(id < 20)) SET hit = hit + 1 ....
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!