|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
yanyana okutmaktan kastın nedir? bu gelen verileri sayfandaki tabloda (<table>) birer sütun olarak göstermekmi? yoksa veritabanındaki tablolardan sütun sütun çekmekmi?
eğer birincisiyse, döngünde her seferinden eski satırı kapatıp (</tr>) yeni bir satır başlatacağına (<tr>), eski sütunu kapatuıp (</td>) yeni sütun aç (<td>). döngün bitince de satırı kapatırsın (</tr>) eğer ikincisiyse, zaten sorgunda bunu yapıyosun. ör: Kod:
select a,b,c,d,e from tablo eğer bunların ikise de değilse sorunu anlayamadım. biraz daha açarmısın?
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
hayaletin dediği gibi verileri aldıktan sonra istediğin biçimi vermelisin. Veritabanından gelen veriler benim bildiğim satır satır gelir sutun haline(veya istediğin herhangi bir biçime) aldıktan sonra kod ile getirmelisin. Umarım yanılmıyorumdur şimdi biri çıkar da yan yan alırsa hiç şaşırmam şu sıralar
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
verilerin ekrana yazdırdığın döngüde yapacaksın her ne yapacaksan. ben sana bunun mantığını basitçe ve ayrıntılara takılmadan anlatayım. takılırsan daha ayrıntılı çözeriz.
ör: PHP Code:
diyelimki 8 veri geldi veritabanından. döngüye girmeden ben bir satır başlattım ve ilk değeri 0 olan bir sayaç tutuyorum. bu sayaç 4'e (veya 4'ün katına) ulaştığında şu andaki satırı kapatıp yeni bir satır açıyorum. böylece bir sonraki 4 veri alttaki satırda gösterilmiş oluyor. senin buraya eklemen gereken, verilerin sayısının 4'e tam olarak bölünüp bölünmediğini kontrol etmek. eğer bölünmüyorsa ,tablonun sağlığı için , colspan'ler le uğraşacaksın. gerçi sanırım uğraşmasanda ie'de sonuç alırsın fakat netscape'in yapacaklarından emin değilim.. tavsiye: colspanleri yap!
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
veya limit ile yazarsın her satır içinde query yazarsın (Kasar biraz ama)
select * from table limit 0,4 1. satır için select * from table limit 4,4 2. satır için select * from table limit 8,4 3. satır için select * from table limit 12,4 4. satır için..... ve sürer gider
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|