Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Server Bulundurma

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 26.05.2003   #11 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: İstanbul
niye herkes yurt dışından makine kiralıo sanıosun eh, adam 500 GB trafiğe 200 $ verio, burda 80 GB ye veriolar

Ondan sonra da perşembe gününden beri yurtdışındaki server'lardan hosting alan hiçbir Türk firmasının web siteleri açılmıyor, e-mail'leri çalışmıyor )) Biz 3 yıl Amerika'da server kiraladıktan sonra 2 yıldır Türkiye'de server'ımızı bulunduruyoruz, iyiki de öyle yapıyoruz
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 26.05.2003   #12 (permalink)
evolver

evolver's Avatar

Yer: Izmir
iyiki yapiyorsunuz hayatbilgisayar ... sıkıldım artik heryerde sizin su mesajlarinizdan. turkiyenin hatlari cok ic acici sanki , yurt disinda bugune kadar sorun yasamadim buyuk derecede , tercihim bundan sonrada yurt disi olacaktir.Turkiyede ise sadece netone(satko) omurgasi vardir kalite dendiginde ...
evolver şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 26.05.2003   #13 (permalink)
biturbo

Yer: istanbul
türkçe içerikli bi web sitesi TR topraklarında host edilmelidir
lami cimi yok

netoné uydu hattını 2ye katladı die mi sempati duymaya başladın haua

BNET üstüne datacenter yok türkiyede
bunu ben diil ttnet sölüo
biturbo şu an çevrimdışı  
Old 26.05.2003   #14 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

Herkes her tarafta yurtdışında server kiralamanın faziletleri hakkında mesaj bırakırken, ben de Türkiye'de server kiralamanın faziletlerinden bahseden mesajlar bırakıyorum, bundan niye sıkılıyorsunuz ki. Acaba müşteriler çok mu sıkıştırmaya başladı sizi, ondan mı sıkılıyorsunuz da acısını bizden çıkartıyorsunuz

Türkiye'nin hatlarının çok iç açıcı olması, Netone'un omurgasının Bnet'inkinden kaliteli olup olmaması hep çok yuvarlak laflar, sizin de bu lafları diğerleri gibi hiçbir teknik bilgiye ve detaylı araştırmaya sahip olmadan söylediğinizi zannediyorum. Bana göre yurtdışını tercih edenlerin iki nedeni var;
- Türkiye'deki server kiraları yurtdışına göre hala biraz pahalı, burada bir server'a 300 dolar verirken Amerika'da aynı server'a 200 dolar verebiliyorsunuz, işe ticari açıdan kısa vadede bakılırsa Amerika daha karlı, ama biz bu olayı uzun vadeli olarak düşünüyoruz, ayda 100 dolar fazla para veririz sorun değil, allahtan bizim gibi düşünenler çoğalıyor, Bnet'te, Netone'da, İhlas.Net'de, vs. hepsinin server sayıları hızla artıyor. Bu firmaların server sayıları arttıkça kiralar düşecektir, ayrıca hatlar yetmediği zaman bu firmalar ek hatlar alacaklar, bu da Türk Telekom'u ek hatlar alması için zorlayacak, böylece Türkiye'deki internet hatları da çoğalacak, uzun vadede olacak olan bu. Ama ben bugünü kurtarayım, ayda 100 dolar az vereyim ama Amerika'da server'ım olsun farketmez diyen kısa vadeli düşünenler buna da mutlaka bir kulp bulacaklar.
- Amerika'daki firmaların teknik desteklerinin daha iyi olduğu söylenir durur, biz 2 yıl Amerika'da Vservers, sonra Interland, Verio gibi çok bilinen büyük hosting firmalarından server kiraladık, hepsinin desteği de idare eder vaziyetteydi. Bnet ve Netone ile çalıştık, onların da teknik desteğinin Amerika'dakilerden farkı yok. Fakat burada herkesin bildiği ama işine gelmediği için inkar ettiği bir durum var; server kiraladığınız zaman server'ın işletiminden tamamen siz sorumlu olursunuz, kiralayan firmalar size sadece server'dan çıktığınız anki sorunlarda yardımcı olurlar. server'daki DNS ayarlarını, mail server kurulumunu, vs. siz yaparsınız, bunlar data center'ı ilgilendirmez. Ama ülkemizdeki hosting firmalarına bakıyorum da; kelime İngilizce bilmeyenler hosting işi yapıyor, eline bir Windows 2000 server CD'si geçiren server kiralayıp hosting işine giriyor, ondan sonra da teknik destek şöyle böyle diye ahkam kesiyor herkes, önce o işletim sistemini, kullandığınız programları iyice öğrenin, zaten teknik desteğe falan hiç ihtiyacınız kalmaz, o zaman Amerika'dakilerle de Türkiye'dekilerle de hiçbir sorununuz olmadan gül gibi geçinip gidersiniz.
Old 26.05.2003   #15 (permalink)
Dryope

Dryope's Avatar

Yer: Bursa
Alıntı:
Ama ülkemizdeki hosting firmalarına bakıyorum da; kelime İngilizce bilmeyenler hosting işi yapıyor, eline bir Windows 2000 Server CD'si geçiren server kiralayıp hosting işine giriyor, ondan sonra da teknik destek şöyle böyle diye ahkam kesiyor herkes, önce o işletim sistemini, kullandığınız programları iyice öğrenin, zaten teknik desteğe falan hiç ihtiyacınız kalmaz, o zaman Amerika'dakilerle de Türkiye'dekilerle de hiçbir sorununuz olmadan gül gibi geçinip gidersiniz.
2. mesajda böyle ağır ithaflarda bulunmak her yiğidin harcı olmasa gerek.

İlk önce bir kaç uyarıda bulunarak başlıyayım sözlerime.

İlk önce kimin ne kadar parası olduğu yada serverini nerde bulunduracağı değildi buradaki konu. Burada bir arkadaşımız iyibir makine ve Bnet ten alacağı hizmet hakkında rakamsal bir bilgi istemiş ve sanırım ortalama bir fiyata ulaşmış.

Thread başlığı Hadi şirketinizin reklamını yapında değildi. Eğer bu forumda böyle bir reklam yapmak istiyorsan diğer arkadaşlar gibi reklam vermek yada bilgi almak için... linkini kullanarak forumda bannerini yayınlatabilirsin.

Eğer ki amacın reklam değilde İnternette Nasıl Yatırım Yapılır hakkında bilgi vermek ise İnternet ve İş bu başlık altında bir thread açabilir düşünce ve önerilerini paylaşabilirsin.

Hala ne yapmak istediğinin farkında değil ve 3. mesajındada insanları aşağılama yada önceki mesajlarındaki gibi
Alıntı:
Biz 3 yıl Amerika'da server kiraladıktan sonra 2 yıldır Türkiye'de server'ımızı bulunduruyoruz, iyiki de öyle yapıyoruz
bana göre ukala ve alakasızca olan mesajlarına devam edeceksen Small Talk linkine giderek burda kendine bir thread açarak devam edebilirsin.

Bu seçeneklerin hiçbiri sana uymuyor ise ben hala burda bu tavırlarıma devam edeceğim diyorsan beni dinle ve bu link'e tıkla.

Alıntı:
Herkes her tarafta yurtdışında server kiralamanın faziletleri hakkında mesaj bırakırken, ben de Türkiye'de server kiralamanın faziletlerinden bahseden mesajlar bırakıyorum, bundan niye sıkılıyorsunuz ki. Acaba müşteriler çok mu sıkıştırmaya başladı sizi, ondan mı sıkılıyorsunuz da acısını bizden çıkartıyorsunuz

Biri bu arkadaşa internetin sadece kendi sitene girip bakmak değil dünya üzerindeki tüm site yada diğer iletişim seçeneklerini kullanabilmek olduğunu anlatsın..

Mesajım belkide ağır kaçacak ama gerçektende en sevmediğim şeyin ukalalık olduğunu belirtmek istiyorum.

p.s: Bağlı bulunduğum şirketin bir serveri var ve amerikada bu konuda yorum yapmayacağım ama sadece biz memnunuz diyorum. Yazdıklarımın hiçbirinin serverimizla ilgili olmadığını sadece benim kendi kişisel tepkim olduğunu belirtmek isterim.

Son bir not...

Alıntı:
www.sirketadi.com adresi alımı
internet'te com, net, org, biz ve info uzantılı adresler çeşitli kuruluşlar tarafından verilmektedir. Müşteri tarafından istenen adres(ler)'in daha önce alınıp alınmadığı kontrol edilmekte ve adres alınmadı ise adınıza başvuru yapılmaktadır. Başvuru sırasında herhangi bir evrak gerekmemektedir. Eğer istenen domain adı boş ise anında alınmaktadır.

Yıllık Ücret
:
35.000.000. TL (KDV Dahil)
Bu fiyata domain pes doğrusu ....

Mesaj Dryope tarafından 26.05.2003 (19:00) yeniden düzenlendi..
Dryope şu an çevrimdışı  
Old 26.05.2003   #16 (permalink)
evolver

evolver's Avatar

Yer: Izmir
Alıntı:
netoné uydu hattını 2ye katladı die mi sempati duymaya başladın haua
abim calisiyorda oradan biliyorum dostum, alt yapisini , herseyin!
Yani herkes gibi disaridan degil iceriden biliyorum netone'i.Ayrica siz daha ttnet'e inanmaya ve guvenmeye devam edin,sonu boyle oluyor genelde.Anlayan anladi!

Alıntı:
Acaba müşteriler çok mu sıkıştırmaya başladı sizi, ondan mı sıkılıyorsunuz da acısını bizden çıkartıyorsunuz
musterilerimin sıkıstırdigi filan yok kafana takma boyle seyleri hayatbilgisayar arkadasim, biz gereken aciklamlarimizi yaptik ve musterilerimizde anlayisla karsiladilar bu durumu.Ayrica tum hosting tartisma listelerindede reklaminizi iyi yapiyorsunuz tebrik ederim..Son birsey daha: Biraz daha kullandigin kelimeler'e dikkat edersen sevinirim.Isletim sistemlerin hepsini en az senin kadar bende biliyorum!Yaptigim Is konusunda cok hassasimdir seni tekrar uyariyorum!!!

Sorunun var ise Ozel Mesaj atabilirsin!

Dryope'un soyledigi bir cok seye katiliyorum ,

Mesaj evolver tarafından 26.05.2003 (19:46) yeniden düzenlendi..
evolver şu an çevrimdışı  
Old 26.05.2003   #17 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

Yazdığım mesajlarda şirketimin reklamını yapacak bir laf sarfettiğimi sanmıyorum, mesajlarımda sadece server'ımızın Türkiye'de olduğunu söyledim, onun için reklam konusunda haklı olduğunuzu sanmıyorum.

Ağır ithamlarda bulunup bulunmamak sadece beni ve cevap yazanı ilgilendirir, netice itibarı ile saygısızlıkta bulunmuyorum, küfür veya benzeri birşey yazmıyorum, sadece görüşlerimi yazıyorum. Eğer forum kurallarına uymayan bir şey yazmışsam forum admin'i beni uyarır veya forumdan çıkartır. Arkadaş bana sıkıldım sizin mesajlarınızdan yazarken birşey itham etmiyor demek ki. Sadece konu server kiralama ile ilgili olduğu için görüşlerimi yazdım, siz nasıl Amerika'da server kiralamanın iyi olduğunu ve memnun olduğunuzu yazıyorsanız, ben de Türkiye'de server kiralamanın iyi birşey olduğunu yazıyorum. Yazdıklarımda ukalalık diye adlandırdığınız bir şey de yok, siz kendi üstünüze alınmışsanız başka. Ayrıca ukalalık yapacaksam da bunu uslubü ile yapacak kadar da bilgi ve görgü sahibiyim, sizin uyarılarınıza ve notlarınıza ihtiyacım yok. internet'i veya bahsi geçen diğer konuları sizin veya başka arkadaşın anlatmasına da ihtiyacım yok, bu konudaki eğitimim, yıllarca oluşan bilgim ve tecrübem bu konuda epeyce fazladır. Eğer bilmediğim birşey olursa sorarım, cevabını da bilenlerden alırım.

Sizi de bağlı bulunduğunuz şirketin server'ının Amerika'da olduğunu söyleyerek reklam yaptığınızı söylesem, hatta memnun olduğunuzu da belirttiğiniz için daha fazla reklam yaptığınızı söylesem ne derece doğru olur, sizin görüşleriniz de o derece doğru olmuş. Kişisel tepkinizi belirtirken yine reklam yapmışsınız desem de haksız olmam herhalde.

domain fiyatlarımız veya diğer fiyatlarımız hakkındaki yorumumuz da olaya ne kısır derecede baktığınızı gösterir. Aynen mesajlarımda yazdığım gibi olaya sadece ticari açıdan baktığınızı kabul ediyorsunuz. Bu fiyat tahmini olarak 20 $ + KDV'ye karşılık gelir ve internet'teki ortalama domain fiyatlarını temsil eder. Ayrıca yaptığımız her işleme fatura kestiğimiz için işin KDV'sini ve vergisini de düşünürseniz son derece makul bir fiyattır. Lütfen o sayfamızı tekrar okuyun, o rakama KDV dahildir. İsterseniz gidip Network Solutions'un veya diğer büyük domain firmalarının fiyatlarına bakın. Bir sürü büyük küçük firmanın da domain'lerini bizden alması bu konuda yanlış bir şey yapmadığımızı bize bir kez daha hatırlatıyor.

Yani uzun lafın kısası, bu tartışmayı uzatmanın bir anlamı yok bana göre, herkesin görüşlerine saygılıyım, ama ben kimseye saygısızca birşey yazmazken ve isteyen alınsın diye ortaya konuşurken, alınanlar hemen çıkıyor ve cevap yetiştirmeye çalışıyor. Özellikle "ukala" türü laflarınızla mesaj yazıyorsanız, bence siz gidip bana verdiğiniz link'leri bir kez daha dikkatlice okuyun.
Old 26.05.2003   #18 (permalink)
hayatbilgisayar

hayatbilgisayar's Avatar

Bir önceki mesajınızda imzanız şöyle idi;

www.internet-siz.net //internetsiz kalmayın!
LineHost.Net [hosting Solutions]

Şimdiki mesajınızda ise imzanız yok olmuş, herhalde biz reklam yapmıyoruz, Hayat bilgisayar reklam yapıyor mu demek istiyorsunuz

Benim kimse ile sorunum yok, dolayısı ile kimseye Özel Mesaj atma gibi bir sorunum da yok, işte biri "ukala" der, biri "Özel Mesaj" at, "seni tekrar uyarıyorum" der, yarası olan gocunur durumları yaşıyoruz burada.

İşletim sistemlerini bilip bilmemen benim sorunum değil, müşterilerinin ve senin sorunun. Ben yazdıklarımı, yani eline bir " Windows 2000 server" cd'si alıp hosting'çiliğe başlayanları, veya kelime İngilizce bilmeden program kuranları gözlerimle gördüm, hatta bir kısmına destek bile verdim. Netice itibarı ile herkes kendi ekmeğini yer, müşteri sayısı da Türkiye'de daha çok fazla, bu konuda hiçbir sıkıntım yok. Sadece sektöre bilir bilmez girenleri kastettim, alınmak isteyen alınır diye de yazdım mesajlarımı. Türkiye'de herşeyde olduğu gibi bu konuda da inanılmaz bir enflasyon yaşıyoruz, sürekli olarak forumlarda bundan bahsediyorum, ve sizin de olduğu gibi reklamımızı kendimizce yapıyorum, bunda da eleştirilecek bir taraf yok, sonuçta ticaret yapıyoruz, sadece çamur at izi kalsın gibi yaklaşımlardan bıktım artık, ben ortaya düşüncelerimi yazıyorum, yazılarımda hiçbir saygısızlık veya direkt olarak birini suçlayacak bir şeyler yazmıyorum, ama hemen cevaplar geliyor, cevaplar da niyeyse "ben senden daha iyi biliyorum", "senin fiyatların pahalı" şeklinde oluyor, nedense
Old 26.05.2003   #19 (permalink)
biturbo

Yer: istanbul
evolver;

bi gün bnet'i gidip görmeni tavsiye ederim
netone'ı görmüşün zaten aradaki farkı kendin görürsün

ttnet verilerine göre en hızlı ISS bnet şu an

biz ttnet'e güvenmeye devam edicez tabi sonuçta başka çaremiz var mı?
ttnete güvenmeyip yurt dışında host alsaydık şu an durumumuz faciaydı bugün olduğu gibi
sonuçta türkiyede ikamet ediosan ve siten türkçe içerikli ise türkiye merkezli bir web server kullanan hosting şirketi daha makuldur(performans ve uptime açısından)

ha tabi bugün yurtdışı hat uçtuysa sorumlusu ttnet dorudur
biturbo şu an çevrimdışı  
Old 28.05.2003   #20 (permalink)
Dryope

Dryope's Avatar

Yer: Bursa
Alıntı:
Sizi de bağlı bulunduğunuz şirketin server'ının Amerika'da olduğunu söyleyerek reklam yaptığınızı söylesem, hatta memnun olduğunuzu da belirttiğiniz için daha fazla reklam yaptığınızı söylesem ne derece doğru olur, sizin görüşleriniz de o derece doğru olmuş. Kişisel tepkinizi belirtirken yine reklam yapmışsınız desem de haksız olmam herhalde
Cevap yazmıyacaktım bu thread e ama içimde kaldı. Forumda yazdıgım hicbir mesajımda yada imzamda şirketimin ismini bulamazsın sadece kişisel bilgilerimde web sitem olarak girdim orayı bunun için benim yukarda alıntı yaptıgım gibi bir durumla karşılaşma imkanım yok.

Yani reklam bana ters özellikle bu gibi bir forumda. Ben programlamamı yapar bir kenara çekilirim gerisi beni ilgilendirmez.

Birkonuda daha cevap yazmak istiyorum .. Neden ben sana çamur at izi kalsın filan yapayım ki aynı iş kolunda değiliz (kişisel olarak) şirketimin aynı iş kolunda yer alması da beni bağlamaz. Foruma girdiğinden beri attığın mesajlara tepki geliyorsa bu senin hatandır. Yoksa ne ben seni tanırım nede bir başkası neden sana karşı bir tavır alalım.

domain fiyatına gelince sen 20 $ a ortalama fiyat diyorsan sana hiçbir sözüm yok ama yukarda genel şartlar altında bir şirketin reklamı çıkıyor bi bak bakalım ne kadarmış fiyatları. Türkiyenin en büyük şirketleri bile o senin dediğin fiyata domain satamıyor artık..

Dryope şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
bulundurma , server

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image