Zoque.Forum
»
.com ve .tr'ler
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: bilmiyorum
|
tabii ki com ve net her zaman daha iyi ama artık çok akılda kalıcı isimler bulunamaması yüzünden gen.tr nin çok iyi bir seviyeye geleceğini düşünüyorum. belki ticari amaçlar için değil(aslında olabilir) ama kişisel oluşumlar için çok mantıklı bir uzantı.
name.tr ve web.tr ise bana soğuk geliyor. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
valla ne yalan söyleyim hep bir gen.tr domaini almak istedim, ama niye 6 kusür dolara com veya net almak dururken $50 a gen.tr alayım diye düşünerekten fiyatlar düsene kadar almamısımdır, düser düsmez se kişisel kullanım için seven.gen.tr yi aldım,
com net org için ise domaine yakısanı almayı düsünüyorum, kişisel sitem için bir domain almaya kalktığımda hain domain simsarları** tarafından soyadımın alındığını gördüm tabi bunda soyadımın ingilizce bir sayıyı ifade etmesi ve bu sayının onlar için sayı dışında baska anlamlar ifade etmesi nedeniyle forbes 500 listesinde olduğunu öğrendim com, net, org, au, sk, gr, .vs gibi bütün uzantıları deneyip hepsinin alındığını gördüm bu yüzden adimla bir domain almaya karar verdim, söyleniş açısından hizir.com, hizir.net, hizir.org üçlüsünden (com zaten alınmıstı, net ve org arasında bir tercih yapmak zorunda kaldım) daha önce org lara pek sıcak bakmama rağmen (aldığım ilk org lu domaindi baskaları için aldığım domainler dısında bana ait olan bir 40 tane domain vardır sanıyorum ki bazılarının dediği gibi Alıntı:
napıcaksın) hizir.org olarak okunduğunda daha iyi durduğunu düsündüğüm için org u seçmiştim, nitekim şimdi nerdeyse internetle uğrasan arkadaslarımın hemen hemen hepsi ban hitabederken adım yerine hizirorg u kullanıyor. bu da söylenisin kolaylığından kaynaklanıyor diye düsünüyorum.com.tr, net.tr ve gen.tr benim çok hosuma giden tr uzantıları, nom.tr (galiba kaldırdılar) name.tr gibi gıcık uzantılar ı bedava verseler almam web.tr de ise tnn.net in gazına geldim, aldım birkaç tane baktım adamlar parselliyorlar ne bulursalar, bir kaç tane de ben alayım dedim ![]()
ispanyolca türkçe sözlük || sözlük test || uludağ sözlük : bilgi edinmek, eğlenmek ve yeni arkadaşlarla tanışmak için oluşturulmuş sozluk klonu. Vakit geçirme aparatı. Mesaj hizir tarafından 29.05.2003 (13:10) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!