Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » .com ve .tr'ler

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 29.05.2003   #11 (permalink)
aragorn

aragorn's Avatar

Yer: bilmiyorum
tabii ki com ve net her zaman daha iyi ama artık çok akılda kalıcı isimler bulunamaması yüzünden gen.tr nin çok iyi bir seviyeye geleceğini düşünüyorum. belki ticari amaçlar için değil(aslında olabilir) ama kişisel oluşumlar için çok mantıklı bir uzantı.

name.tr ve web.tr ise bana soğuk geliyor.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.05.2003   #12 (permalink)
hizir

Yer: istanbul
valla ne yalan söyleyim hep bir gen.tr domaini almak istedim, ama niye 6 kusür dolara com veya net almak dururken $50 a gen.tr alayım diye düşünerekten fiyatlar düsene kadar almamısımdır, düser düsmez se kişisel kullanım için seven.gen.tr yi aldım,

com net org için ise domaine yakısanı almayı düsünüyorum, kişisel sitem için bir domain almaya kalktığımda hain domain simsarları** tarafından soyadımın alındığını gördüm tabi bunda soyadımın ingilizce bir sayıyı ifade etmesi ve bu sayının onlar için sayı dışında baska anlamlar ifade etmesi nedeniyle forbes 500 listesinde olduğunu öğrendim com, net, org, au, sk, gr, .vs gibi bütün uzantıları deneyip hepsinin alındığını gördüm bu yüzden adimla bir domain almaya karar verdim, söyleniş açısından hizir.com, hizir.net, hizir.org üçlüsünden (com zaten alınmıstı, net ve org arasında bir tercih yapmak zorunda kaldım) daha önce org lara pek sıcak bakmama rağmen (aldığım ilk org lu domaindi baskaları için aldığım domainler dısında bana ait olan bir 40 tane domain vardır sanıyorum ki bazılarının dediği gibi
Alıntı:
Gönderen: **MmarlonN
Zira bu tarz hain domain simsarlarına gıcığım Ama senin de dediğin gibi serbest piyasa ekonomisi ne yaparsın hehehe.
domain simsarlığı olayına da bulaştım ekmek parası işte napıcaksın) hizir.org olarak okunduğunda daha iyi durduğunu düsündüğüm için org u seçmiştim, nitekim şimdi nerdeyse internetle uğrasan arkadaslarımın hemen hemen hepsi ban hitabederken adım yerine hizirorg u kullanıyor. bu da söylenisin kolaylığından kaynaklanıyor diye düsünüyorum.

com.tr, net.tr ve gen.tr benim çok hosuma giden tr uzantıları,
nom.tr (galiba kaldırdılar) name.tr gibi gıcık uzantılar ı bedava verseler almam

web.tr de ise tnn.net in gazına geldim, aldım birkaç tane baktım adamlar parselliyorlar ne bulursalar, bir kaç tane de ben alayım dedim

Mesaj hizir tarafından 29.05.2003 (13:10) yeniden düzenlendi..
hizir şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Yanıt

Etiketler
trler , com

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 06:45.