Zoque.Forum
»
.com ve .tr'ler
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa, TR
|
.com ve .tr'ler
Başlık açmak pek huyum değil aslında ama bir konuda topluluğun düşüncesini merak ettim....
.tr alt alan adları ve yeni çıkanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? .com ve .net karşındaki tutumları nedir sizce ? Biraz açarsak .tr alt alan adları bana her zaman cazip gelmekle beraber .com ve .net karşısında göz alışkanlığı açısından şanslarının az olduğunu düşünürüm mesela... - .com.tr hariç tabi - Örneğin .gen.tr uzun süreler dikkate alınmadı ama şu sıra güzel bir seviyeye geldi. Bence güzel bir havası olmasının yanısıra amacını belli edici bir izlenime kavuştuğu gerçek. - zira ben bir tane aldım - Geleceği olan bir uzantı gibi... Değilmi hizir ? .tel.tr ve .name.tr'ye değinmiyorum bile... Eminimki iyi bir amaç için yaratıldılar ama şu an bana çok gereksiz gibi geliyorlar ![]() Şu taze olan .web.tr ise belki daha yabncı olduğu için pek çekici değil gibi. Zira firmalar da pek ilgilenmiyorlar, acaba daha sonradan kaptırdıklarına pişman olurlarmı ? Sektörel bazda değerlendirirsek bence çok odaklı ve net bir uzantı... Her ne kadar TNN parsayı toplasa da ![]() Herkesin .com ve .net'e karşı doğal bir göz aşinalığı ve alışkanlığı söz konusu... Ama şu da bir gerçek ki zamanla kaynaklar tükenecek ve yeni arayışlara yönlenilecek... O zaman ne yapacağız merak ediyorum. Yeni yaratılan uzantılara tepkimiz ne olacak ? Sizin USA merkezli uzantılara ve .tr uzantılara bakış açınız nedir ? Saygılarımla
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Şu an için web.tr , name.tr v.s. türündeki yeni uzantı çeşitleri görsel açıdan biraz itici geliyor ilk bakışta, malum daha önceleri www.yonlendir.com gibi bazı kuruluşlar ücretsiz dağıttıkları bazı subdomain yönlendirmeleri ile benzer görüntüye sahip bir alan adı sunuyorlardı. yani şu an için web.tr.tc ile web.tr arasında görsel anlamda büyük bir fark yok. Ziyaretçi için ilk anda aynı izlenimi verebilirler. Şu anki bilinç düzeyi bu alan adlarının profesyonel imajına bir engel.
Ama bir gerçek var ki, zamanla oluşacak olan bilinçlenme süreci içerisinde bu domain uzantıları değerlenebilir ve hatta bazı girişimci arkadaşlara büyük paralar kazandırabilir. -Hoş ben bu domainlerin böyle emlakçılık uğruna ziyan edilmesine çok üzülüyorum ama, elden bişi gelmiyor. Serbest piyasa ekonomisi... - Belki şimdi yeterli ilgi, alaka ve özeni görmüyor olabilirler ama özellikle web.tr yakında bir çoğumuzun gözdesi olabilir. malum artık istediğimiz özelliklere sahip .com .net .org ta kalmaz oldu.Ayrıca bu domainleri (xxx.tr) satın almanın .com lar ile aynı fiyata ve belkide bazen daha kolay olduğu göz önüne alınırsa, 1-2 sene sonra web.tr v.s. uzantılı adres bile bulamayabiliriz ![]()
Ars longa vita brevis * pixage.net:geometrik senfoni | işleyenkulak:kulaklar pas tutmasın flickr:bir insan bin enstantane | macline:mac'te multimedya Mesaj pixage tarafından 02.06.2003 (18:48) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Evet doğru bir yorum aslında Uğur. Bana da sanki sub domain izlenimi yaratmıyor değil
E böyle olunca tüm olayını yitiriyor gözümde.Zaman içinde ben de bilinçlenmenin oluşacağına inanıyorum Ama bazı arkadaşlara para kazandıracağını sanmam Zira bu tarz hain domain simsarlarına gıcığım Ama senin de dediğin gibi serbest piyasa ekonomisi ne yaparsın hehehe.Ama iyi seviyeye gelicek bence de. Artık sağlam .com ve .net bulmak zor biliyosun. Hem yerel domainler benim de holuma gidiyor işin aslı.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
ben elimden geldiğince .com ve .net i kullanırım .org dan dahi haz etmem. Nitekim 1 yada 2 .org adresi almışımdır bugüne kadar (50 ye yakın domain aldım)
Şu varki dediğiniz bazen de lazım olabiliyor. Bir de com.tr olayı şık ancak diğerleri komik göüküyor ki heme name.tr falan rezillik tam subdomain bence. gen.tr dahi hala tuhaf ve gereksiz bence. Türkçe sözlük olarak düşünürsek hala .com binlerce isim var. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
ben .com uzantilarinin ilelebet devam edecegine ve bir sikinti yasanacagina inanmiyorum. belki almak istediginiz ismi alamayacaksiniz ama burada sorun yok bu gayet normal bir durum interneti guzel yapan da bu tip seyler zaten. com ve net cok mantikli isimler. Bunlara rakip belki biz ve biraz da info olabilir ama kisa vadede rakipsizler.
Saglik, huzur, basari diliyorum herkese. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Dışarıdan görünüm öyle tabi. .info da sanki garip bir uzantı gibi geliyor bana. .biz'e lafım yok o daha oturaklı.
Ama tabiki .com ve .net'in şu anki etkisinin yerini alacak bir uzantı düşünemiyorum. Ama ya sözlükteki kelimeler de bitince O zaman ne olcak acaba.
ohy Mesaj MmarlonN tarafından 29.05.2003 (09:02) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Ben de .com ve .net uzantısına katılanlardanım. Zamanında ODTU bu işi tekeline alıp 3 kuruşluk .tr adreslerini 13 kuruşa sattığı zaman soğumuştum olaydan. Eh malum simdi utanmasalar taksitle verecekler ama ne yapalim. Ayrıca .name tr anlamsiz bence web.tr hani bi nebze bi yerlerde kullanılabilir ama...
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
görüyorum. Bence biraz adaletsizlik söz konusu...
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!