Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Dedicated Server ile ilgili..

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 07.01.2004   #1 (permalink)

Murathan's Avatar

Yer: ISTANBUL
Dedicated Server ile ilgili..

Merhaba;
Dedicated server ile ilgili tercih yapmam gerek..Merak ettiğim şey özellikle hız band genişliği konusunda tercih Türkiye'mi olmalıdır yoksa yurtdışı mı?
Karşılaştırmak gerekirse netone datacenter'da bulunan bir server 100 Mbps direkt ethernet bağlantısı ile omurgaya bağlı / 10 GB aylık trafik limiti var.
Diğer bir seçenekte 30 GB aylık limiti olan amerika'da datacenter'da bulunan bir server.

Türkiye'den ulaşan kullanıcılara hizmet edileceği düşünüldüğünde tercih hangisi olmalıdır.
Netone'da bulunan server'a eşdeğer amerika'da bir server istersek en az değerlerin ne kadar olması lazım.

Yoksa her durumda Türkiye'de ki datacenter'larlamı çalışmak durumundayız?
Murathan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 07.01.2004   #2 (permalink)

blurise's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Dedicated Server ile ilgili..

Yurtdışı bağlantımızın zırt pırt patladığını düşünerek tercih yapmanı öneririm, ama 10 Gb aylık b/w; günde 3000 kişi civarında ziyaretçi ile çok çabuk harcanabilir, extra b/w istemen ve bu şekilde karşılaştırman faydalı olabilir...

Bir de Amerikada ki firmaların ciddiyetinden epeyce şüphe etmelisin..
blurise şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 10.01.2004   #3 (permalink)

Yer: budapeşte

ben yurtdışındaki dataceneterları tr dekilere tercih ederim, ttnet e rağmen, yurtdışında ödenen ücretin karşılığını çok çok alıyorsunuz, türkiyede iki katı ücrete yarısı kadar bir hizmet alırsanız iyi, ev1servers 700GB BW default veriyor herkese netone 10Gb sen karşılaştır, gerçi signiturende stop america demişsin birde amerikada server kiralaman abes olur dimi

Arama motoru bilgi

teknoloji haber
julyano şu an çevrimdışı  
Old 11.01.2004   #4 (permalink)

Murathan's Avatar

Alıntı:
julyano tarafından gönderilen mesaj:
gerçi signiturende stop america demişsin birde amerikada server kiralaman abes olur dimi
İmzam için şimdiye dek duyduğum en abes yorum oldu bu..Çok ilginç geldi.
Sanırım imzadaki mesajı iyi alamadın yoksa bu denli basit bir yorum yapmazdın.Şu an çoğumuzun kullandığı bilgisayarlarlarda bulunan işletim sistemleri de amerikan malı.Serverlar ülkemizde olsada işletim sistemleri yada pek çok şey "made in amerika" ...

Ben de imzamda amerikan mallarını boykot etmiyorum zaten..Herneyse o mesajı çoğu insan ilk bakışta anlıyor sende bir kaç defa daha bak hatta sol tarafında benim avatar'da anlamana yardımcı olabilir.
Daha da olmadı müsait bir zamanda konuşuruz ne anlatmak istediğimi..

Konuyla ilgili olan yorumlarınız içinde teşekkür..
Old 11.01.2004   #5 (permalink)

Yer: budapeşte

niye bu kadar hiddetlendiğini anlıyamadım, çok ağır bi hakarette bulunmadım etmedim ufak bir espri yaptım ama seni rahatsız ettiyse özür...

Arama motoru bilgi

teknoloji haber
julyano şu an çevrimdışı  
Old 12.01.2004   #6 (permalink)

Murathan's Avatar

Alıntı:
julyano tarafından gönderilen mesaj:
niye bu kadar hiddetlendiğini anlıyamadım, çok ağır bi hakarette bulunmadım etmedim ufak bir espri yaptım ama seni rahatsız ettiyse özür...
Hiddetlenmek ne kelime ben çok sakindim bunları yazarken.Ayrıca hakaret ettiğinide söylemedim
Yanlış anlama arkadaşım sadece çok basitçe laf olsun diye yazılmış bir slogan değil
bunu anlatmak istedim.Senin şahsında bunuda vurgulamış oldum teşekkür ediyorum..
İyi çalışmalar...
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

ilgili , server , dedicated

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 00:36.