|
|
#12 (permalink) |
|
Re: ICANN'ın Aldığı Karar
Üzülerek belirteyim ki bana TurkTicaret.net ten böyle bir mail geldi. Hem de domain name bitiş süresine daha 6 ay varken hatırlatmak istemişler ve uyarmak istemişler.
Şimdiye kadar onlardan sürekli ilgi ve yardım gördüm ama forumda birçok arkadaşımızın mağdur olduğunu okudum. Bu mesajları beni şaşırttı ve saçma buldum. Neden ceza ödeyelim ki? domain açmak isteyen 10 yıllık satın almak zorunda mı?
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Valla ben alanadımı ilk aldığımda register.com'dan almıştım. Daha sonra orası için kullandığım mail adresim geçersiz olduğunda (o adresle kayıt olduğumu unutmuştum ve zamanında gerekli değişikliği yapmadım) uzatma yapamadım ve alan adımı kaybettim. Ancak 3 ay sonra daha ucuza başka bir yerden aynı adı tekrar aldım. Dolayısıyla mantığı hala çözebilmiş değilim. O firma doğal olarak kullanılmış bir ismi hemen serbest bırakmayabilir... zaten 3 aylık bir askıda tutma hakkı var. Bu süre içinde talip olan varsa kıymete binmesi doğaldır ama serbest kaldıktan sonra (işte belki de bu kısmı yanlış anlıyorumdur) fiyat yükseltme bana mantıklı gelmiyor.
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
ICANN'ın bildiğim böyle bir kararı yok alınmış..
Eğer öyle bir karar alınmadıysa bu durum bu maili yazan kişilerin dolandırıcılık yaptığını gösterir ki bu durumda mahkemeyede verilmesi lazım vs.. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Eğer böyle bir durum varsa yapılan mailing çok tehlikeli bir hal alıyor o firma açısından... açıkçası buna da inanmak istemiyorum.
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Yinede birkaç seçeneğin var
![]() 1) Parayı ödersin, yeniletirsin ve hemen domaini başka bir firmaya transfer edersin. (Kısa) 2) Parayı ödemezsin, dotregistrardan 15$ ve 1 domain karşılığı hesap açtırırsın, daha sonra bu zamanı biten domain resellera değil dotreg. e ait olduğundan direk bir yolunu bulup customer support ile iletişime geçerek domaini 15$ gibi bir fiyata alabilirsin. (Dikkat et orda bi mark var sales takımda çok çakal )3) Eğer whois bilgilerin hala *değişmemiş ise* (hani olur ya belki) hemen transfer edersin domainini onlinenic bu konularda sorunsuz, günü geçenleri bile alabiliyorsun. (Uzun sürebilir) 4) www.encirca.biz e giderek domaini ücretsiz backorder yaparsın. Eğer domaini alırlarsaaa parasını verirsin almazlarsaaa bişey vermiyorsun. Tabi diğer backorder hizmeti veren yerlerede bakman iyi olur. (Çok uzun) Bunların hiçbiri olmuyosa, artık oturup ağlayabilirsin . Eğer bir reseller ile çalışıcaksan teknik servisteki elemanla kanka olmaya bak, küçük ama ideali olan firmaları seç en iyi hizmeti görürsün. 18 milyara site yapıpta bunun %85 ini kobilere destek babında kesip, kalan 2 milyarıda 12 aya 200 milyon şeklinde bölen bir zihniyete sahip firmadan, değil domain plastik bardak bile alınmaması gerekir diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Benim bildigim kadarı ilede ICANN'in böyle bir kararı yok ve eğer yanlış hatırlamıyorsam çalıştığım firma tarafından alınan domainlerden biride 1-2 hafta gibi kısa bir süre önce düşmüştü yeniden almak içinde ek bir ücret ödemediler sanırım ve domaninin kaydıda Turkticaret.net ten di.Benimde turkticaret.net ten alinmis domainlerim var ama boyle bir mail gelmedi bana. Yarın sorarım tekrardan ek ücret ödeyip ödemediklerini.
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Yarını bekleyip sormama gerek kalmadı.Arkadaşlar sanırım bu olay doğruymuş, dot registerdan gelen mailde aynen şöyle yazıyor:
"Any .com/.net/.org domain deleted for non renewal enters a Paid Redemption Period of 30 days before it is definitely deleted. This grace period is designed to give you one last chance to recover a domain: at this stage you can ask us to reactivate your expired domain for a cost of 15 (fifteen) DRYs. Please be aware that this expensive service (which guarantees a 100% chance of recovery) is based on fees DotRegistrar has to pay to the registry . As a less expensive option, you may use our DomWish service." Kısacası verilen bilgi doğruymuş ve TurkTicaret.net ile alakalı deil onlarında eli mahkum
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Bu yazılan mail içeriği kişiden kişiye değişiyor diyebilirim sadece dotregistarın yaptığı bir eşşeklik
şöyle bir olay yaşadım, bana ait olan ve günü sadece 1 (Bir) Gün geçmiş olan www.csalemi.net domainimi hemen ve 1 DRY karşılığında dotregistrar sattı ve bana çok saçma açıklamalar yaptılar hepsi mailbox umda mevcuttur. Hiçpir park yok 15 DRY yok ve direk satış... Bu mailin ne amaçla yazıldığını hangi ticari kaygı güdüldüğünü ben anlayamadım kafam basmadı ama mutlaka başka bir olayı var bu işin. Domainimi alan adam Alvaro Collazo adında bir adam ve top500 domain kayıt eden adamlardan biri. Sanırım iyi resellerlar için özel şartlar mevcut bu firmada. Görüşüm kesinlikle çalışılmaması...
Mesaj mow tarafından 12.01.2004 (11:58) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!