Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Türkce karakterli domain

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 26.01.2004   #1 (permalink)
cengiz

cengiz's Avatar

Yer: Frankfurt/City
Türkce karakterli domain

kardesim bugün bahsetti. bu olay hakkinda hic bi bilgim yok, neyin nesidir?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 26.01.2004   #2 (permalink)
yusufcantürk

yusufcantürk's Avatar

Yer: istanbul
Re: Türkce karakterli domain

[ALINTI HABER]
Geçtiğimiz sene, ABD’nin İnternet alan adı konusundaki en önemli kurumlarından olan ve bu ülkede alan adları ile ilgili serbest rekabete geçildikten sonra kurulan ilk şirket olan Register.com ile bir anlaşma imzalayan Superonline, Türkçe karakterli alan adı hizmetini de Türkiye’de doğrudan veren ilk şirket olacak.

Superonline ve Register.com işbirliği ile tüm dünyada yeni bir uygulama olan “Türkçe karakterler” içeren alan adları da alınabilecek. Alan adlarından sorumlu uluslararası örgüt ICANN’in yerel alan adları kayıtlarına başlamasıyla İnternet kullanıcıları için alan adı seçenekleri zenginleşti. Şubat ayında Register.com’un, içinde Türkiye’nin de bulunduğu 70 Avrupa ve Asya ülkesinin yerel dillerindeki karakterlerle Alan adı hizmeti vermeye başlaması ile Register.com’un hizmetlerini Türkiye’deki İnternet kullanıcılarına taşıyan ilk ISS olarak Superonline da Türkçe alan adı satışına başladı.

İnternet üzerinde tüm dünyada henüz test aşamasında olan uluslararası karakterler taşıyan alan adları İnternet’te barındırılmaya başlanmadı. E-posta servislerine şu anda açık olmamakla birlikte tam olarak ne zaman kullanıma açılacakları da uluslararası karakter kullanımını mümkün kılacak teknolojilerin tamamlanmasına bağlı olmaktadır. Ancak henüz kullanılamıyor olmasına rağmen yerel dillerin karakterlerine sahip alan adları bütün dünyada gerek bireysel gerekse kurumsal kullanıcılar tarafından büyük ilgi görmektedir.

Türkçe alan adı almak için Superonline web sayfasını ziyaret etmek yeterli. Kullanıcılar, Türkçe alan adlarını, yıllık sadece 25.000.000 TL + KDV ödeyerek .com, .net ve .org uzantılı olarak alabilecekler. Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal konu ile ilgili; “ internet’te kendi dil ve karakterlerini kullanmak isteyen, özellikle şirketler olmak üzere pekçok kullanıcı var. Türkiye’deki İnternet kullanıcıları da Türkçe karakterleri İnternet’te rahatlıkla kullanmak istiyor. Türkiye’deki İnternet kullanıcılarımıza bu hizmeti getirmiş olmaktan çok mutluyuz. Biz de İnternet’te Türkçe karakterlerin kullanımını destekleyen teknolojilerin gelişmesini büyük sabırsızlıkla bekliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de dünyada İnternet kullanımı ile ilgili eğilimleri takip ederek tüm dünyayla eşzamanlı olarak Türk İnternet kullanıcılarının kullanımına sunacağız” dedi.
[/ALINTI HABER]

Evet baya uzun zamandır türkçe domainler mevcut ve satın da alabiliyorsun.

ücretlendirme
türkçekarakterlidomain.hep.tc : 10.000.000 TL (yıllık)
olarak belirlenmiş.

bu isimler www.türkçe.hep.tc adresinden alınabiliyor.

Mesaj yusufcantürk tarafından 26.01.2004 (05:14) yeniden düzenlendi..
yusufcantürk şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 26.01.2004   #3 (permalink)
gameover

gameover's Avatar

Yer: Istanbul

Bildiğim kadaryla Türkçe harfli (veya diğer özel dillerdeki) domainlere girmek için ek bir plug-in yüklenmesi gerekiyor. Bu yüzden pek de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
Old 26.01.2004   #4 (permalink)
cengiz

cengiz's Avatar

Yer: Frankfurt/City

millenium zamaninda bankalarin cok büyük sorunlar yasayacaklari belirtilmisti. bu da onun gibi bisey olcak sanirim. ama bu sanal alem buna da alisacaktir. cok büyük bi dezavantaj görüyorum. diger ülkelerin tr sitelerine girebilmeleri icin de plugin gerekecek sanirim. bu da bizi dünya internetinden biraz da olsa uzaklastirabilir kanisindayim.yaniliyo muyum?
Old 26.01.2004   #5 (permalink)
gameover

gameover's Avatar

Yer: Istanbul

Dezavantaj sağlayacağı kesin bence. Tek bir plugin le -yazabildiğiniz- tüm karakterli domainlere girebileceksiniz ama nasıl yazacağız çince karakterli bir siteyi? ya da klavyesinde ç harfi olmayanlar çiçek.com a nasıl girecek? tamamen yerel bir domain çeşidi oluyor bu domainler. içerik sadece Türkçe ise -ve dolayısıyla hedef kitleniz de Türkler- düşünülebilir, lakin yine de sıcak bakmıyorum ben.
Old 26.01.2004   #6 (permalink)
heady

heady's Avatar

Yer: İstanbul

denemeler sırasında herhangi bir plugin gerekmemişti ama bağlantı konusunda problemler çıkabiliyordu... @gameover'a katılıyorum. Yurtdışından isminde türkçe karakter kullanılmış bir siteye girme olayı olacak iş değil. Sadece Türkiye içi kullanım için uygun olabilir ancak diye düşünüyorum.
Old 31.01.2004   #7 (permalink)
0 derece

Merhaba
http://www.türkçe.hep.tc/ ve benzerleri ile plugin gerektiren verisign uygulması farklı şeyler
mesela www.hülyaavşar.com yazıdığınızda versign ın sitesine gider ama satış olayı konusunda bilgim yok
süperonline bir ara satıyorum dedi ama kayıt yapmak istediğinizde türkçe karakterli domaini kabul etmiyor

http://www.türkçe.hep.tc/ gibi bir şey yapmak kolay (ben yaptım ordan biliyorum ) www.cankat.com da yapmıştım baya güzeldi ama sahibi sorunlar yaşadı şuan çalışmıyor sistem

şimdilik bu kadar soracağınız bi şey olursa
elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım

Yanıt

Etiketler
domain , karakterli , turkce

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 07:31.