Zoque.Forum
»
Domain isimlerinde hatırlanabilirlik.
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
| Anket Sonuçlarını Göster: Hangi alan adı Arslan Tekstil için ikinci en uygun? (arslantekstil.com alınmış) | |||
| arslanteks.com |
|
8 | 26.67% |
| arslan-tekstil.com |
|
16 | 53.33% |
| arslan.org |
|
2 | 6.67% |
| arslantextile.com |
|
7 | 23.33% |
| Multiple Choice Poll. Katılımcı: 30. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Domain isimlerinde hatırlanabilirlik.
domain ismi ne olursa olsun firma bunun reklamını yapmadıktan sonra fazla bi önemi yok
Nice kullandığımız site alakasız domainlere sahip ama konusunda ilk uğradığımız yerler olabiliyor vs...
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
bende sahip'in önerisini destekliyorum. birde textile kelimesi Türk kullanıcılara zor gelecektir. ben Qoala 'da çok yaşıyorum. kendi arkadaşlarıma bile söylerken yok K ile değil Q. Q 'dan sonra O var U değil gibi. yani okunuşu yazımı ile aynı bir kelime hatırlanması kolay bir kelime kadar önemli bence. toparlamak gerekirse hatırlaması kolay, yazarken Türkçe karakter sorunu yaşatmayacak, ve içeriği anlatacak bir domain en ideali galiba.
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
|
Müşteriyle de görüştükten sonra domain adını örnek olarak arslangomlek.com yapmaya karar verdik. Yanı isim yanında da sektordeki alt dalı gibi. arslantekstilsanayi.com dan daha kısa oldu. güzel oldu bence ayrıca arslan-tekstil.com da yönlendirilecek galiba...
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
@sahip dedigi bence arslan-tekstil.com dan daha mantıksız geliyor. Eger hatırlanabilirlik istiyorsan domain kısalıgına ve .com olmasına dikkat etmelisin diye düşünüyorum.
Ayrıca www.arslantekstilsanayi.com bence estetik açısındanda çok guzel durmuyor. Sanki arada tek kayboluyor ve stil sanayi gibi gozukuyor ilk bakışta çok fazla inceledim sanırım ![]() |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
internette ayrı bir marka yaratmayacağı sadece şirketi tanıtacağı için en mantıklısı arsalntekstilsanayi.com
ya da arslantekstil.com Fakat nette marka yaratacaksanız o zaman iş değişir. arkadaşın dediği gibi çok alakasız bir isim alabilirsinz. dünyanın en buyuk arama motoru search.com deil yahoo.com dur. Şirketi nete taşımak farklıdır. akılda kalması benceı o kadar da onemli deildir. kaldı ki akılda kalması için şirket kimliğine aykırı bir isim almak çok yanlış olur. |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
arslan1stil.com olmaz tabi ama underground bi site olsa olabilirdi..
![]() arslantekstil.com .net .org alinmis ise arslan-tekstil.com u bir cok insan bunlarla karistirir diye dusunuyorum.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!