Zoque.Forum
»
Domain isimlerinde hatırlanabilirlik.
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
| Anket Sonuçlarını Göster: Hangi alan adı Arslan Tekstil için ikinci en uygun? (arslantekstil.com alınmış) | |||
| arslanteks.com |
|
8 | 26.67% |
| arslan-tekstil.com |
|
16 | 53.33% |
| arslan.org |
|
2 | 6.67% |
| arslantextile.com |
|
7 | 23.33% |
| Multiple Choice Poll. Katılımcı: 30. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Domain isimlerinde hatırlanabilirlik.
Şimdi, diyelim ki Arslan Tekstil isimli bir firma, küçük sayılabilecek bir firma ve bir web sitesine sahip olmak istiyor ve siteyi hazırlatıyor. Fakat arslantekstil.com ve arslantekstil.com.tr alan adı alınmış. Bunları alma şansı yok benzer isimde bir firma var ve birisi Ankara'da ve diğeri İstanbulda ve ikisi de birbirinden rahatsız değil. Benim sorum bizim Arslan Tekstil kendine nasıl bir alan adı seçmeli. Aklıma gelen seçenekler şunlar. Önemli olan hatırlanabilirlik ve kullanılabilirlik.
a) arslanteks.com b) arslan-tekstil.com c) arslan.org d) arslantextile.com Başka bir fikri olanı da dinlemek isterim. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Re: Domain isimlerinde hatırlanabilirlik.
tavsiyem arslan.org yi listeden cikarman sonucta tekstil firmasina uygun olmaz bence
birde aslında arslantextile.com 'uda cikarabilirsin. secimini arslanteks.com ve arslan-tekstil.com uzerinde yapabilirsin. hatta imkan var ise her ikisinide alip kullanabilirsin. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Frankfurt/City
|
kisa ve tek kelime bence en iyisi.... arslan.org derim
akilda aklmasi ilk asamada en önemli olan sey
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Yalnız sadece akılda kalması yetmez ki. Bu adresi yeni duyan biri, bunun bir tekstil firmasına ait olduğunu aklına getiremez belki (hatta büyük ihtimalle).
arslanteks.com gayet uygun. Hem kısa, hem de içinde "teks" olduğu için faaliyet gösterdiği alan da belli. Aynı yazılım firmalarındaki "soft" gibi... Hemen al ![]()
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
- işareti siteye girmek isteyenler tarafından hatırlanmaz
org, organizasyon yani non-commercial (ticari olmayan) sitelere daha uygun arslanteks de yarım kalmış, ama illa da olmaz denemez |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
eğer konu sadece hatırlanmaksa, domain adının çağrışım yapması önemli değilse şu alan adları içinden bana göre arslan.org en akılda kalıcı olanı. ha şöyle de birşey var bizim milletimiz .com dışında uzantılı domainlere üvey evlat muamelesi yapıyor ama bunun da yavaştan ortaya kalkmaya başladığını düşünüyorum.
konuyla ilgili yine bilirsiniz ki ingilizce kelimelere millet olarak bi düşkünlüğümüz var, bu yüzden arslantextile.com insanların hoşuna gidebilir. ancak siteye girerken arslantekstil.com 'a girebilirler gibime geliyor (eğer ki sitenizin adresini sadece söylediyseniz, yazmadıysanız). arada - olan isim de her ne kadar bir karakter olsa da insanları biraz yorar ve daha az tıklamaya iter gibi. akılda kalmasını istiyorsanız, sitenizin adresini diğer arslan tesktillerden ayırmak istiyorsanız bence arslan.org en iyisi. ek: evet .org non-commercial siteler için fakat şu durumda alternatiflerin arasında en iyisi bu bence. ekcik: odtüyle irtibata geçip -alındı mı bilmiyorum- www.at.com.tr yi alma imkanın nedir? bu daha mantıklı olur gibime geldi. Mesaj gameover tarafından 01.03.2004 (09:33) yeniden düzenlendi.. Açıklama: aklıma yeni yeni şeyler geldi, edittim. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Burada söz konusu olan firma gerçekte Arslan Tekstil değil. Bu ismi ben uydurdum. Fakat benzer bir yapıya sahip. Bir isim ve iş yapılan sektör ismi kullanılıyor. Bu da www.ii.com.tr ye karşılık geliyor. Bilemiyorum nasıl olur. Bunu müşteriye de danışmak gerekecek..
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!