Zoque.Forum
»
Turkticaret ve online alışveriş ?!!
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Turkticaret ve online alışveriş ?!!
Turk ticaret net i ten niye alışveriş yapılır insanların bu tür firmalara çeken şey nedir ?
Konusuna ayrıntılı veya basit bir şekilde anlatabilecek olan varsa benim için ve bu sektör için lütfn bir izahat, Herkese teşekkürler......
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Orasını bende kestiremedim
Sanirim firmanın bir türk firması olması daha doğrusu sayfalarının türkçe olması kullanıcılar için daha kolay kullanım sağlıyor. Aynı şekilde iletişim kurmaktada kolaylık sağlıyor. Belki bundan ötürü tercih ediliyor olabilir. Ben şahsen domain kaydı için OnlineNIC'i kullanıyorum.
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Arkadaşlar, Osmanlı zamanında aydınlar uçmuş, kendini yetiştirmişken halk cahildi.
Şimdi durumu düzeltmek için bu kadar çaba harcamamıza karşın, internet gibi olaylarda orta yaş ve yukarı kesim hala bizim kadar serbest değil. Alışveriş sitesini bırakın, günlük hayatlarında ellerinin altında milyarlarca site olduğunun farkında değiller. İnsanın merak edebileceği satın almak istediği herşey neredeyse var. Ama köyden şehire gelen bir insan gibi kaybolma korkusu belli sitelere kilitliyor insanı. Büyük alışveriş merkezlerinde herşeyin en iyisi mi var? Çoğu zaman hayır , ama çeşit var. Bir sitede atıyorum 20,000 sanal mağaza varsa insanlar oraya gidiyor. Hele hele bunların 10 bini hosting müşterisi ise zaten kendi mağazasını açmak için giriyor. Satıcıların kalabalığı oluyor bu. Ama güzel bir olay bence . Çünkü bir zamanların 1 cente muhtaç Türkiyesi nasıl yurtdışından gelen teknolojiye , fabrikalara, yatırımcılara muhtaçsa bugün sayısı çok az olan internet alışverişini alabildiğine ekleme yapmak gerekiyor. Firmaların kalitesi, hizmeti ise tartışılır. Türkticaret.net le çalıştığımda genelde birde telefonla onay gerekebiliyor. Herzaman olmasa da . Çünkü işi sağlama almak istiyorlar anlıyorum ancak bunun neden böyle olduğunu aramızda tartışmak yerine firmadan öğrenmek daha sağlıklı ve mantıklı olur diye düşünüyorum.
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Sınırsız harddiskleriniz mi vardı varsa kim yaptı. Bende istiyorum Sonra Daha sorulacak pek çok soru var bu arada bu firmalar yüzünden piyasadaki çoğu arkadaş müşteriyi bilinçlendirmek yerine sömürü düzenine uygun davranmak zorunda kalıyor ve bu işin mimarları kim kelle istiyorum diyen bir polis komiseride yok bu arada ![]() Neyse ahlak felan bize ters abi deyip konuya bu tür şeyler ilave ettiğim için kusura bakmayın banada terapi gibi geldi arada .
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
web tasarım ve programlama tarafına geçip ben bir şey söylemek istiyorum..
İşin ticaret ve işbirliği tarafına.. Turkticaret BAŞARISI.. Adamların Call Centerı çok güçlü.. Adamlar iyi reklam yapıyorlar.. Adamların iş geliştirme ortakları çok iyi.. Adamların bazı teknik elemanları iyi Adamların istanbula ofis kurma düşüncesiiyi Adamların teknoloji evleri ve tekno parklara yaıtırım yapmaları iyi.. Expo Channel,Patent Tecsil,Turkticxaret gibi şeylere ile bana kalırsa bir oluşumları ve bunları tamamlanyacaklar.. Ben Free çalışırım diyorsanız ve elinizde 50-250 arası site varsa en iyisi kendi hostunuzu kurmaktır..Dışarı satış yapmak zorunda değilsiniz..Bana kalırsa bütük firmaların altından location server alıp işi yürütmektir.. Yada Telekom firmaları ile anlaşıp kendi serverını kurmak.. Tabiki bu işler kolay değil..Bir kaç Freelacne birleşipte olabilir.. Ben şahsen kuracağım ama askerlik olmazsa ![]() |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
Kusura bakmayın ama konu biraz sapmış
ben daha önceden bunlardan alışveriş yaptım normaldi extrede de arkadaşın dediği gibi zaman tutuyordu yani online olduğuna kanaat ettim ama bu sefer şüphelendim en iyisi extre yi beklemek ama bu işin insanların bilmesi bilmemesiyle bence alakası yok ben mesela bunlarda sadece bir kere amatörken domain aldım birde bir kaç kere mecburiyetten ama başka bir türk firması olan karagen i kullanıyorum onlarda aynı sistemi kullanıyorum (istesem bir kaç günde bende aynı sistemi çalışır vaziyete getirebilirim) burda tr firmayı seçme sebebi birazda psikolojik yani aklında hani bir durum olsa giderim adamların ofisini bulurum (tabii buna züğürt tesellisi denir ) bir arkadaş bunları ballandıra balandıra anlatmış özelliklede call center ı övmüş bir gün aradım bunları bir şey sormak için 26 dakka şehirlerarsı hatta bekledim (bir bayan çıktı bişey sordum şaşırdı bir saniye dedi düüüüttt pat başka biri aloo dedi anllatım bir saniye dedi yanındakilere soruyor ben duyuyorum gene düüütttt ....................) bir sonuç ta alamadım call center nasıl olur merak ediyorsanız hscb yi yapı-kredi yi veya garanti yi arayın bakın nasıl oluyor adamlar call centere elaman almak için bir sürü test yapıyorlar ses tonuna bile bakıyorlar neyse bende konuyu saptırmayayım |
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
|
evet bence de saptırma ama..
Alıntı:
müşteri hizmetleri apayrı bir derya.. anlatmaya başlasam MySQL sapıtır ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Dikkat ederseniz saptırmayı ben yapmıyorum..
Ortalığıda geren ben değilim.. Turkticaret ile herhangi bir bağım yok.. Ben doğruları söylüyorum..Kendimce kendi yaşadığımı.. Call Center beğeniyorum hiçte beklemedim.. YKB Call centerı beğenmiyorum çok bekletiyorlar.. Saptırma falan yok.. Olaylara tek boyutlu bakmayın.. Ben kimseyi büyük yada küçük göstermiyorum.. Nasıl bir laf vardır.."Biz 3 kişiyiz birbirimizi biliriz" diye Karagende benim bildiğim kadarıyla TTicaret bir alt firması.. Aynı sistem çalışıyorlar.. Hatırladığım kadarıyla bunu bir ara SiteBuilders bayağı tarrışmışlardı.. Turkticaret adında anlaşılacağı gibi ticaret yapan bir yer ve oluşumun bir parçası.. Adamların hedefi internet > Baskı > Tescil > Kredi > reklam > TV yani new media Bakın..Bursa Tescil+Expo Channel+Turkticaret Portal+Kobiler falan Vs Bazı arkadaşları olaya at gözlüğü ile bakmasın.. Bilişim 2003 Fuarına geldiniz mi? Adamlar şov yaptı.. Ben Turkticaret ile çalışmıyorum..Ama hakkını vereyim adamları çalışması beğeniyorum..Çalışıyordum bıraktım Serverlarını başka kullanıyorum..reklam yapsam şimdi kullandığım firmayı överim..Hiç umrumda değil ben işime bakarım.. Bu arada extrelerme baktım benimkileri online çekmişler o konuda sorun olcağını sanmam para geliyor ya ![]() |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Merhabalar,
Öncelikle belirtmek isterimki Karegen.com (kara değil ) ile adı geçen firmanın herhangi bir ticari bağlantısının bulunmadığıdır. Sistem işleyişi olarakta bir çok farkılık göstermektedir. Karegen.com'u temsilen sizlere bunları bildirmek istedim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!