Zoque.Forum
»
Turkticaret ve online alışveriş ?!!
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Turkticaret ve online alışveriş ?!!
Merhaba
bu www.turkticaret.net e mi bişey oldu ben mi bişey kaçırdım ? bu gün bir domainimin süresini uzatmak için giriş yaptım kredi kartı bilgilerimi verdim aldığım cevap : "doganli.com alan adınızın uzatılması için başvurunz alınmıştır. İşleminiz en kısa sürede tamamlanacaktır." ne bu şimdi bunlar kendi firma diye gösteren dns nedir bilmeyen "hosting uzmanları" gibi kredi kartı bilgimi bir yerlere mail ile yollayıp sonrada manuel olarak mı çekecekler ? böyle şey olurmu ? halen çözemedim ama eger sandığım gibiyse ben bunlara ne diyeyim ? bir düşünün ki yeni bir domain alıyorum bunlar çekene kadar başkası alsa bana dönüp ne diyecekler ? veya diyelimki parayı çeken çalışan domaini beğendi ve kendine aldı ben nasıl hakkımı arayacağım ? kredi kartı bilgilerimin güvenliği kısmına hiç girmiyorum bile ? sadece paylaşmak istedim domaini başka bir firmaya taşımayı düşündüm ama tüm nameserver larım falan bu domain üzerinde o yüzden pek kurcalamak istemedim tavsiyelerinizi bekliyorum |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Win XP Pro sp2
|
Re: Turkticaret ve online alışveriş ?!!
turkticaret.net te üye domain başvurusu yaptığında domain boş ise domain üye için rezerve ediliyor, bu rezerve işlemi sadece turkticaret.net veritabanında ve yanlış hatırlamıyorsam 2 gün geçerliydi, eğer bu süre zarfında yapılan kayıt başvurusu için ücret ödeme ok yi alınırsa domain kaydı gerçekleşiyor, ok gelmezse domain tekrar turkticaret.net veritabanında alıma açık duruma düşüyor.
kredi kartlarının ise ben saklanmadığını biliyorum, kredi kart bilgileri sadece bankaya gönderiliyor ve saklanmıyor idi, eğer halen aynı sistem devam ediyorsa eğer daha fazla bilgi istersen turkticaret.net i arayarak sibel avcı veya yakup bey ile görüşerek daha detaylı bilgi alabilirsin sanırım. önerim değerli domainlerinizi bence turkticaret.net yerine yurtdışında daha güvenilir firmalardan almanızı öneririm (register.com vb. gibi) , orda çalıştığım dönemlerde bazı domainlerin adminler tarafından alındığını duymuştum, eğer turkticaret.net ten alacaksanız mutlaka faturanızı alın. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Host konusundan onlardan büyük kazık yemiştim...
Ben domainlerimi gidip bir de noterden tastik ettiriyorum..Fatura elimde oluyor..Whois falan.. Bence dikkatli olun doganli.com için telefon ile görüşün derim |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
turkticaret banka islemlerini garanti bankasi ile yapiyor. domain hizmetlerini ise, directnic'ten aliyor. muhtemelen, domaininiz ile ilgili uyari, kayit etmediginiz takdirde, directnic ile size, ayrica iletilecektir.
turkticaret.net'in bilgilendirme mesaji, muhtemelen; "isleme konuldu." anlamindadir. directnic, kullanicilarina boyle bir altyapi hizmeti veriyor olmasi lazim. dahada acik anlatimi; turkticaret.net, directnic'ten paket domain alarak, kullanicilarina satan paravan bir sirket(her turk ve bircok foreign satici gibi). endiselenecek herhangi bir durum oldugu dusuncesi tasimiyorum...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Bence işlemin online yapılıp yapılmadığını turkticaretten değil kredi kartı eksterendeki ödeme zamanına bakarak anlaman daha kolay olur bu durum için. Eğer işlemi yaptığın anlarda para düştüyse (en fazla 20 sn. sürer) demekki işlem online olmuştur, eğer hala para düşmediyse yada 5 - 10 dk. sonra düştüyse kredi kartından manuel olarak çekilmiştir -ki ben ihtimal vermiyorum, turkticaret kaliteli bir yer diye değil aksine kalitesiz olduğu için, çünkü kredi kartı bilgilerini veritabanlarına kayıt etmeleri yada mail olarak göndermeleri kendileri için 1 numaralı tehlikedir.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
@Simetri: Iddia edildigi kadar buyuk bir sirket vasfi tasiyan turkticaret.net'te, nasil olurda adminler saglam domainleri alabilirler? Uye olan kisi iddia ettiginde, tarih bazli yedekler incelenmiyormu? Yada, uyelere ait bu cesit onemli bilgilerin backuplari, turkticaret.net tarafindan duzenli olarak alinmiyor mu? Bu tip enteresan problem yasamadim, yasayaninida duymadim(turkticaret.net veya bir baska firma icin). Etrafta dolasan fisilti gazetelerini saymiyorum.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Alıntı:
zaten merak etme alındıysa bile iddia eden haklıysa silinme potansiyeli çok yüksek olacaktır ![]() Mesaj mow tarafından 07.04.2004 (02:42) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Benim bildiğim kadari ile turkticaret.net te kredi karti ile yapilan domain alisverislerinde islem online olarak aninda gerceklesiyor. ayrica turkticaret.net domain kayit islemlerini dotregister üzerinden gerceklestiriyor.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!