Zoque.Forum
»
IP bloke edilmiş, domain satmıyorlar
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
IP bloke edilmiş, domain satmıyorlar
merhaba,
Ev1servers.net'ten daha önce domain almıştım, şimdi IP bloke edildi mesajı veriyor. Mesaj attım, gelen cevapta 62.x.x.x şeklindeki tüm IP'lerin bloke edildiğiniğ ve satış yapamayacaklarını söylediler ![]() Bu konuda bilgisi olan var mı, geçici bir durum mu? Selamlar |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: IP bloke edilmiş, domain satmıyorlar
merhaba kalvinhobs ;
Sadece domain kaydı ise yapmak istediğin şu üç siteyi önerebilirim sana. Şahsen ben önemli işlerde directnic'i (daha sağlam bence), diğerlerinde godaddy'yi kullanıyorum. ev1'deki sorun hakkında malesef bir bilgim yok sadece sorun domain kaydı yapamamak ise diye mesaj yazayım dedim. www.directnic.com www.godaddy.com www.aitdomains.com |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
62xxxx tarafından gelen saldırılar olabilir, illegal işe kalkışmış olanlar olabilir. vakti zamanında bazı siteler Türk kredi kartlarını da kabul etmiyordu, çok sahtekarlık yapıldığı için.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | ||
|
|
Alıntı:
Teşekkürler Punisher999, Ben de site içerisinde yaptığım aramada senin bu önerilerini bulmuştum zaten, sanırım directnic'den alacağım. Alıntı:
Teşekkürler |
||
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Horlanda
|
Alıntı:
Turktelekom uzunca bir sure bloke etmisti Aryawat'in ip numaralarini(firma isminden emin degilim). Benimde calismalarim uzunca bir sure hapis kalmisti. Oze gelecek olursam; Bu muthis bir sacmaliktir bence... Evrensel bir hizmet sunuyorsan, cozum asla bloke etmek olamaz. Ozgurlugun sembolu olan bir boslukta, sen kisitlamalar koyuyorsun, olacak sey degil... Sen kimsin ki benim ip'mi bolgesel olarak kilitliyorsun? Nesin? Muthis bir terbiyesizlik ve is ahlaksizligidir. Bunca guvenlik ile ugrasan firma ve adam varken, tutupta IP bloke etmenin, herhangi bir izahati olamaz. Sinirlendim biseye, kusayim dedim. Hos, bugunlerde heryere kusuyorum sinirimi :P
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Bu blok koymalar beni de çok kızdırır kusma getirir ama ben kusmayacağım
![]() Şaka bir yana zamanında çalıştığım bir host şirketi Türk IP'lerine koyduğu blok ile beni benden almıştı. Türkiyeden müşterileriniz varken nasıl olurda blok koyabilirsiniz diye yaptığım çıkışa adam gibi bir cevap bile vermemiş, tüm siteleri taşımama sebep olmuş ve "ucuz etin yahnisi" deyişiyle birlikte çok güzel dersler almama sebep olmuştu. Hatta o kadar arsızlardı ki kredi kartımdan kapattığım hostlar için para çekmişlerdi. Binbir uğraş ile bankaya durumu iletmiştim de beni haklı bulup parayı ödememişlerdi adamlara. enemy senin yüzünden hatırladım ya birazdan sana öfke kusmak için ayrı bir topic açabilirim ![]() |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
enemy, bloke etmek çözüm değil, çözümsüzlük olmakla beraber internette e-ticaretin acizliğini gözler önüne seriyor bence.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
merhaba,
Domaini ayrı, hostingi ayrı almaktansa hosting alınca domain veren bir firmadan almaya karar verdim. www.1and1.com önerildi, güvenilir bir firma, şartları da çok uygun; 500 MB web space 5 GB monthly transfer volume 50 POP3 accounts ayda 5$ Tek bir kusuru var, Türkiye'ye hizmet vermiyor ![]() Alternatif olarak; www.anhosting.com var... 1500 MB of storage space 50 GB of data transfer Unlimited email accounts ayda 8$... Bu yahoo "hosting" aramasında 1 numarada çıkan linkten ulaşılan bir firma, güvenilir de görünüyor ama bilemiyorum tabi. Bir de benim kullandığım geopcities var, ama o ayda 9$'a sadece 25mb alan ve 10Gb transfer veriyor sadece.Avantajı, kullanması çok kolay.Yine de pahalı. Anhosting kullanan var mı, ya da benzer şartlarda başka ne önerebilirsiniz. Directnic'te böyle bir servis yok sanırım. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
birincisi; hostingi aldığınız yerden domaini almamanız her zaman daha iyidir, eğer firma domain kaydını kendi üzerine yaparsa onlara bağımlı kalırsınız ve elinizden domaininiz de gider.
ikincisi; anhosting, hosting piyasasında iyi anılmaz, para iade garantisi olduğu halde bu konuda birçok şikayet okumuştum. bunların dışında subdomaini bile + olarak satıyorlardı. benim tavsiyelerim ise; http://www.totalchoicehosting.com , http://www.hostgator.com ve http://www.dot5hosting.com . hostingler hakkında daha detaylı bilgiyi Webhostingtalk sitesinde bulabilirsiniz |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!