Zoque.Forum
»
Bir hosting hesabı altında birden çok domain idare etmek
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Bir hosting hesabı altında birden çok domain idare etmek
merhaba,
Bir hosting hesabı altında bir kaç domain birden idare edilebiliyormuş öğrendiğime göre.Belirli sayıda domain ile sınırlayan firmalar da var, domain yönlendirici ile müsade edenler de var. Bir hosting firması şöyle bir bilgi vermiş; http://www.netfirms.com/support/NF/8...=faq&nf_id=554 Bu yöntem hakkında ne düşünüyorsunuz, sağlıklı mı? Adres kısmında 2. domainin görüneceğini söylüyor, o domainin alt sayfaları için de geçerli olacak mı bu özellik? Bir inceleyip bilgi verebilirseniz çok memnun olurum, çok yabancı olduğum bir konu. Teşekkürler, |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Bir hosting hesabı altında birden çok domain idare etmek
bir hosting paketi alıp, http://www.zoneedit.com üzerinden kendine bir hesap açıyorsun.
hostingine tanımlı domain www.dom1.com olsun mesela. diğer 5 domainini de zoneedit nameserverlarına yönlendiriyorsun. ve zoneedit ayarlarında dom2.com 'u www.dom1.com/dom2 ye yönlendir ama adres barında yine dom2.com yazsın diyebiliyorsun. ayrıca zoneedt üzerinden, kendi bilgisayarını server yaptıysan dynamic dns sayesinde yine domainlerini kendi bilgisayarın üzerinden çağırtabiliyorsun. bazı firmalar 2-3 domaini aynı anda host etmeye de imkan sağlarlar. ya da reseller paketleri vardır aylık (düşük kapasite) 10$ 'a felan 5 domain kullanabilirsin bir hesapta. tavsiyem rahat olması açısından reseller hesabı alman olacaktır. webhostingtalk.com gibi siteleri de inceleyip yorumları okuyabilirsin. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Google da "windows Reseller hosting" veya "linux reseller hosting" yazarsan bir sürü güzel paket bulursun.
Take me back to my boat on the river and I won't cry out any more Mesaj Scud tarafından 10.07.2004 (01:18) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
ben bunla ilgili bir program yazmıştım..Bir serverda 10 adet domain aynı server farklı dizinlerine yönlendirebiliyorumdum..Diğer 9 domain site yoktu zaten sadece yakında sayfası vardı..hosting beni mahkemeye verecekti neredeyse..Ben ne yaptım hosting kestim ve başka yere geçtim..hosting firması sahipleri kendilerini bu işlerde tanrı sanıyor..Seçimlilik diye bir şey var..
Yani böyle şey yapmadan önce server adminine danışın..Ondan sonra yapın..Yoksa sinirden 500$ vermeniz gerekse bile değiştirirsiniz serverınızı.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Teşekkürler,
Araştırıyorum reseller seçeneklerini. Ancak bahsettiğim paket de 1000MB alan ve 50gb bandwith veriyor.Ayda 10$. Bu paraya güvenilir ve aynı şartlara sahip reseller bulabilir miyim acaba? Halen inceliyorum ama şimdiye kadar baktıklarımın fiyatları daha yüksekti. Bir de bu hesapta da bir kaç domaini bir arada idare edebileceğim, reseller'ın avantajı nedir buna göre? Teşekkürler, |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
resellerın avantajı -çoğunun- size ana bir bayi paneli vermesi ve tüm işlemleri buradan yürütebilmeniz kolaylığıdır. istersenin tek ftp şifresiyle tüm alan adlarınızın yönetimini felan yapabilirsiniz. değişik değişik şeyler yani. yine müşterileriniz olacaksa onlara özel panel adresleri vesaire verebilirsiniz.
tavsiyem ucuz fiyat > yüksek kapasiteye kesinlikle kanmamanız. bunu yapan çoğu firma nasıl olsa dolduramaz mantığıyla çalışıyorlar ve teknik destekleri de hiç iyi olmuyor. verebiliyorsan 5$ felan fazlasını verip çok iyi hizmet alabilirsin. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
merhaba,
Insiderhosting.com'da karar kıldım, hosting hizmeti alan arkadaşlarım var ve çok memnunlar, sahibini de tanıyorlar.Diğerlerine göre biraz pahalı, daha doğrusu aynı paraya daha az alan ve bandwith (nedir Türkçesi) veriyorlar ama güvenilir hiç olmazsa, benim için de yeterli. Benim kişisel sitem yahoo/geocities tarafından host ediliyor, bu siteyi de yeni hesaba taşımak istiyorum.sorun şu ki, alan adımı, hosting alırken yanında ücretsiz vermişlerdi.Şimdi hosting hizmeti almayı kesince, alan adımı nasıl alacağım? Whois sorgusunda alan benim adıma görünüyor ama bir problem çıkar mı acaba? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
administative contact kısmında sizin adınız geçiyorsa hiç bir sorun olmaz. panelde nameserver ayarlayabiliyorsanız, yeni ns adreslerini yazın, 24 saat içerisinde yeni hosta taşınmış olacaktır. eğer izin vermiyorsa başka bir firmaya taşıyabilirsiniz alan adını (tavsiyem godaddy). godaddy'e girip üye olup, ardından transfer yönergelerini izlerseniz, alan adınızın administrative contact kısmına bir e-posta gelecek. onaylandığı zaman transfer tamamlanacak.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!