Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Hosting Firmaları

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.07.2004   #11 (permalink)
evrenkent

evrenkent's Avatar

Yer: İstanbul, TR
Görsel: 3
Re: Hosting Firmaları

Öncelikle benim muhatabım olarak söylüyorum sadecehosting'in hizmet anlayışından her zaman şüphe duydum. Bir kontrol paneli yapımı 1 sene sürdü.. Her arayışımda 15 gün sonra olacak diyorlardı.. Benim için hizmet doğruluk ve güvendir.. İstediği kadar firma olsun, sirküleri barındırsın, referansları sağlam olsun, istihdam barındırsın, .. Eğer müşterisine yalan söylüyorsa baştan bitmiştir.

+ Başta yazdığım sorular ile de zaten firma baştan bitiyor..

Diğer yandan bir sitenin tasarımı, referansları, şirket olması, hatta hatta kullandığı font sitenin renk uyumu bile benim için bir değer biçimidir... Ama elbette bu iş Lacoste' tan tişört almaya benzerse "başlarım sizin işinize.." derim yani

Diğer yandan şimdilik Hostsa mail ile tüm sorularıma anında yanıtladı ve MSNde de bütün sorunlarımı büyük bir sabırla cevaplıyorlar..

@zoquecim kimse garanti veremez bu konuda.. Her hangi bir firma da pek ala aninda kapanabilir, kapatabilir, iflas edebilir, vs!

@roots, locaste örneğine dönecek galiba

@Se7en'ın da dediği gibi;
Ucuz hosting bana ne veriyor?
Hizmet (İyi kötü firmasına göre değişir)
Güleryüz
Düşük fiyat ve makul kalite
Hukuksal anlamda bir sorun karşısında hukuki muhattap.

Ne kaybettiriyor?
Ben henüz birşey kaybetmedim.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 15.07.2004   #12 (permalink)
roots

Yer: Istanbul

muhattabın olarak cevap vermem gerekirse güven sorunu yaşadığım hiç bir yere 1 sene boyunca sitemi emanet etmem cevaplar geç geliyorsa yada sorunlarım çözülmüyorsada max 1 hafta içerisinde değiştiririm ne kendimi yorarım nede mesaj atarak çözülmeyen soruları savunmaya uğraşırım. müşteriye yalan konusunda ise önyargıdan önce açıp neden salladınız bizi 1 sene(bir sene sürmedi) diye sorarsanız(hatta şu mesajı yazdığım saatte) bence cevap bulacaksınız...

ayrıca lacosteden tshirt alırken 10 kat fazla parayı sırf lacoste olduğu için değil aldıktan sonra 10 tshirt ömrünce giydiğim için aldığımı düşünüyorum.

ucuz host ne kaybettirir? kişisel bir site ise ve yedeği yok ise sadece sinirlerinizi yıpratır, ticari bir çalışma ise sinirleri*2, maddi anlamdada daha fazlasını kaybettirir, bir sürü örneği oldu bunun tr da kepenkleri kapadık diyerek kaybolan bir sürü firma oldu olmayada devam eder. ama sürekli olan, kalıcı olan kazanacaktır

sırf muhattabınız olduğum için bilgilendirmek isterim ki sadecehosting yeni dönemde 40$'a verdiği hizmetlere muhtemelen %50 zam yapacaktır

hosting işi bir furya şu sıralar tr da 3000 farklı kişi/kurum x şartlarda bu işi yapıyor, fatura kesen "kurum" olarak muhattabınız boyutunda ise bu rakam 300'ü geçmez ve bu 300 kurumunda 10-15'i bu işe focus olmuş durumda, haliyle biraz farkı olucak.. "fark" mevzununda tamamen göreceli olması normal...
roots şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.07.2004   #13 (permalink)
evrenkent

evrenkent's Avatar

Yer: İstanbul, TR
Görsel: 3

@roots,
Eğer 1 yıllık parayı peşin ödediysen ne yapmamı önerirsin?..

+ Locaste'u sadece parası çok fazla olup harcamak isteyen garip kişiler alır diye düşünmüşümdür.. Hangi akıllı adam bir tişörte 100+ milyon verirki.. Ya parayı önemsemez olmak ya da aptal olmak lazım!.. Bu konuyu ayrı bir post etrafında tartışabiliriz.. Ve dediğin gibi 10 tişört ömrü falan da etmez!!
Old 16.07.2004   #14 (permalink)
enemy

enemy's Avatar

Yer: Horlanda

Gunluk yada haftalik yedek alabiliyorsaniz, aslinda firmaninda oyle ahim sahim bir onemi yok. Burada bir soru sormustum zamaninda. Arastirma yapmaya girdiginiz zaman, birinin cok memnun oldugu yere, digeri cok kotu diyor. O yuzden, bu kadar coklugun icerisinde, herkesin %100 memnuniyetini bulmaniz cok zor.

Bana soracak olursaniz;

+ Turkiye erisim hizi nedir? Cunku oyle firmalar var ki, 50-60 arasi farkli noktadan gecis yapiyorsunuz. Dolayisiyla, geri donmesi zor oluyor verilerin(zaman kayibi)
+ Barindirdigi ozellikler nedir? Kuru kuruya platform, bu devirde cokta bir ise yaramiyor acikcasi.
+ Gecmisi nedir? Referanslari nedir? 5-6aylik firmayi ne yapayim ben?

Bunun yaninda, vazgecilmez ozelliklerde elbette;

+ Yonetim paneli,
+ Musteri hizmetleri(web, telefon, mail, neyse artik)
+ Fiyat egrisi.

gibi...

3 aylik, 6 aylk periyotlarda odeme bence mantikli. Ama, 1 aylik odeme en guzeli. Bunun yaninda, domaininizin kesinlikle elinizde olmasi gerekiyor. Oyle, domain bedavaymislara gelmeyiniz... domain yonetiminiz elinizde olmak zorunda.

/*/*/*/*/

@evrenkent: lacoste, donna karan, vesaire... aslinda, kalite kendini farkli yonlerden belli ediyor. lacoste giymedim. aslinda, cokta marka meraklisi degilim ama, tekstil okumus birileri varsa aramizda, orgu baglari gibi konular hakkinda bilgi verebilirler. zaten, deterjan firmalarininda devamli uzerinde durduklari konu olan "dokunun icine islemesi" olayida bununla iliskilidir.

2eu'ya bir t-shirt almistim gecen ay. onceki haftada yikandi. lacivertti, simdi rengi acik mavi gibi. vesaire... yani, kalite veya marka oyle kolay kazanilan seyler degil.

yine marka olayina gelince; 100milyon verilmesi elbette yanlis. 20milyondan 5 tane alirim, degistire degistire giyerim. cokta ucuza kacmak, pek akil kari degil ki, israilliler; "ben ucuz mal alacak kadar zengin degilim" derler. hostta bunun gibi; sinirsiz alan, yillik 5eu diye atlarsiniz olaya, hersey icinizde patlar.

oncelikle isin capini bilmek gerek. 10mb alan bile dolduramayacaksam, ne isim var sinirsiz alanlarla...
Old 16.07.2004   #15 (permalink)
roots

memnuniyetsizliğinizi belirtirseniz sadecehosting öder geri paranızı o konuda sorun çıkmaz... güvenden bahsedilmişti ne sadecehosting 40$ lık firma nede sorunu çözmemek için çamur yapacak bir hizmet anlayışı var...

lacoste ayrı bir tartışma konusu gerçekten ama hem fikir olunan nokta çıkması sevindirici, lacoste de 3 yıkamada bi sorun cıkarsa geri götürüp sorunu giderebiliyorsunuz...

ve şu sorun konusunda hala telefon edip cevap alabileceğinizi tekrar ediyorum...

enemy de cok guzel sorulara değinmiş, açın sorun bunları deneyin, en onemliside referansları arama olayı. yaşamayan hiç kimse bilemez cunki...
roots şu an çevrimdışı  
Old 16.07.2004   #16 (permalink)
enemy

enemy's Avatar

Yer: Horlanda

Alıntı:
Se7en tarafından gönderilen mesaj:
İyi herşey çok güzel söylediniz de. Türkiye de adam tutmuş benim orta ölçekli bir (FİRMA'dan) aldığım hizmeti 395$ + KDV'ye satıyor. Ben bunu yine firmadan 80 - 90$'a alabiliyorum. Pahalısını da denedim ucuzunuda. Aralarında cebime giren şeyin uzunluğundan fazla bir fark göremedim.

Pahalı olanı üstelik minnet bile etmiyor. Ucuza hizmet aldığım yer ise bana müşterisiyim hissini tattırıyor. Bu hosting seçeneklerinde kendi kanaatımca kimse bir orta yol bulamaz gibi. Adam bakıyor işim şu bu, bana böyle bişey lazım kullanayım. Ucuz olsun işimi görsün bulup kullanıyor. Çökersede umrunda değil domain ns'i değiştip backup ile update eder tek zararı ucuz etin yahnisi mide ağrısı olur.

Pahalılara gelelim. Adamlar yıllık 200 - 400$ arası fiyat çekiyorlar. Onun bunun garantisi var bir mail ekstra aç çat 10$. MySQL'e hacim eklet çat 50$ vb. gibisinden şirketleri yolmaya tam gaz devam. Tabi bu fiyatların abarmasında reklamsal etkileşimin geri dönüşü kuşkusuz bir gerçek. Ama ne farklı pahalısında? Cebimize giren şeyin uzunluğu!

Mantıken düşünüp bu karışık anlatımımı elersek bir şema yapalım.

Pahalı host bana ne veriyor?
Çok iyi hizmet (sorun cıktıgında verdikleri cevaplar tatrışılır)
Güleryüz
Yüksek fiyat

Ne kaybettiriyor?
Para

Amaç?
Zaten para kazanmak. (kurumsal işler)

Ucuz hosting bana ne veriyor?
Hizmet (İyi kötü firmasına göre değişir)
Güleryüz
Düşük fiyat ve makul kalite

Ne kaybettiriyor?
Ben henüz birşey kaybetmedim.

Şimdi 10$'ada hosting aldım - 80 dolarada yıllığı 730$'ada hosting aldım.
Firma dediniz bana. Yurt dışında bir firmadan hosting satın aldım 4 site içinde barındırıldı 10 ay boyunca. Bu adamlar bir gün bir şekilde kepenkleri indirip gittiler. Ve bu adamlar bana faturalarımıda yollamışlardı. Firmaydılar anlayacağınız. Herşey kanuni idi. Serverlar iyice pelt olunca kelekliği anladım backup aldım öyle yırttım. Şimdi bu firmaya dava mı açacağım? Astarı yüzünü geçecek.

Türkiye'de bir firmadan hosting aldım. Adamlar 2 hafta sonra kapadı gittiler. Faturamı yine kesmişlerdi (faturasız iş yapmam) ee ne oldu bu adamlar kayıp. Araki bulasin dava açasın sonucunu bekleyesin. Adam zaten kapatmış zarar gösteriyor. İcra mı edeceğim adamı? Benden ne gidecek karşılığında ne alacağım?

Ben pek bu forumda web sitelerimle boy göstermem ancak uzaktan uzağa 2 senede 50 üzeri iş hazırladık. Hepsinin hostunu tek tük ayrıcalıklar dışında kendim satın aldım ve gördüm ki (Tamamen yaşanmış tecrübeden söylüyorum)

Çalıştığınız kişi, kurum yada firma her ne halt ise. Önemli olan verdiğiniz paranın miktarı yada paranız karşılığında elinize tutuşturulan faturanın bilgileri hiçbir şeye yaramıyor. Gerçekçi düşünün. Bu konu ile ilgili bir dava açsanız cebinizden en alt rakam 1 milyarı gözden çıkartın.

Deyecek mi ? (Çok yüksek rakamlı işler dışında deymez) Bu sebeple hostu alırken firma olmasına evet özen gösterin çünkü firmalar en azından bir kadro ve teknik personel bulundurur. Rahat sorun çözersiniz. Kişilerden alınmış hostlarda bekleki adamın keyfini. Eksiniz bu olur zaten. Ancak hukuksal anlamda verdiğiniz paraya güvenip çok fazla şey beklemeyin. Hacı baba tekkesine dönersiniz.

Hostu alırken aldığınız yerin referanslarını bulun arayın ve bizzat konuşun. Mümkünse mekanı insanları bir görün. Yoksa gerisi hikaye.
2 yilda 50 tane is, iyi rakam bence. kusura bakma se7en ama, bence sizde biraz isguzar davranmissiniz. 700-800$ bir host icin verecek kadar paraniz varsa, sunucu alacak paranizda vardir elbet. almakta gerekir boyle durumlarda. arastirmak lazim yani.

bunun yaninda diger konularin tamamina katiliyorum.
eger "web" onemli bir hadise ise ve siz paradan kacarak ucuza yoneliyorsaniz, siz "www"nize onem vermiyorsunuz demektir. o halde, bedavacilikta vardir. temelind de bu var zaten. "ucuza bulunmaz ama, ucuza yakin bulunur". kotu aliskanliklar bunlar yani, sigara gibi.
Old 16.07.2004   #17 (permalink)
roots

enemy abicim server kiralamakla bitmiyor hosting işi malesef işin iç yüzü de var...

şuanda 512K ADSL bağlantısı olan biri 3-5 open source dos kodları ile tüm sistemini down edebiliyor, sen bunu farkedip engelleyene kadar zaten hizmet ciddi bir süre duraksıyor.

bu işin çok basit bir yönü ve karşılaşma şansınız %50 ve bu ciddi bir risk... ve sırf bu yüzden bu benim işim değil işi bu olan adam alsın o parayı ve ben gece o göçtü mü bu patladı mı düşünmeden huzurla uyuyayım diye düşünüyor...

sadece bu nedenle piyasa kısa bir süre içerisinde ciddi bir değişim olacak, şuanda bi tane p4 2.4 512 ram pc kiralayan ayda 60-100$ veren herkes hosting firması ama yakında bu sistemler sadece 1-2-3 özel siteyi barındırmak dışında bir işe yaramayacak

gülüyorum farkındaysanız yazıklarımın sonunda ama işin acı gerçeği bu olacak...
roots şu an çevrimdışı  
Old 16.07.2004   #18 (permalink)
Se7en

Se7en's Avatar

Yer: IstanbuL
Görsel: 31

Alıntı:
enemy tarafından gönderilen mesaj:
2 yilda 50 tane is, iyi rakam bence. kusura bakma se7en ama, bence sizde biraz isguzar davranmissiniz. 700-800$ bir host icin verecek kadar paraniz varsa, sunucu alacak paranizda vardir elbet. almakta gerekir boyle durumlarda. arastirmak lazim yani.

bunun yaninda diger konularin tamamina katiliyorum.
eger "web" onemli bir hadise ise ve siz paradan kacarak ucuza yoneliyorsaniz, siz "www"nize onem vermiyorsunuz demektir. o halde, bedavacilikta vardir. temelind de bu var zaten. "ucuza bulunmaz ama, ucuza yakin bulunur". kotu aliskanliklar bunlar yani, sigara gibi.

Ben tutupta kişisel tercihim olarak 700 - 800$ bir hosta asla para ödemem. Ancak gel görki bazı firmalar sabit fikirli ve paraları çok. Bu firmalar sen hosting hizmetini şuradan alacaksın dediklerinde oradan alır gerisine karışmam. Nitekimde yaptığım odur. Bende para çok havaya saçıyorum anlamında belirtmedim bu rakkamı.
Se7en şu an çevrimdışı  
Old 16.07.2004   #19 (permalink)
emiremiroglu

Yer: Ankara

hosting'de en önemlisi kesintisiz hizmet (nokta)
Old 19.07.2004   #20 (permalink)
Dryope

Dryope's Avatar

Yer: Bursa

Merhabalar,

Şuana kadar konuyu takip ettiğim kadarı ile hosting konusunda bilinçli kullanıcılar oluşmuş ve bilgilerini paylaşmaya başlamışlar. Bu süreç böyle devam ettiği sürece kötü hizmet sunan, yada hizmet bedelini hakketmeyen firmalar yavaş yavaş kepenklerini kapatacak, geriye kalanlar ise dha iyi hizmeti daha ucuza vermek için rekabet edecekler.

Konu içeriside alıntılarla birkaç uyarı yapmak istiyorum.

evrenkent : Domainname alırsak bir yıllık ücretsiz hosting veriyor.. Hem de 100MB!!
Dryope : domain kaydına hostingi ücretsiz veren firma 1 yıl sonra sizi kendisine mecbur bırakmış oluyor. Çünkü eğer bir dahaki yılhosting almazsanız domainide size vermiyor.

freeblue : Yani Teknik destek konusu biraz komik ben firmadan teknik destek almaya gerek duymuyorsam o firma iyidir.
Dryope : Bu fikire kesinlikle katılıyorum, bir firmanın teknik destek telefonları susmuyor, 7X24 destek hizmeti sunmak zorunda kalıyorsa, MSN veya ICQ gibi iletişim araçları ile online destek hizmeti sunuyorsa bence bir eksiklik olmalı.

zoque : 13-14 yasinda cocuklarin bile bir reseller hesabi acarak kendilerini hosting firmasi olarak tanittiklari ya da 60-70 $ verip bir sunucu alan kisinin kendine hosting firmasi ilani edip kendini sokaga attigi bir dönemde ikisi arasindaki fiyat farki da nereden geliyor diye soruyorsan, sebebi birisinin bunu hobi olarak yan gelir amaciyla yapmasindan bkz. hostsa, digerinin ise bunu bir meslek olarak daha ciddi boyutlarda yapmaya calismasindan kaynaklaniyor.
Dryope : İyi bir geliri olduğu kesin yani maliyetler genele vurulduğunda iyi gelir getirebiliyor bu sebepten kontrol paneli olan bir reseller yada dedicated sunucu temin eden biri mutlaka hosting satmak istiyor. Buda hem kalitesiz hemde güvencesiz bir hizmet alma oranını yükseltiyor.

BRONZE : Maile ne kadar zamanda cevap veriyorlar?, Para iade garantisi varmı ?, hosting arama sitelerindeki yorumlara aldanmayın. Webhostingtalk.com'u takip edin. Sunucuya ping atarak hızını test edin. Sınırsız alan ve/veya bandwidth yazan yeri gördüğünüzde pencereyi hemen kapatın.
Dryope : Maile ne kadar sürede cevap verdiklerinin önemli olduğunu düşünmüyorum, eğer maildeki cevap benim için yeterli ve tekrar mail atmama ihtiyaç bırakmıyorsa bence geliş süresi çokta önemli değil. (Acil durumlar dışında). Para iadesi, konusunda ise böyle bir garantinin verilmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum, sebep olarak ise kensdine güvenen müşterisini mahçup etmeyecek firma zaten geri iade için bir sebep ortaya koymadığından, bu garantiyi vermesine de gerek yok. Webhostingtalk.com'u takip etmek için ingilizce bilmek gibi gereksinimler bulunduğundan çoğu kişinin bunu yapması olanaksız. Sunucuya ping atma konusuna gelince çoğu firma güvenlik nedeni ICMP'yi kapatarak ping atmanız engeller ve sunucudan yanıt alamazsın. Bu durumda yanıt gelmiyor diye hosting almaktan vazgeçmekte olmaz
Sınırsızlık durumuna gelince, sınırsız alan konusuna katılıyorum çünkü sınırsız bir sabit disk üretilmedi daha, ki bunu verdiğini idda eden firmaların diskleri IDE diskler Sınırsız bandgenişliği bir nebze beni tatmin ediyor çünkü BANDWİTDH EXCEEDED gibi bir yazı ile karşılaşmayacağım. Bu konuda sınırsız bandgenişliği veren firmaların açıklaması şu şekilde: Evet, bizde biliyoruz ki sınırsız bandgenişliği büyük bir kelime ve elbetteki bandgenişliğinin bir sınırı var. Fakat müşterilerimiz şuana kadar bizim sınırlarımıza gelmiş değiller, eğer ulaşırlarsa bağlantı hızımızı arttırmamız yeterli.

Ancak bu kadar yazabildim ki yoruldum da bunları yazarken umarım faydalı olabilmişimdir.

İyi çalışmalar.
Dryope şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
firmalari , hosting

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma