Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Hosting Firmaları

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 19.07.2004   #21 (permalink)
BRONZE

BRONZE's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Hosting Firmaları

Alıntı:
Dryope tarafından gönderilen mesaj:
Merhabalar,
.....
BRONZE : Maile ne kadar zamanda cevap veriyorlar?, Para iade garantisi varmı ?, hosting arama sitelerindeki yorumlara aldanmayın. Webhostingtalk.com'u takip edin. Sunucuya ping atarak hızını test edin. Sınırsız alan ve/veya bandwidth yazan yeri gördüğünüzde pencereyi hemen kapatın.
Dryope : Maile ne kadar sürede cevap verdiklerinin önemli olduğunu düşünmüyorum, eğer maildeki cevap benim için yeterli ve tekrar mail atmama ihtiyaç bırakmıyorsa bence geliş süresi çokta önemli değil. (Acil durumlar dışında). Para iadesi, konusunda ise böyle bir garantinin verilmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum, sebep olarak ise kensdine güvenen müşterisini mahçup etmeyecek firma zaten geri iade için bir sebep ortaya koymadığından, bu garantiyi vermesine de gerek yok. Webhostingtalk.com'u takip etmek için ingilizce bilmek gibi gereksinimler bulunduğundan çoğu kişinin bunu yapması olanaksız. Sunucuya ping atma konusuna gelince çoğu firma güvenlik nedeni ICMP'yi kapatarak ping atmanız engeller ve sunucudan yanıt alamazsın. Bu durumda yanıt gelmiyor diye hosting almaktan vazgeçmekte olmaz
Sınırsızlık durumuna gelince, sınırsız alan konusuna katılıyorum çünkü sınırsız bir sabit disk üretilmedi daha, ki bunu verdiğini idda eden firmaların diskleri IDE diskler Sınırsız bandgenişliği bir nebze beni tatmin ediyor çünkü BANDWİTDH EXCEEDED gibi bir yazı ile karşılaşmayacağım. Bu konuda sınırsız bandgenişliği veren firmaların açıklaması şu şekilde: Evet, bizde biliyoruz ki sınırsız bandgenişliği büyük bir kelime ve elbetteki bandgenişliğinin bir sınırı var. Fakat müşterilerimiz şuana kadar bizim sınırlarımıza gelmiş değiller, eğer ulaşırlarsa bağlantı hızımızı arttırmamız yeterli.
....
Maile cevap süresi önemli olmakla birlikte bu sadece satış departmanının -eğer varsa- hızının ölçüsüdür, yine de bunu ölçü aldığımızı düşünelim, hostinglere genelde mail sadece acil durumlarda atılır, en azından ben öyle yaparım. Bu nedenle süre önemli. Para iade de gerekli. Bundan bir ay önce 2 hafta içerisinde tam 5 hosting değiştirmek durumunda kalmıştım, hepsine aylık ödeme yapmıştım. Hepsinden de teknik problemler nedeniyle ayrılmak durumunda kaldım. Bu nedenle para iade garantisine önem veririm. Şu ana kadar Türk ve yabancı hosting firmalarının büyük bir kısmını inceledim. Ping atmayı denediğim firmalardan sadece bir ikisinden yanıt alamadım, çoğu firmanın ping atmayı engellemediğini tecrübelerimden biliyorum. Sınırsız band genişliği konusunda firmaların söylediklerinin ise yine bir kandırmaca olduğunu düşünüyorum. Çoğu firma datacenter'lerden aldıkları 1000gb bandwidth'i sınırsız olarak lanse etme eğilimindeler. Fakat sınırsız denilen bandwidthler 10'lu gb'lere geçmeye başlayınca birdenbire sınırlanır ve uyarı mesajları gelmeye başlar. Bu iddialar fazla müşterisi olmayan küçük firmaların iddialarıdır, çünkü aylık sınırları kadar müşterileri yoktur.
BRONZE şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 27.07.2004   #22 (permalink)
Dryope

Dryope's Avatar

Yer: Bursa

Alıntı:
BRONZE tarafından gönderilen mesaj:
Sınırsız band genişliği konusunda firmaların söylediklerinin ise yine bir kandırmaca olduğunu düşünüyorum. Çoğu firma datacenter'lerden aldıkları 1000gb bandwidth'i sınırsız olarak lanse etme eğilimindeler. Fakat sınırsız denilen bandwidthler 10'lu gb'lere geçmeye başlayınca birdenbire sınırlanır ve uyarı mesajları gelmeye başlar. Bu iddialar fazla müşterisi olmayan küçük firmaların iddialarıdır, çünkü aylık sınırları kadar müşterileri yoktur.
Aslında konuyu uzatmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum ama yinede bir iki not.

Datacenterlar 1000GB bandwidth gibi değerlerle bağlantı vermezler, anlık değerler sunarlar (örn :2048Kbps).
Küçük firmalarla çalıştığın için sorun yaşadığını ve bu sebepten verimli hizmet alamadığını düşünüyorum. Türk milleti olarak paraya kıyıp kaliteyi almak yerine ucuzuna kaçma mantığının sonuçları bunlar.

iyi çalışmalar.

Dryope şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 27.07.2004   #23 (permalink)
BRONZE

BRONZE's Avatar

Alıntı:
Dryope tarafından gönderilen mesaj:
Aslında konuyu uzatmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum ama yinede bir iki not.

Datacenterlar 1000GB bandwidth gibi değerlerle bağlantı vermezler, anlık değerler sunarlar (örn :2048Kbps).
Küçük firmalarla çalıştığın için sorun yaşadığını ve bu sebepten verimli hizmet alamadığını düşünüyorum. Türk milleti olarak paraya kıyıp kaliteyi almak yerine ucuzuna kaçma mantığının sonuçları bunlar.

iyi çalışmalar.

Anlık bandwidth ile aylık bandwidth'in birbirinden farklı olduğunu ve verdiğim rakamın ev1servers'in rakamı olduğunu (bkz), bıraktığım ilk sunucunun ise dünyanın en büyük 15 firmasından biri olduğunu (bkz) ekleyerek konuyu bitirelim.
BRONZE şu an çevrimdışı  
Old 11.03.2005   #24 (permalink)
tukenik

Yer: Hannover.DE - Mersin.TR

bir de http://www.mediatemple.net/ var tum "yakisikli" flash sitelerinde goruyorum.bi bakin isterseniz.
tukenik şu an çevrimdışı  
Old 11.03.2005   #25 (permalink)
omerbalyali

omerbalyali's Avatar

Görsel: 24

(mt)

Diye bu firmanın müşterileri sitesine koyup övünürler.

Bir çok site var mediatemple'dan kullanan, özellikle tasarımcılar. Fakat flashla sınırlı değil, çok kapsamlı.
Old 11.03.2005   #26 (permalink)
Jazz

Jazz's Avatar

Yer: Istanbul

insanın hostingi yurt dışından alası geliyor :s

http://www.brinkster.com/Hosting/Hosting.aspx
Jazz şu an çevrimdışı  
Old 12.03.2005   #27 (permalink)
fatihunal

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü

2000 yılında bir kez Turkticaret.net 'in kazığını yedim o zamandan beri sürekli yurtdışından alıyorum.
Türk firmaları ağzıyla kuş tutsa gözümde pul kadar değerleri yok.
Yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı ama ayıplı mala hayır!
Old 17.03.2005   #28 (permalink)
evolver

evolver's Avatar

Yer: Izmir

Alıntı:
fatihunal tarafından gönderilen mesaj:
2000 yılında bir kez Turkticaret.net 'in kazığını yedim o zamandan beri sürekli yurtdışından alıyorum.
Türk firmaları ağzıyla kuş tutsa gözümde pul kadar değerleri yok.
Yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı ama ayıplı mala hayır!
tum Turk firmalarini genellememek lazim.Herkes turkticaret in zaten ne oldugunu biliyor , Ama Turkiyede iyi hizmet veren bir cok yer var
evolver şu an çevrimdışı  
Old 27.03.2005   #29 (permalink)
Karanlık

Karanlık's Avatar

Yer: Neptün

Bencede direk bütün Türk firmalarını kötülememek lazim. Beli diğer firmalara göre biraz tuzlu ama kaliteli hizmet veren kriweb, vargonen, karegen, omnis gibi kaliteli türk firmalarıda mevcut.
Karanlık şu an çevrimdışı  
Old 13.04.2005   #30 (permalink)
wanadoo

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

bu ayki chip dergisinde 4 yada 5 tane hosting firmalasının özellikleri anlatılmış bulunmakta

ilgililere duyurulur...
Yanıt

Etiketler
firmalari , hosting

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi