Zoque.Forum
»
Hosting Firmaları
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#51 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Hosting Firmaları
Merhabalar.. Son zamanlarda garantihost kullanan var mı? 2 senedir kullanıcısıyım memnundum ancak son zamanlarda dibe vurmuş bir hosting firması görünümündeler.. Kontrol Paneli birsüredir çalışmıyor. Maillere cevap verilmiyor.. Sitelerinden telefon numaraları kaldırılıyor.. Konu hakkında bilgisi olan var mı?
|
|
|
|
|
|
#52 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
Şu sıralar bu firmayı kullanmaya başladım.. http://www.speedlayer.com Mesaj arsende tarafından 04.03.2007 (04:17) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - Eskişehir
|
ben www.esintek.com 'u kullanıyorum.
gerçekten çok memnunum. +MSN desteği +ticket(soru sistemi) +panelleri gayet güzel, kullanışlı e-posta olarak horda email'di galiba, onu kullanıyorlar, panel olaraksa plesk. Fatura konusunda bir sıkıntı olmuyor. Bana kalırsa tek eksileri, kredi kartını henüz aktif etmemiş olmaları. |
|
|
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Yazılanların çoğunu okuyamadım ama, sadece, sadecehosting ile ilgili bir tecrübemden bahsetmek istiyorum.
Bir müşterime ait alan adını kendi üzerlerine kayıt etmişler ve transfer etmek isteyince de vermediler. Yok efendim sözleşmeyi dikkatli okumalılarmış bilgisayardan anlamayan insanları bir güzel kandırmışlar lafın kısası. Yaptıklarının doğru birşey olmadığını belirttiğimde ise gelen cevabı midem bulanarak ancak okuyabildim. Şimdi isimlerini dahi duymak istemiyorum. |
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
İngilizce iletisim kurabilirim diyorsaniz hostingi yurt disindan almak en sagliklisi diye dusunuyorum.
aplus.net rackspace.com globat.com gibi cok ucuza cok kaliteli hizmet veren firmalar var... Ama illa Turkiye'den alacam diyorsaniz yine siz bilirsiniz. Turkiye'den almayi dusunenler hostingvarmi.com 'dan ihtiyaclarina uygun hosting paketini arayip bulabilirler... |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Türkiye'deki hosting anlayışı bana çok enteresan geliyor.
Sanırım bunun en açık örneği, Türkiye'deki domainlerin yaklaşık 40%'ını elinde tutan şirketin tamamen içler acısı durumda olmasıdır.Bunların haricinde tecrübelerim ve gördüklerim kadarıyla bir hosting şirketinin Türkiye'deki yaşam süresi 3 ay civarı, popstar gibi çıkıp yok oluyorlar. Ben de çok istiyorum TR lokasyonlu bir datacenterda olsun tüm sitelerimin inanılmaz hızlı latencyleri olsun, sitelerim ışık hızıyla açılsın.Ama ne yazık ki bu konuda güvenebileceğim Türkiye'de hiç host yok diyebilirim.Müşterilerimin aracılığıyla birçok host şirketiyle dolaylı bir biçimde çalışma imkanım oldu.Ve neredeyse tümünü yurtdışına transfer etmiş durumdayım.Öyle enteresan problemlerle karşılaşılabiliyor ki, kimi zaman keşke arada bir outage yaşansa da bunlar olmasa diyorsunuz. Bunların haricinde olayın çok çok farklı bir boyutu daha var ki bu bence en tiksindirici olanı. 13 - 15 yaşında ufak tefek çocukların ya da aynı zekaya sahip yetişkinlerin, warez forumlarında, aylarca emek verilmiş uyuglamaları EMLAK_SIKRİPTİ.RAR, HÜSEYİN_COM_ŞOPPİNG.RAR şeklinde Rapidshare'ye link vererek, reputation diye uydurdukları abuk birşey karşılığında, peşkeş çekmeleri.Belki aramızdan bazıları bu dosyaları açtığında "lan ! bu benim uygulamam, nasıl ya ??!?!!???" dedikleri de olmuştur. Siz bunun kaynağını açmadan ya da download edilmesine izin vermeden, internette dolaşmasının sebepleri sizce ne olabilir ? Böylesine rezil bir hizmet anlayışı varken, ben bu komplo teorisinin mantıklı olduğunu düşünüyorum ve biraz daha yavaş ve gecikmeli hizmet de olsa yurtdışından bir şirketi seçmenin çok daha mantıklı olacağını düşünüyorum.(Türk lirasının da yurtdışına çıkıyor olmasına üzülmüyor değilim ama yapacak birşey yok) |
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Size zenit'i tavsiye ederim, bir bakın, daha ilgili ve bilgili (!) bir firma zor bulursunuz bence..
http://www.xxxbilisim.net |
|
|
|
|
|
#58 (permalink) | |
|
Yer: Antalya
|
Alıntı:
Yani ana kriter olan tr lokasyonlu datacenterın önemsiz olduğu bir durumda Zenit bir opsiyon olana dek mediatemple, mosso, spry, joyent gibi firmalardan vazgeçmemiz gerekiyor, tabi böyle bir seçimin ne kadar komik olduğunu söylememe gerek bile yok. Kod:
Website: zenitbilisim.net
IP Address: 74.53.89.82
IP Location United States - Texas - Dallas - Theplanet.com internet Services Inc
![]() |
|
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Birçok farkı var aslında
Yani Zenit bunları sağlıyor, ama tabi alıştığınız servisler de eminim iyidir.. Selamlar, -t |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!