Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Hosting Firmaları

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 27.06.2007   #71 (permalink)

FikretAkın's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Hosting Firmaları

@hayatbilgisayar hocama katılıyorum. Bir çok host firması ile çalıştım ama hiç biri dogru düzgün hizmet vermedi.
Çünkü özel olarak şirketler hem web tabanlı hemde windows tabanlı yazdıgım uygulamalarım veritabanlarını tutmak için hemde yapmış oldugum müşteri sitesinin güvenligi açısından kendi serverimi açmaya karar verdim.
Türkiye de "Böyle gelmiş, öyle gider" felsefesi vardır. Ama bu yargı hem işimizi, hem de müşteriyi yıpratıyor.

Zamanında @hayatbilgisayar hocamızın dedigi gibi bir ara dernek fln kurulacaktı şahsen kurulmasını istedim. Ve halen de destekliyorum.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 14.07.2007   #72 (permalink)

Yer: Istanbul

Bizde çok kereler hosting firmasıyla sorunlar yaşadık. Bunların nedeni bana göre teknik bilgi yetersizliği. Sistemi kuruyorlar, düzeni sağlıyorlar fakat yazılıma yeteri kadar yatırım yapılmıyor. Bu yüzden bir zaman sonra ortalık karışıyor. Çoğu firma işlerini sadece kontrol panelle halletmeye çalışıyor. Bana kalırsa hosting firmaları kontrollü büyümeli ona göre yatırım yapmalı, bizlerde düzgün güvenilir firmalara destek veremliyizki, sektör kendine gelsin. Fakat en sonunda şunu anlamış bulunmaktayım : Tüm hosting firmalarında sorun yaşanmakta, eğer aradığınızda karşınızda görüşebilieceğiniz birini buluyorsanız bu iyi birşeydir
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 14.07.2007   #73 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya

Tüm hosting firmalarında sorun yaşanması gayet normal. Linux veya Unix için birşey diyemem, yeteri kadar bilgim ve tecrübem yok. Ama Windows için çok şey söyleyebilirim. Şimdi düşünün, bir bilgisayarın üstüne Windows server işletim sistemi kuruyorsunuz, üstüne Windows'un kendi içinden IIS ve DNS hizmetlerini kuruyorsunuz, üstüne bir firma tarafından yazılmış bir mail server programı alıp kuruyorsunuz, artı yine bir firma tarafından yazılmış bir ftp server programı alıp kuruyorsunuz, yetmiyor bir kontrol panel programı kuruyorsunuz, yetmiyor bir de istatistik programı kuruyorsunuz. Sonra da o makineye yüzlerce kullanıcı ekliyorsunuz, aynı anda IIS'in web sitelerini sunmasını (ASP ve PHP gibi zorlayıcı siteler de dahil), mail server'ın yüzlerce binlerce mail hesabında mail alıp göndermesini, müşterilerin ftp ile bağlanıp sürekli dosya alıp göndermesini sağlıyorsunuz. Sonra da o bilgisayardan hata çıkarmamasını, kilitlenmemesini, hatta hiç göçmemesini istiyorsunuz Valla mümkün değil, hem de hiç değil.

Aynı şekilde yukarıda söylediğim bu programlara en ucuzlarını alsanız 2.000 - 2.500 Dolar, adam gibilerini alsanız 2.500 - 10.000 Dolar arası lisans ücreti ödüyorsunuz. Makine de adam gibi olsun derseniz 2.000 - 3.000 Dolar da donanım yatırımı yapıyorsunuz. Bir de ayda hızınıza bağlı olarak 200 - 300 hatta 500 YTL ödüyorsunuz. Bu verdiğiniz paraları da ayda 5 - 10 hadi 20 YTL'ye hosting satarak toplamaya çalışıyorsunuz, bir de ticaret yaptığınız için üstüne para kazanmak istiyorsunuz. Bu da işin mali boyutu. Çıkın bakalım işin içinden
Old 14.07.2007   #74 (permalink)

zor gerçekten zor
Old 15.07.2007   #75 (permalink)

Yer: istanbul

Windows hosting Fiyatlarımızda geçici bir süre için %10 indirim yapılmıştır. Paketlerin üzerlerindeki Fiyatlardan %10 düşün!

Ayrıca hosting alana tasarım bedava!

Ben bunu da gördüm ama hangi hosting firmasıydı hatırlamıyorum hatırlasam tavsiye ederdim (:

Şu an türkiye'de tavsiye edebileceğim emeklerine ve çalışmalarına şahit olduğum www.sadecehosting.com var. Başka da aklıma gelmiyor. Bir zamanlar BizimHost vardı. Birisi tasarım yaparsa yeniden eski günlerine dönecek aslında. Bir de turkticaret.net var Türkiye'nin gururu.
Old 01.08.2007   #76 (permalink)

Kaner's Avatar

Bence de fiyat performans ve maliyetten ötürü değişiyor. Bugüne kadar birçok firmadan barındırma hizmeti aldım aralarında çok pahalılar da vardı çok ucuz olanlar da... Acı tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki fiyatına aldanıp ne olduğunu, nerede olduğunu bilmediğin yerlerden alma bence. Bir süredir SpeedLayer'dan barındırma hizmeti alıyorum. Kendileriyle de tanıştım yerlerini de gördüm. Son derece profesyonel çalışıyorlar. Şu ana kadar hiç sorun yaşamadım. Sitelerine ilk girdiğim zaman olumlu bir etki oldu ama fiyatlardaki düşüklüğü görünce onların da diğerleri gibi kalitesiz olduğunu düşündüm ama sonra birkaç arkadaşımın da tavsiyesiyle denemeye karar verdim. İyi ki de denemişim. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Old 01.08.2007   #77 (permalink)

Alıntı:
Kaner tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bence de fiyat performans ve maliyetten ötürü değişiyor. Bugüne kadar birçok firmadan barındırma hizmeti aldım aralarında çok pahalılar da vardı çok ucuz olanlar da... Acı tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki fiyatına aldanıp ne olduğunu, nerede olduğunu bilmediğin yerlerden alma bence. Bir süredir SpeedLayer'dan barındırma hizmeti alıyorum. Kendileriyle de tanıştım yerlerini de gördüm. Son derece profesyonel çalışıyorlar. Şu ana kadar hiç sorun yaşamadım. Sitelerine ilk girdiğim zaman olumlu bir etki oldu ama fiyatlardaki düşüklüğü görünce onların da diğerleri gibi kalitesiz olduğunu düşündüm ama sonra birkaç arkadaşımın da tavsiyesiyle denemeye karar verdim. İyi ki de denemişim. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Selam, bende bu yorumunu referans kabul ederek denemeye karar verdım umarım pişman olmayız.
Old 01.08.2007   #78 (permalink)

bi sebepten dolayı yaklaşık 1 sene önce başka bir firmada çalışmaya başladım... konum itibariyle hosting hizmetleride bana kalmıştı..

şirket daha önceleri Bnet sonrasında omnis ile çalışmaya başlamışlardı.. geldiğim sırada websitesi ve onunla beraber mailler berbat haldeydi.. ayrıca domain'de başka bir şahış üzerine kayıtlıydı..

ilk yaptığım iş bütün domain ve hosting hizmetlerini natroya geçirmek oldu. zaten natro'da bulunan ve sorunsuz çalışan birkaç tane websitem vardı.. zamanında yaptığım bi hosting şirketi arayışları ile bulmuştum natroyu..

bence herhangi bir hosting şirketinde aranması gereken tek şey müşteri hizmetleri kalitesidir.

bildiğiniz gibi zaten internette milyon tane irili ufaklı serverlar ve bunları satan resellerlar var. ancak bunların yapamadıkları tek şey müşteriye yatırım ve hizmet...

belki çok taraflı oldu bu konuşma ama ben natrodan inanılmaz memnunum..
chaostician şu an çevrimdışı  
Old 02.08.2007   #79 (permalink)

Haftalardır Türktücaret.Net in teknik destek bölümüyle uğraşıyorum. Sözde telefonla destekleri var ama arayıp bilgi istediğimdi istediğiniz bilgi için siteye girip müşteri hizmetleri bölümünden form doldurun diyorlar.
Giriş yapıp form ile bilgi istiyorum, sonra bekliyorum, bekliyorum, bekliyorum. saatlr sonra arıyorum henüz sıra gelmemiş, sıra gelince dönüş yapılacak diyorlar, taleplere 24 saat içinde cevap verilecek diyorlar, 300 saati buluyor, geçiyor ve doğru veya yanlış bir bilgi veriyorlar.
Ya bu internet hızlı bilgiye ulaşım değil mi? hosting firması internetin temel firma guruplarından değil midir?
Bu arada benim sitelerin zten turkticaret.net üzerinde değil, müşterimin siteleri için uğraşıyorum.
Nerede hızlı servis?
toygun şu an çevrimdışı  
Old 04.08.2007   #80 (permalink)

Yer: Eskişehir

Bence Türkiye'de hosting işi yapmak akıl kârı değil..
Yerli hosting sağlayıcılardan hosting almakta hiç mantıklı değil.
Fiyatları çok pahalı, Teknik destekleri yetersiz ve ilgisiz personeller. Baştan salma cevaplar, Terslemeler neler neler...

Açıkcası firmalara kızamıyorum. Personeller biliçsiz, çoğu işini severek yapmıyor, baştan salma kopyala yapıştır olduğu besbelli cevaplar alıyorsunuz.. Firma sahipleri ne yapsın. Adamlar her müşterinin sorunlarına tek tek eğilemezlerki.. Türkiyede elektriğinden tutun, bağlantı fiyatlarına, donanım fiyatlarından tutun jenaratör fiyatlarına herşey pahalı. Adamlar ne yapsın..

O Yüzden tavsiyem yabancı büyük yabancı firmalarla çalışmaktır. Yabancı firmalar müşterilerine daha profesyonelce yaklaşıyorlar. Tabiiki bu satın aldığınız ürün & miktar oranına göre değişir.

Ülkemizde ne yazıkki hosting alanında bu şartlar altında pek değişim yaşanacağını sanmıyorum. Hepimiz isteriz vatandaşımız, dostumuz kazansın. Oturalım bir çay içelim, maç muhabbeti yapalım aynı zamanda ticaret yapalım. Ama olmuyor. Her seferinde sonu hüsran. Adamlarada kızamıyoruz. Onlarda haklı. Oyüzden en mantıklısı yabancı, büyük firmalarla çalışmak.
Newyork152 şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

firmalari , hosting

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?