Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Hosting Firmaları

Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.07.2004   #1 (permalink)
evrenkent

evrenkent's Avatar

Yer: İstanbul, TR
Görsel: 3
Hosting Firmaları

Ya aklım öyle karıştı ki sizden yardım alayım dedim..

Sadecehosting den host alıyorum ama memnun değilim..
- site bazı zamanlar açılmıyor..
- Bazı firmalara kıyaslayınca çok pahalı..

Peki bu fiyat farkı neden ortaya çıkıyor.. Bu adamlar 40$ + %18 KDV alırken

http://www.hostsa.com/ sadece 50milyon istiyor + Domainname alırsak bir yıllık ücretsiz hosting veriyor.. Hem de 100MB!!

http://bireysel.ilknet.com.tr de gayet uygun fiyatlar veriyor..

Sizce bunların sorunu nedir? :)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 15.07.2004   #2 (permalink)
freeblue

freeblue's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Hosting Firmaları

Türkiyede yaklaşık olarak 180.000 domain bulunuyor bunun % 48 lik bir kısmı 15 firma (Bu 15 firmanın iyi olduğu anlamına gelmez) tarafından kapılmış vaziyette geriye kalan 95.000 domain yaklaşık 300 host firmasına dağılıyor buna göre kelle başı 300 kusur domain düşüyor .

Hostta para kazanmanın yolu bol müşteri demek Bİr makinanın kendi maliyeti yıllık 3000$ civarı (Temiz ve saalıklı bir hizmet için) yani karşımıza bu piyasadan bir şeyler kapmak için seçenekler çıkıyor. Bunlarda ucuz satıp sürüme gitmek (riskli ve müşteri zayiatına sebebiyeti çok defa görülmüş bir olay)
Müterilerine bana gayet pahalı gibi gözüken 200$ gibi fiyatlara host satan hostlar var 10MB yer gibi bi alan işgali SSI yok vs. Ama host firmasıda müşteride mutlu .
Teknik destek konusu( şimdiye kadar 6-7 tane host firmasıyla çalıştım (bu arada bunlar yabancıydı) ) kurum sırasında bazı hatalarım oldu ve bi iki kompenentin kullanımı konusunda yardım aldım o kadar ondan sonra vatandaşlarla bi geciken ödemeler konusunda haberleştik . Yani Teknik destek konusu biraz komik ben firmadan teknik destek almaya gerek duymuyorsam o firma iyidir. zırt pırt aramak zorundaysam ?...
Fiyatlandırma konusunda sanırım ne tutturabilirsem olayı var.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 15.07.2004   #3 (permalink)
mow

Yer: İzmir

sadecehosting e telefon ettiğin zaman karşına çıkacak yetkili sorununu çözebilen tipten olur, buna görede maaşı olur ondan dolayıda pahalı olur ama diğerleri öyle değil heleki ilknet.com.tr diyeyim burada keseyim

Not: Bu ufak tefek kesintiler benim bildiğim tüm türk hosing şirketlerinde mevcut, en büyüğünden en küçüğüne.
mow şu an çevrimdışı  
Old 15.07.2004   #4 (permalink)
Karanlık

Karanlık's Avatar

Yer: Neptün

hosting için www.kriweb.com u tavsiye edebilirim. Ben bir suredir kriweb ile calisiyorum ve herhangi bir sorun yasamadim. Teknik destek konusudada cok iyi olduklarini soyleyebilirim.Fiyat konusunda ise fiyatlandirmalari diger firmalara gore biraz daha farkli, istedigin web alani ve pop3 mail sayisina gore ucret oduyorsun.Bant genişliğide gayet makul 7 GB, hatta bir çok site için çok fazla bile.
Karanlık şu an çevrimdışı  
Old 15.07.2004   #5 (permalink)
Se7en

Se7en's Avatar

Yer: IstanbuL
Görsel: 31

www.ucvhost.com yıllık 12$ 25 mb herşey var. Kişisel siteler için süper. Uptime 7x24 365 daha bu günbe kadar hiç açılmamazlık yaptıgını görmedim. 7 tane sitem var hiçbir problem yaşamadım. Adamlar MSN de sürekli online hemen destek veriyorlar. Sınırsız email falan filan. Deneyin müptelası olacaksınız benden söylemesi. İlk bana söylediklerinde çekinmiştim bu kadar ucuza nasıl olur? dandiktir falan dedim ama yanılmışım. Harbi adamlar hizmet veriyor.
Se7en şu an çevrimdışı  
Old 15.07.2004   #6 (permalink)
BRONZE

BRONZE's Avatar

Yer: İstanbul

Fiyat farkları hostingin şirket olup olmamasından kaynaklanır en başta. Karşınızda 15-20 yaş arası bir genç değil de vergi dairesine kayıtlı bir şirket duruyorsa haliyle biraz fiyatı farklı olur. Türkiyede ise hosting piyasası Avrupada olduğu gibi ayağa düşmüş durumda. Çünkü bir hosting kurmak ne öyle büyük yatırımlar isteyen ne de büyük teknik ekip(man) gerektiren bir iş -tabii profesyonelce yapılmazsa-. hosting arama sitelerinde reklamlarını gördüğünüz host sitelerinin yaklaşık %90'ı şirket değil. Bu %90'ın %50'si ise reseller, yani bir makinadan 5-10gb yer satın alıp, bu yerleri satan kimseler. Bir dedicated server alabilmeleri için müşteri sayısının yüksek olması gerekli, aylık 100$'dan başlıyor bir dedicated.

Peki aynı özellikleri sunan host sitelerinde neden fiyatlar farklı? Yukarıda saydıklarımın dışında sunucuların yurtiçi ve yurtdışında olması büyük etken. Yurtiçi datacenterlerde fiyatlar yurtdışına göre çok yüksek. Bu nedenle sunucusu Türkiye'de olan firmaların fiyatları ve hızları daha farklı. Kullandıkları kontrol panel dahi fiyatları etkiliyor. Adını verdiğiniz siteler için yorum dahi yapmayacağım...

hosting seçiminde dikkat edilmesi gerekenler;

1- Karşınızda bir şirket mi var?
2- Teknik destek nasıl? Ofis telefon numarası (gsm değil!) var mı? Maile ne kadar zamanda cevap veriyorlar?
3- Para iade garantisi var mı? Uptime garantisi var mı? Hiçbir siteden yıllık ödeme ile host almayın!
4- Teknik özelliklerin detaylarına bakın, gizlenmiş gerçekler ve ödemeler var mı?
5- Referanslarına bakın, güvenilir siteler var mı? Webhosting.info sitesinden sorgulama yaparak kaç domain barındırdığını öğrenin, artış-azalış grafiğini inceleyin. Kaç senedir bu alanda olduğunu whois sorgulaması yaparak bulun.
6- Sitenin tasarımına ve çalışmayan sayfası olup olmadığına dikkat edin, satış sayfasının ssl içermesini ve teknik destek iletişim sayfasının yeterli olup olmadığını kontrol edin, (-) ise uzaklaşın.
7- Sözleşme kurallarını mutlaka okuyun.
8- hosting arama sitelerindeki yorumlara aldanmayın. Webhostingtalk.com'u takip edin.
9- Sunucularının nerede olduğunu ve kullandıkları kontrol panelini inceleyin. Sunucuya ping atarak hızını test edin.
10- Hiçbir zaman hostinge domain tescil işleminizi yaptırmayın.
11- Sınırsız alan ve/veya bandwidth yazan yeri gördüğünüzde pencereyi hemen kapatın.
12- Son olarak hiçbir hostingi detaylı incelemeden, satış ekibine bir iki soru sorup cevap alma sürenizi öçmeden sipariş vermeyin.
BRONZE şu an çevrimdışı  
Old 15.07.2004   #7 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169

envrenkent, hostsa'nin gerek hakkimizda gerekse iletisim sayfalarina bakacak olursan, kayitli bir firma degiller. bir icq ve e-posta formundan haric bir iletisim secenegi de sunmamislar. kim olduklari hakkinda en ufak bir bilgi yok. kaldi ki "Türkiyenin hosting ve domain Sanayisi HOSTsa" gibi absürt bir sloganla yola cikip kendilerini önemli göstermeye calisirken, komik duruma düstüklerinin bile farkinda olmayan kisileri ciddiye almaya bile degmez, birak calismayi...

13-14 yasinda cocuklarin bile bir reseller hesabi acarak kendilerini hosting firmasi olarak tanittiklari ya da 60-70 $ verip bir sunucu alan kisinin kendine hosting firmasi ilani edip kendini sokaga attigi bir dönemde ikisi arasindaki fiyat farki da nereden geliyor diye soruyorsan, sebebi birisinin bunu hobi olarak yan gelir amaciyla yapmasindan, digerinin ise bunu bir meslek olarak daha ciddi boyutlarda yapmaya calismasindan kaynaklaniyor.

sanirim üniversitede iktisat okumustun. firma kurulumu, giderler, vergilendirme konularinda özellikle sanayi ve firma gibi terimlerde (bkz. Türkiyenin hosting ve domain Sanayisi HOSTsa") hepimizden daha bilgili olman gerek.

kisacasi, nereden hosting aldigin önemli degil. önemli olan bir firma ile calisman, karsinda muhattap bilecegin birilerini bulabilmen. hostsa ya da bu tarz calisan kisiler 2 ay sonra, herhangi bir sebebten dolayi verdikleri hizmetlere son verirlerse ortada öylesine kalakalirsin.

ilknet'i de istek disi reklamlari ile posta kutularimizi doldurduklari icin de tavsiye etmiyorum.
Old 15.07.2004   #8 (permalink)
erk

ben sana ücretsiz hosting vereyim bi kullan dene...
www.puqe.com bi dene bak...

Old 15.07.2004   #9 (permalink)
Se7en

Se7en's Avatar

Yer: IstanbuL
Görsel: 31

İyi herşey çok güzel söylediniz de. Türkiye de adam tutmuş benim orta ölçekli bir (FİRMA'dan) aldığım hizmeti 395$ + KDV'ye satıyor. Ben bunu yine firmadan 80 - 90$'a alabiliyorum. Pahalısını da denedim ucuzunuda. Aralarında cebime giren şeyin uzunluğundan fazla bir fark göremedim.

Pahalı olanı üstelik minnet bile etmiyor. Ucuza hizmet aldığım yer ise bana müşterisiyim hissini tattırıyor. Bu hosting seçeneklerinde kendi kanaatımca kimse bir orta yol bulamaz gibi. Adam bakıyor işim şu bu, bana böyle bişey lazım kullanayım. Ucuz olsun işimi görsün bulup kullanıyor. Çökersede umrunda değil domain ns'i değiştip backup ile update eder tek zararı ucuz etin yahnisi mide ağrısı olur.

Pahalılara gelelim. Adamlar yıllık 200 - 400$ arası fiyat çekiyorlar. Onun bunun garantisi var bir mail ekstra aç çat 10$. MySQL'e hacim eklet çat 50$ vb. gibisinden şirketleri yolmaya tam gaz devam. Tabi bu fiyatların abarmasında reklamsal etkileşimin geri dönüşü kuşkusuz bir gerçek. Ama ne farklı pahalısında? Cebimize giren şeyin uzunluğu!

Mantıken düşünüp bu karışık anlatımımı elersek bir şema yapalım.

Pahalı host bana ne veriyor?
Çok iyi hizmet (sorun cıktıgında verdikleri cevaplar tatrışılır)
Güleryüz
Yüksek fiyat
Hukuksal anlamda bir sorun karşısında hukuki muhattap.

Ne kaybettiriyor?
Para

Amaç?
Zaten para kazanmak. (kurumsal işler)

Ucuz hosting bana ne veriyor?
Hizmet (İyi kötü firmasına göre değişir)
Güleryüz
Düşük fiyat ve makul kalite
Hukuksal anlamda bir sorun karşısında hukuki muhattap.

Ne kaybettiriyor?
Ben henüz birşey kaybetmedim.

Şimdi 10$'ada hosting aldım - 80 dolarada yıllığı 730$'ada hosting aldım.
Firma dediniz bana. Yurt dışında bir firmadan hosting satın aldım 4 site içinde barındırıldı 10 ay boyunca. Bu adamlar bir gün bir şekilde kepenkleri indirip gittiler. Ve bu adamlar bana faturalarımıda yollamışlardı. Firmaydılar anlayacağınız. Herşey kanuni idi. Serverlar iyice pelt olunca kelekliği anladım backup aldım öyle yırttım. Şimdi bu firmaya dava mı açacağım? Astarı yüzünü geçecek.

Türkiye'de bir firmadan hosting aldım. Adamlar 2 hafta sonra kapadı gittiler. Faturamı yine kesmişlerdi (faturasız iş yapmam) ee ne oldu bu adamlar kayıp. Araki bulasin dava açasın sonucunu bekleyesin. Adam zaten kapatmış zarar gösteriyor. İcra mı edeceğim adamı? Benden ne gidecek karşılığında ne alacağım?

Ben pek bu forumda web sitelerimle boy göstermem ancak uzaktan uzağa 2 senede 50 üzeri iş hazırladık. Hepsinin hostunu tek tük ayrıcalıklar dışında kendim satın aldım ve gördüm ki (Tamamen yaşanmış tecrübeden söylüyorum)

Çalıştığınız kişi, kurum yada firma her ne halt ise. Önemli olan verdiğiniz paranın miktarı yada paranız karşılığında elinize tutuşturulan faturanın bilgileri hiçbir şeye yaramıyor. Gerçekçi düşünün. Bu konu ile ilgili bir dava açsanız cebinizden en alt rakam 1 milyarı gözden çıkartın.

Deyecek mi ? (Çok yüksek rakamlı işler dışında deymez) Bu sebeple hostu alırken firma olmasına evet özen gösterin çünkü firmalar en azından bir kadro ve teknik personel bulundurur. Rahat sorun çözersiniz. Kişilerden alınmış hostlarda bekleki adamın keyfini. Eksiniz bu olur zaten. Ancak hukuksal anlamda verdiğiniz paraya güvenip çok fazla şey beklemeyin. Hacı baba tekkesine dönersiniz.

Hostu alırken aldığınız yerin referanslarını bulun arayın ve bizzat konuşun. Mümkünse mekanı insanları bir görün. Yoksa gerisi hikaye.
Se7en şu an çevrimdışı  
Old 15.07.2004   #10 (permalink)
roots

Yer: Istanbul

sadecehosting pahalı diyen arkadaşa önümüzdeki aylarda fiyatlarına %50 zam yapacaklarını söylemek istiyorum...

hosting hizmeti diğer arkadaşların belirttikleri gibi sadece 60-70$ verilerek reseller hesabı ile yapılacak bir hizmet olmadığı gibi 50 mb disk alanı için yıllık 40$da hiçte yüksek bir ücret sayılmaz...

se7en çok güzel söylemiş bir gün adamlar kepenkleri çekip kayboldular diye... firmaya güvenmiyorsanız fiyat yada şu bu diye düşünmeden değiştirmek güveniyorsanızda 10-20$ (ki şuanda düzgün bir mekanda 2 fincan kahve fiyatından çok değil) hesabı yapmamak gerekli...

birde hayat görüşü diye birşey var mesela ben bir marangoza yada bir başka hizmet işi yapan adama gidipte neden bunu bu fiyata yapıyorsun neden şöyle böyle diye asla laf etmem, bunun nedeni eğer ben o işe para ödemekten rahatsız isem oturup o işi öğrenmeliyim... yok ben o işi öğrenmiyorsam başka işler yapıyorsam paşaa paşa o adamın hakkını ödemeliyim. hem ben yapmam o yapsın diye davranıp hemde az para alsın hatta almasın hatta üzerine versin biraz mantıksız oluyor
roots şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
firmalari , hosting

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kay