Zoque.Forum
»
Karegen hack'lendi
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Bursa - İstanbul
|
Re: Karegen hack'lendi
Microsoft'un bile hacklenebildiğini göz önünde bulundurursak bu çok büyük bişe değil :P karegen'de host edilen 3 tane sitem var ve değiştirmeyide düşünmüyorum @ Hizir abimizin görüşünede katılıyorum, @plush ki gibi benim sitelerimede bişe olmadı
![]()
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
karegen için kötü bir - olsada değiştirmeyi bende düşünmüyorum, en azından şimdilik
ama benim asıl takıldığım nokta, gece saat 03:45 de host allak bullak olmuş ve ben en erken saat 10:30 da teknik elemana ulaşabiliyorum, nöbet tutması gerekmiyor elbette ama ciddi anlamda bir hizmet veren firmayı sadece sekreterin açıyor olması güven kırıcı, ki sanıyorum yaptığı ilk iş gazete okumak, sisteminiz kırılmış diyorum, haberim yok diyor ![]() bknz Mesaj Taci TIRSAK tarafından 08.09.2004 (11:53) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
benim hostlarada birşey olmamış.Bende hacklenemeyecek host yokturu savunanlardanım..
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
daha önce benimde başıma gelmişti, bir şekilde, tüm vhost klasörleri içindeki bir dosyayı başka bir dosya ile değiştiriyorlar, genelde index.PHP yi değiştiriler, çünkü çoğu sitede giriş sayfasıdır, ama giriş sayfası başka uzantılarda olanları bu etkilemez, sanırım apache yada PHP/safe_mod ile ilgili bir güvenlik sorunu, ek olarak bu şey çokta önemli değil zaten karegen herşeyi yapmıştır, ancak bir hatası update yapmamak olabilir. Bunu yapan kanıt bırakmamak için loglarıda silebilir (eğer root a ait değilse). Son olarak ben, şahsen karegenin çok daha zor duruma düştüğünü biliyorum.
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Sharing hosting kullanıyorsanız zaten diğer kullanıcılar tarafından tehdit altındasınız demektir host firmasını bu tür içten saldıralara karşı yapabileceği hiç bir şey, yapabilecekleride sizin hostu kullanmanızı engellemek gibi bir şey . Yani hangi host a giderseniz gidin diğer müşteriler başlı başına bi tehdit unsuru
En güzeli kendi makinanı koyacaksın yada bi grup arkadaşla bol sitesi olan ve sizi hacklemiyeceğine inandığınız kişilerle bi host oluşturacaksınız
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Walla, benim de karegen' den host edilen 3 sitem var ve 3 ünde de problem olmadı. Böyle hacklenme olaylarında hemen host değiştireceksek ohoo, ömür yetmez.
![]()
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
ufak bir açıktır muhtemelen farkında olmadıkları
plush'ın dediği gibi bir eklenti sebebiyle oluştuysa bu durum, frimanın durumu daha vahim bence..ha birde şunu söylemek istiyorum, elamanın yaşını vs bilmiyorum ama yapan kişilere çoluk çocuk demesek daha iyi olmazmı? bu işi meslek edinen ve bu sayede büyük firmalarda adminlik görevi yapan çook kişi var..
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Bende bu konuda soul'a katılıyorum. Evet her sunucu hacklenebilir ama her sunucu hacklenebilir diye bunu hergün yaşanılan bir olaymış gibi çok olağanda karşılamamak gerekir. Sonuçta karegen'de kiminin 1 kiminin 3 kiminin 5 kiminin de 50 veya daha fazla hostu olabilir. Böyle bir durumda bir hackleme olayi sonucu bu firmadan hizmet alan arkadaşlarımız daha zor durumlarda kalabilir. Güvenliğe biraz daha fazla önem vermek gerekiyor. En azından server izlenerek daha erken saatlerde soruna çözümde getirilebilirmiş.
Taci arkadaşımızın dediği gibi Firmayı sekreterin açması olayıda son zamanlarda fazla rastlanan olaylar arasına geldi, gerçi ben alışığım bir süre önce çalıştığım hosting ve internet ile ilgili konularda hizmet veren bir firma'da da aynı durum geçerliydi Teknik arkadaşların firmaya ulaşması 10-11 küsürlü saatleri buluyordu![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!