Zoque.Forum
»
Türkçe Karakterli Alan Adı
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul/Balıkesir
|
Re: Türkçe Karakterli Alan Adı
Benim bu konuda bir fikrim yok. Ama senin üslubun konusunda fikrim var: Çok yanlış!
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Alıntı:
![]() Elimden kaçmış. Zararın neresinden dönersen kardır. |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Balıkesir
|
Biraz araştırdım ve gerçekten şaşırdım.
Bu olayı ilk duyduğumda (süperonlayn bu olaya el attığında, sanırım 3-4 yıl önce) "olmaz bu iş, tutmaz" dedim. Tutmaz kısmını tutturmuşum ama olmaz kısmını tutturamamışım. Lakin olmuş. Şu ya da bu şekilde... http://www.türkçe.com/ adresine girdim ve "To navigate directly to web sites using your own language, VeriSign recommends enabling your web browser with the i-NavTM plug-in. Click YES to install." mesajı ile karşılaştım. Bunu kaç internet kullanıcısı kabul eder ve yükler acaba. Bence çoğunluk bu yazıyı anlamaz ve sayfa yapım aşamasında filan sanıp kapatır o pencereyi. Ben kendi adıma aldığım domainin bir de türkçesini alacağım. Sadece "bir köşede dursun" diyerekten...
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Balıkesir
|
Ayrıca sanırım bu eklenti Service Pack2 kurulumakinelerde sorun yaratıyor. Ya yükleme başarısız oluyor ya da SP2 bu yüklemeyi durduruyor. Bu başarısızlıktan sonra bir sayfa daha çıkıyor karşınıza (o türkçe) ve "Bir sorun nedeniyle VeriSign yazılım ürünü sisteminize yüklenemedi. Bu sorun tarayıcınızdaki güvenlik ayarlarından kaynaklanıyor olabilir" diyor. Sonra manuel olarak bu exe dosyasını çalıştırıyorsunuz. Bence bizim tembel ve zamanı az olan kullanıcılarımız için oldukça zahmetli bir iş... Ben sırf meraktan bunların hepsini yaptım. Daha sonra da "TÜM AYARLARIN GEÇERLİ OLMASI İÇİN RESTART GEREKİR" uyarısı çıktı karşıma... Yani offf yaaa... altı üstü bir siteye gireceğiz....
------- edit: Restarttan sonra sayfalara girmek için türkçe karakterli domainler bulmaya çalıştım. bu hizmeti veren sitesinin referanslar kısmındaki sitelerin sadece ve sadece 1 tanesi açıldı. Hepsinde "rezerve edilmiş ama yapılmamıştır" diterek satıcı firmanın uyarısı çıkıyor. Çok mu zor acaba sistemi kurmak. dns lerle mi anlaşamamazlık var türkçe karakter konusunda...
"kalanların gidenleri hissetmesi işkence, bağlanıp elinden çekilmek geçmişe..." www.mirkelam.org Mesaj TeredduT tarafından 29.09.2004 (13:55) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Dns ile ilgili bir problem yok, çünkü yönlendirilen dns türkçe karakter içermiyor, XN--GNEY-0RA gibi değiştirilerek yönlendiriliyor, plug-in ise sizin yazdığınız türkçe karakterin bu dns adresine yönlendirilmesi işlevini görüyor. Sitelerin yapılmamasının nedeni büyük ihtimalle sistemin henüz oturmamış olmasıdır, yani hazırlasanız da ziyaretçi gelmeyecek diye bekletiliyorlardır.
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Yer: Bursa
|
Alıntı:
ICANN sertifikası almak düşündüğün kadar kolay değil öncelikle bir sürü prosedür var, ve bir sürü ödeme var. Öncelikle bir internet firması olması ve 100.000$ gibi bir banka teminatı (şirketsel teminat) göstermen gerekiyor, 2500$ başvuru ücreti alıyorlar, sonra inceleme yapıyorlar, eğer kabul görürse ilk domain uzantısı için 2500$ sonraki her domain uzantısı için 500$ ücreti ödüyorsun, ayrıca 6000$ yıllık ödeme var onu yapıyorsun. Sonra bu ICANN registrar ları olarak ICANN in bir havuzu var yıllık 1 milyon $ toplaması gereken bir havuz o 1 milyon doları kardeş kardeş topluyorsunuz registrarlar olarak, bunla kalsa yine iyi birde yıllık Accredit ücreti var 2000$ kadar. Eee bir yıl içerisinde bunların tamamını ödeyebildiysen geriye domain almak kalıyor, domainin ücreti 6$ ve her sattığın domainden 0.25$ ile 0.35$ arası bir tutarı ICANN e veriyorsun. Şimdi bir domaini yıllık 6.35$ + diğer yıllık masraflarla satın alıyorsun, yani maliyeti 7$ kadar. Domaini 7 dolara alıp kaç dolara satabilirsin.? Bence uğraşmaktansa, git Karegen.com dan kaydet derim :P Ayrıca çok yakında bir türk firması dediğin şeyi yapacak, uzun süredir bununla uğraşıyor. bu da dip not olsun. |
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
@Dryope kardeş;
Artık, anlattıklarının tamamından haberim var çok sağol. Söylemek istediğim şu; Mynet, Bnet, Superonline, TTnet vs. vs. bunlar inanılmaz büyük firmalar biliyorsunuz. Koyar mı bu adamlara dediğin meblağlar. 1.000.000 USD ile dişini kurcalayan firmalar bunlar. Bence yine de paradan çok başka muammalar var? ![]() |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Haklısın fatihunal ama anlatmaya çalıştığımın özünde bu iş zaten kâr marjına sahip olmayan bir olay sadece prestij için yapılabilir hatta zarar ediyorsun bunu göz önüne alınca büyük firmalar para peşinde prestiji yapıyorlar bi şekilde.
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Richmond
|
Birkaç sene önce yapılan bu tartışmayı okumak çok hoşuma gitti. Zaman ne kadar da çabuk geçiyor. Şimdilerde IE7 ve Firefox ile herhangi bir program yüklemeden Türkçe karakterli alan adlarına direk bağlanmak mümkün. Sanırım sırada email desteği var. O da gerçekleşirse yaygın olarak; ben şahsen, Türkçe.com varken turkce.com'un pek kullanılacağını sanmıyorum. Şu anda mesela Excel ya da Word'un sadece Ascii karakter ile olduğunu düşünebiliyor musunuz? web uygulamalarında Türkçe karakter desteği arttıkça Ascii alan adları ortadan kalkacak. Buna öngörü demek 2008'de ne kadar mümkün bilmiyorum ama 2004'lerde hatta daha da önce kısacık Türkçe karakterli alan adlarını kaydedenlere hayran olmamak imkansız!
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Ben domaincilikten azıcık anlıyorsam Türkçe karakterli domainler kesinlikle tutmaz. Bu konu açılalı 4 yıl geçmiş. Bir 4 yıl daha geçsin, 2012 yılında tekrar bu konuya bakalım. Göreceksiniz tutmayacak.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!