|
|
#1 (permalink) |
|
virtual domain (yada öyle birşey)
Selamlar bazı sitelerde görüyorum üye olduğunuz zaman size otomatik subdomain açıyor ve siz bu subdomain 'e 2-3 saniye içinde ulaşabiliyorsunuz. normalde ben kendi domainim için subdomain açınca, normal bir domain eklemiş de dns lerin değişmesi için bekliyormuş gibi bekliyorum, 18 civarı saat kadar. Bir yerlerde okumuştum virtual domain gibi birşeydi bu, ama yanlışta hatırlıyor olabilirim.. Örnek isterseniz; www.fotokritik.com 'da var. user.fotokritik.com , www.fotokritik.com/user şeklinde. Birde sonunda açtığı www.site.com/user şeklindeki klasör de sanal bir klasör heralde değilmi? bu olayı cidden çok merak ettim. ya da en azından nasıl araştırabileceğimi söylerseniz sevinirim ![]() teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: virtual domain (yada öyle birşey)
bu işine yarar belki biraz.
http://www.php.org.tr/modules.php?op...rder=0&thold=0 sanırım klasör sanal olabilirde, olmayabilirde. sunucu konfigürasyonları konusunda fazla bilgim yok. yukardaki link daha çok bir yönlendirme servisi gibi yani bounce.cjb.neti http://www.geocities.com/bounce/ adresine yönlendirmek gibi. frame ile gizleyince subdomaine benziyor ama subdomain değil. Google arama eki: sunucu hosts dosyasında subdomain tanımlama örneği. http://www.experts-exchange.com/Web/..._21086909.html Mesaj uzaytek tarafından 28.09.2004 (16:55) yeniden düzenlendi. Açıklama: ek |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
host firması size bir subdomnain açar meslea;
http://temp124xx.hostfirmasi.com sifrelerinizi vs. de gönderiri. Sizin sitenizin DNS transferleri bitene kadar bu adresi aynen kendi adresiniz gibi kullanabilirsiniz. Sanırım bunu soruyordun
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
sanırım bounce nin sorduğu farklı bir olay, eğer yanlış anlamadıysam o konu benim de merak ettiğim bir konu, şöyle ki : bizim firmanın serverı var, biz bu server üzerindeki bir domaine subdomain açacağımız zaman normal domain tanımlar gibi dns lerin tanımlanmasını bekliyoruz, en az 1 gün, ama öyle sistemler varki msela tirsak.com, ben cpanel den girip bir subdomain tanımladığımda, Explorer da direkt taci.tirsak.com yazdığımda çalışıyor, ama bu işlem bizim server da olsaydı en az 1 gün gerekiyor çalışması için? buradaki keramet nedir?
@bounce doğru mu anladım acaba? |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
ben tekrar anlatiyim;
baştan örnek olarak fotokritik.com la başlamıştım.. başka aklıma örnek gelmiyor aynen devam edeyim... mesela girdim fotokritik.com'a üye oldum... profilimi doldurdum. adamlar bana 1-2 saniye içinde(registration'u tamamladım) bounce.fotokritik.com diye profil sayfama yönlendirilmiş domain açtılar... yani otomatik olarak site açtı. sitenin admini kontrolpanele girip subdomain açmadı benim için. zaten açsa da, yani ben açınca subdomainin işler hale gelmesi en az 8-9 saat alıyor. yani nasıl oluyor da 1-2 saniye içinde subdomain sahibi oluyorum fotokritik'den? muhtemelen fiziki bir işlem yok tabi, ya da ben öyle zannediyorum. sormak istediğim bu.. @Taci Tırsak; evet sanırım anlaştık @soul; yok onla alakası yok sayın soul @uzaytek; teşekkür ederim işte budur "http://www.PHP.org.tr/modules.PHP?op=modload&name=News&file=article&sid= 22&mode=thread&order=0&thold=0"
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
bikaç çeşidi var subdomain olayının, basit olanı ufak bir script ile hazırlanıyor, şöyleki bir CNAME atıyorsunuz *.<siteadi>. şeklinde, böylece "xxxw3dsasd.<siteadi>" yazsa bile adam adres çubuğuna <siteadi> na gidiyorsunuz, sonra script ile bu bilgiyi elde edip gerekli klasöre yönlendiriyorsunuz, basitçe subdomain oluyor.
Cpanel yada Plesk gibi hazır bir yazılım kullanıyorsanız ve uzun sürüyor ise işlemler domaine ait DNS ayarlarında bir hata var yada direk işlemi yapmadan crontaba atıyor bu hazır yazılımlar, denemek için 2 tane subdomain açın 2 şer saat arayla eğer aynı anda geliyor ise subdomainler, olay crontabdır diyebiliriz
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Hazır böyle bir konu açılmışken, benim de mydomain.com la bir sorunum var. Oradaki hesabıma bir domain ekledim. Bir adet de freewebtown.com dan ücretsiz domain hosting hesabı açtırdım. freewebtown domaine hostluk etmek için mydomain.comdaki domaini kendi ip'sine yönlendirilmesini istiyor. Ben de mydomainden ana domaini o DNS ayarlarından A kutusuna ip'yi yazarak, o ip'ye yönlendiriyorum ve ana domaine başlarılı bir şekilde hosting sağlıyorum. Fakat ne yaptıysam www subdomainini de aynı adrese yönlendiremedim.
Yani kısaca; vengeance.gen.tr > çalışıyor www.vengeance.gen.tr > çalışmıyor www.vengeance.gen.tr 'yi de aynı ip'ye yönlendirirsem DNS ayarlarından hosting'in sitesine gidiyor. CNAME den vengeance.gen.tr 'ye yönlendirirsem hiç bir yer açılmıyor. Yardımınızı bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |