|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
dns, proxy, ttnet, hosting, problem!
iki gündür ilginç bir şekilde şirket sitemiz down gözüküyor. dnslerde tanımlı ns'ler ping'e cevap veriyor ama mail ve web direk hata veriyor. hosting'dedir diye düşünüyodum aradım ulaşamadım birtürlü (kriweb). demin ttnet'in proxy'sini açtım ie settings'ten, açınca direk çalıştı site ama oe'den mailler hala hata veriyor. sanırım sorun ttelekom'un salak dns sunucularıyla ilgili ama müşteriler açısından sorunu nasıl çözebileceğim konusunda bi fikir yürütemiyorum (zoneedit bi çözüm olabilir sanırım ama proxy ile düzgün çalışan siteyi sorunlu diye alternatif bi yere yönlendirmek istemiyorum, aktif bi forumumuz var sitede) sanırım sorunu anlatabildim herhangi bir fikri olan varmı bu konuda?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: dns, proxy, ttnet, hosting, problem!
bu problem yaklaşık 1 haftadır bizde de var,problem ttnet de ama bırakın çözüm bulmayı derdinizi anlatmanız yada derdinizden anlıyacak brilerini bulmanız nerdeyse imkansız, müşteriye ne anlatırsak anlatalım aldığımız genel soru şu "yahoo çalışıyor ama?"
![]() olası bir çözüm yolu varsa, bizde çocuklar gibi şen oluruz
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Alternatif DNS ler kullanabilirsiniz dün de bir arkadaş yanı şeyi söyledi iki yeni DNS verdik bir şeyi kalmadı.
2 öğün Tok karna taze DNS leri verdiniz bir windows' a işlem tamam.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bu programı biliyorum periyoduk bi şekilde tanımlı dns'lere ping atıp en avantajlılarını sistem dns'i olarak ayarlıyor.
fakat benim sorun farkettiğim kadarıyla sadece dns'i 212.156.2.70 ve proxy.ttnet'i açınca düzeliyor. dns farklı ve proxy kapalıysa açamıyorum hala sayfayı. sanırım bizim düzeltebilcegimiz degilde Telekom ve/veya hosting firmasının çözceği bi durum bu. :/
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Bu bir haftadır süre işkenceyi artık cekemiyeceğime karar verdim. Türkiye'de başka DNS servisi veren sunucular aramaya başladım. bulduğum bir kaçtanesi sorunuma kesin çözüm oldular. Sizlere de tavsiyem TTNET'in DNS lerini terk eylemeneiz olacak
![]() Google'dan "dns sunucu metu" diye aratırsanız, ödtü DNS sunucularının adreslerini bulabilirsiniz. Yada başka DNS hizmeti veren firmaları yada Üni'leri bulmaya çalışın. Allahım sen bizi TTnet'in gazabından koru
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!