Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » Web Hosting / Domain » Fırsatcı GODADDY.com

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.03.2005   #1 (permalink)

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü
Fırsatcı GODADDY.com

TUCOWS zamanında aldığım bir domainim admin mailini değiştirmeyi unuttuğum ve kullanamadığım bir mail adresim yüzünden PENDINGDELETE moduna girmişti. domain düştükten hemen sonra gidip godaddy den register yapayım dedim. Evet registerladım ama domaini normalinde manage domain kısmına atıyordu ancak şu son 30 saattir pendig transfer kısmında. Ve bir türlü domaine birşey yapamıyorum ve şöyle yazıyor "Transfer Declined or Expired" ... Bu nedir arkadaşlar bilen var mı? Bayadır Godaddy den domain almıyordum sistemi cok karısik diye yoksa artık böylemi oluyor. Ya da hemen düşer düşmez aldığım için godaddy bunu transfer olarak mı algıladı ... Bu domain benim icin cok önemli ticari bir domain, şirketin domaini ...

Status Description:
This transfer request was DECLINED or has EXPIRED. Transfer requests must be completed within 30 days of purchase or they must be repurchased. If you feel you have received this message in error, please contact customer service.

yazıyor.... Ben transfer yapmadım ki ... Ve internic whoislerinde de godaddy whoislerinde de gözükmüyor.
Zaten, sistemlerini çözmek için bir hafta uğraşmak lazım.

Nasıl iştir anlamadım, birisi beni aydınlatabilir mi? Godaddy yaktın beni ...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 15.03.2005   #2 (permalink)

gameover's Avatar

Yer: Istanbul
Re: Fırsatcı GODADDY.com

Ne yazıkki işler biraz karışık. Misal godaddy'de düşmüş görünen bir alan adı, Register.com'da halen düşmemiş görünebiliyor. 2-3 gün olabiliyor bu farklılıklar. Dolayısıyla godaddy transfer olarak algılamış olabilir. Ancak alan adı transferlerinin her yerde alan adının düşmesine en fazla 2 hafta kala yapılması öneriliyor. Aksi halde transfer işlemi büyük ihtimalle gerçekleşemiyor her ne kadar bilgileriniz doğru olsa da.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 15.03.2005   #3 (permalink)
syn

syn's Avatar

Yer: istanbul

başlıkta neden fırsatçı yazdığını anlamadım anlattığın olayla ilgili.

"This transfer request was DECLINED or has EXPIRED. Transfer requests must be completed within 30 days of purchase or they must be repurchased."

adamlar 30gün içinde işlem tamamlanmalıdır diyor. ki aynı tarzda bir olay başıma gelmişti netsol'da olan bir domaini bitmesine 1ay kala transfer işlemi başlatmıştım fakat domain netsol'da locked modunda olduğu için transfer işlemine izin vermedi bende godaddy support'a mail attım ve transfer ücretini kredi kartıma geri iade ettiler 2 hafta içinde.
Old 15.03.2005   #4 (permalink)

fatihunal's Avatar

Neden fırsatcı dedim, çünkü gönderdiğim mailde kimsenin adına kayıtlı değil gidip register edebilirsiniz diyor.
Old 15.03.2005   #5 (permalink)

Jazz's Avatar

Yer: Istanbul

domain Son Kayıt Tarihi (Expire Date) geldiğinde ve hala kayıt yenilenmediğinde 30 gün askıda kalır. hiç bir işlem yapılamaz ama bazı servisler de iki katı ücret ödenerek geri alma gibi özellikler olabiliyor. Bu 30 gün bazılarında 45, bazılarında 2 aya kadar uzayabiliyor. Ayrıca domain aldığınız yere çok dikkat edin. Çoğu domain servislerinde domain yenilemediğiniz takdirde fırsatçı (¿) firmalar tarafından kendileri uzerine kayıt edilmekte ve o domaini bi daha asla alamamaktasınız. (Örn: http://www.tianet.net/ )
O yüzden bir domainin Expire Date'ina ve kayıtlı olduğu maile çok dikkat etmelidir. Mümkünde ömür boyu kullanacağınız mail adreslerini yazın.
Bazı arkadaşlar bir domainin kayıtlarını güncellerken aynı domain mailini Administrator Informationa yazmaktalar. Örneğin abc.com 'un infosunda isim@abc.com domainini kayıt ediyorlar. tabi o domain dustuğünde ya da bir hata durumunda domain elden gidiyor..
Güvenli ve Sizin dilinizden anlayan bir servis kullanın domain alırken..
Jazz şu an çevrimdışı  
Old 15.03.2005   #6 (permalink)

fatihunal's Avatar

Godaddy den gelen mail;

"Dear Fatih ÜNAL,

Thank you for contacting our online support. I do apologize for any inconvenience that this may cause; however this domain name was purchased as a domain transfer. I can request a refund with your permission. Please follow the directions below in order to register this domain name.

You can view our current prices for domain registrations as well as registering a domain, please visit the link below:

.................... "

cok ilginc...
Burada "I can request a refund with your permission" derken," size geri ödeme yapılması icin bir istekte bulunabilirim mi" demek istiyorum.
Old 15.03.2005   #7 (permalink)
syn

syn's Avatar

işlemle ilgili ödenen tutarı satış departmanına bildirip geri ödenmesini sağlamak için senden izin istiyor.

banada aynı soru sorulmuştu mümkünse ödenmesini istiyorum dedim ve 2 hafta içinde k.kartıma ödeme geri gönderilmişti.
Old 15.03.2005   #8 (permalink)

fatihunal's Avatar

Alıntı:
syn tarafından gönderilen mesaj:
işlemle ilgili ödenen tutarı satış departmanına bildirip geri ödenmesini sağlamak için senden izin istiyor. banada aynı soru sorulmuştu mümkünse ödenmesini istiyorum dedim ve 2 hafta içinde k.kartıma ödeme geri gönderilmişti.
Tamam izin verdim gitti diye bir mail de ben yazayım, oh be...
Kredi Kartı hesabı diye birşey yok ki. Nereye yatıracaklar bunlar parayı? Onu anlamadım ...
Old 15.03.2005   #9 (permalink)
syn

syn's Avatar

hesapla ilgisi yok direk kk limitine geri düşüyor para.
Old 15.03.2005   #10 (permalink)

fatihunal's Avatar

Bakalım, nasip bekleyecez artık.
İlginiz için teşekkür ederim.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

godaddycom , firsatci

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 23:57.