»
Reseller ya da Shared Hosting
|
| Web Hosting / Domain Web hosting paketleri, sunucu barındırma veya sunucu kiralama hizmetleri, alan adı (domain) kayıdı ile ilgili sorularınızı; web hosting firmaları hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz. Bu bölümde herhangi bir reklama izin verilmemektedir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: Reseller ya da Shared Hosting
Fiyat/performans oranı ve sunduğu hizmetelerle resellerzoom kullanıyorum daha önce hiç sorun olmamıştı bugün DB Error 28 diye bir hata ile karşılaştım. Önce Wordpress ten sandım ama MySQL den kaynaklanıyormuş. Bunun üzerine resellerzoom'a mail attıp, herhalde en az birkaç saat sürer diyerek başka işlerle uğraşmaya başladım. Fakat onlar arada 3 tane mail atmışlar. İlki maili aldıklarına dair, 2.si sistem yöneticilerin üzerinde çalıştığına dair, 3.sü sorunun ne olduğu ve halledildiğine dair. EN çarpcısı olan şey se 1. mail ile 2.mail arasında 4 dakika 2. mail ile 3.mail arasında 6 dakika süre olması çok hoşuma gitti ve sizlerin de bilgisi olsun istedim.
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
uzun süre sonra bu başlığa birkaç ekleme yapma gereği duydum..
ttnet'in yanlış ayarlanmış router'ları yüzünden midir bilmiyorum ama dreamhost ve özellikle mediatemple'in pingleri kötü. powervps'inki biraz daha iyi.. batı amerika olduğu için sanırsam. ------------------------------- 32 bayt veri ile mediatemple.com [64.207.129.35] 'ping' ediliyor: 64.207.129.35 cevabı: bayt=32 süre=285ms TTL=45 64.207.129.35 cevabı: bayt=32 süre=287ms TTL=45 64.207.129.35 cevabı: bayt=32 süre=287ms TTL=45 64.207.129.35 cevabı: bayt=32 süre=282ms TTL=45 64.207.129.35 için Ping istatistiği: Paket: Giden = 4, Gelen = 4, Kaybolan = 0 (0% kayıp), Mili saniye türünden yaklaşık tur süreleri: En Az = 282ms, En Çok = 287ms, Ortalama = 285ms ---------------------- 32 bayt veri ile dreamhost.com [66.33.201.141] 'ping' ediliyor: 66.33.201.141 cevabı: bayt=32 süre=260ms TTL=49 66.33.201.141 cevabı: bayt=32 süre=260ms TTL=49 66.33.201.141 cevabı: bayt=32 süre=268ms TTL=49 66.33.201.141 cevabı: bayt=32 süre=262ms TTL=49 66.33.201.141 için Ping istatistiği: Paket: Giden = 4, Gelen = 4, Kaybolan = 0 (0% kayıp), Mili saniye türünden yaklaşık tur süreleri: En Az = 260ms, En Çok = 268ms, Ortalama = 262ms -------------------------- 32 bayt veri ile powervps.com [209.8.28.97] 'ping' ediliyor: 209.8.28.97 cevabı: bayt=32 süre=220ms TTL=51 209.8.28.97 cevabı: bayt=32 süre=201ms TTL=51 209.8.28.97 cevabı: bayt=32 süre=201ms TTL=51 209.8.28.97 cevabı: bayt=32 süre=200ms TTL=51 209.8.28.97 için Ping istatistiği: Paket: Giden = 4, Gelen = 4, Kaybolan = 0 (0% kayıp), Mili saniye türünden yaklaşık tur süreleri: En Az = 200ms, En Çok = 220ms, Ortalama = 205ms ----------------------- 1.5 yıldır dreamhost kullanıyordum belki kişisel siteler için kullanmaya devam edebilirim ama şirket sitelerini başka bi yere taşıyacam sanırım :/
necromancer.info Mesaj necromancer tarafından 08.11.2006 (12:01) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Resellerzoom budget plan alırsanız cpu ve ram sınırlamalarıyla karşılaşabilirsiniz. 6-7 aydır çalışıyorum hiç bir sorun yaşamamıştım. Ama bir site biraz fazla kullanılmaya başlandı (ki çok fazla da değil sadece bol veritabanı işlemi var) ve sorunlar da başladı. MySQL sorgularının kesilmesi, yavaşlık vs. Durumu ilettiğimde budget paketlerinde günlük %2CPU ve %3 ram ve PHP script timeout süresinin 5sn. olduğunu sorunun bundan kaynaklandığını söylediler ve bir üst pakete geçmemi önerdiler.
şu anda kullandığım 4.95$, bir üst paket 24.95$ sanırım powervps daha iyi bir çözüm(Bende yeni bir yer arayışındayım umarım buluruz) |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
|
kendime ait makinalar olmasına rağmen dreamhostun 4-5 ay önceki 9.95$ lık kampanyasından bir hosting paketi almıştım hiç sorun yaşamadım dersem yalan olur fakat bu sorunlar her yerde yaşanabilen sorunlar, önemli olan şirketin tavrı ve yaklaşımı çok güzel ve ayrıntılı bir support olayı var ayrıca kullandıkları üslubu çok sevdim, bilginize göre cevap vermeleri çok güzel birşey. Sunucunun down olup olmadığını bilmiyorum çünkü düne kadar hiç domain eklmemiştim, panelleri ve yaklaşımları sanırım hiçbirşey bilmeyen veya az bilen kullanıcılar için değil, nispeten bu işleri bilen insanlar için yapılmış.
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Linux hosting ile çalışanlara bir sorum olacak, cahilliğime bağışlayın. 1998'de Amerika'dan aldığım ilk hosting paketi Unix altında idi (o zamanlar Linux yoktu
, kısa bir zaman sonra NT'ye geçtik, hala da sadece Microsoft'dan devam ediyoruz. Bu nedenle Linux hosting'ler hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim.Sorum şu olacak; bir reseller'ımız geçtiğimiz aylarda bizi bıraktı ve Amerika'dan reyox.com diye bir firmadan bir Windows reseller paketi aldı. 2 aya yakın sorunlarla uğraştıktan sonra tekrar bize geri döndü. 20 - 21 tane sitesi vardı, kimileri sadece HTML, kimileri ASP (bazıları laf olsun diye ASP), kimileri de Access veritabanı ile çalışan ASP sayfaları idi. Sorunların en büyüğü de oradaki "Windows 2003 server" İngilizce bölgesel ayarlara sahip olduğu için, özellikle veritabanından okumalarda ve yazmalarda Türkçe karakter sorunları idi. Ne yapsa Türkçe karakterleri gösterememiş. Bize geri geldiği zaman sitelerini tekrar oradan çekip bizim server'a yükledi, bir baktık ki web sayfalarındaki hiçbir Türkçe karakter doğru değil, hepsi bozulmuş (hem HTML hem ASP sayfalarında), Access veritabanlarının içindeki Türkçe karakterler de olduğu gibi bozuk. Hatta eskiden kayıt edilen verilerdeki Türkçe'ler bize bozulmuş. Türkçe karakterlere sahip dosyaların adları da tabii ki bozulmuş. Size sorum Linux hosting'de de böyle sorunlar varmı, mesela server'a ayışığında.gif adında bir dosya yolladığınız zaman ı ş ğ bozuluyormu? Veritabanı içeren web sayfaları da aynı şekilde. Gerçi MySQL'de veritabanını Latin5 yaptığınız zaman Türkçe karakterlerde sorun olmuyor sanırım, ama onu da sormak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#26 (permalink) |
|
|
ilk olarak, "ayışığında.gif" diye bir dosya koyup onu explorerla görüntülemeye çalışırsanız zaten imkansız gibi birşey
(eskileri böyleydi yenisini bilmiyorum) normal şartlarda diğer browserlarda da imkansız ama onların genelde ayar seçeneği oluyor.linux te karakter seti, dil ve benzeri seçenekleri değiştirebiliyorsunuz, tüm dillerde *aynı anda* (çinçe,japonca vb. hariç) dosyaları veya klasörleri barındırabiliyorsunuz, tabii deminki Explorer örneği gibi, ftp clientınız ve arada her ne program kullanıyorsanız onlarında linux gibi karakterlere ilgili bir problemi olmaması gerekli. bu takdirde "ayışığında.gif" diye bir dosya oluşturabilirsiniz ama browser ile görüntülemek dediğim gibi problemli olur. ilgili değişken/set her ne ise genellikle UTF8 olarak ayarlanır böylece bir problem yaşamazsınız - tabi sizde UTF8 e göre yazılımlarınızı yapmış iseniz. Veritabanıda aynı böyle hiçbir farkı yok. windozu hiç bilmiyorum ama vardır bir kenarda köşede UTF8 ayarı, yok mu?
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Reseller Hosting, Shared Hosting, Dedicated Hosting by Vortech Inc. bende memnun sayılırım fakat fiyatlar biraz pahalı gibi.
Foruma matrixreseller ın linkini yazdığımda yukarıdaki yazıyı kendi yazıyor. İlginç bir durum forum yönetiminin haberi var mı? |
|
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
mow bilgiler için sağolasın. Ama server'da Türkçe harf desteği varsa ve browser'ında Türkçe dil seçeneğini eklersen ayışığında.gif'i görebilirsin
Örnek; http://www.hayat.com/ayışığında.gifBende IE'de dosya adı da düzgün şekilde gözükerek çıktı, Firefox'da da çıktı ama dosya adı ay%FD%FE%FD%F0%FDnda.gif haline geldi ![]() Linux'de aynı anda tüm dilleri destekleme özelliği güzel, Windows'da bu imkansız. Windows'da UTF-8 diye bir ayar da yok, çünkü asıl olarak sisteme login olan kullanıcının lokal ayarını baz alıyor, onu Türkiye yaparsanız Türkçe harflerde bir sorun yok, verdiğim adres gibi tüm Türkçe karakterli dosya, web sayfası, veritabanı, vs. herşeyi destekliyor. Ama Japonca harfli bir dosya yollamak istediğinizde hemen abuk subuk karakterlere çeviriyor. Yani aynı anda çoklu dil desteği yok. Daha ajax, .NetFramework 3.0 gibi yeni sistemlerle ilgili ne problemler çıkacak bakalım
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Aslında bu aralar benim de dertli olduğum bir konu bu ve önceki sayfalardan okuduğum kadarıyla mediatemple'a ciddi bir ilgi var, kullanan herkes memnun.
Zaten az önce sitelerine girdiğimde şöyle bir paket gördüm ki gayet şaşırttı beni, böyle bir hizmeti aylık $20 karşılığında nasıl verebiliyorlar? Bir de Reseller Hosting, VPS Hosting, Dedicated Servers - HostDime var, orada da 30gb alan 300gb bant genişliği aylık $30 deniyor, o firma hakkında bilginiz var mı?
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!