|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
nic.tr
Ne ilginçtir ki geçenlerde firmamız için www.reyhan.com.tr yi almak istedim. nic.tr sayfalarına girdim fakat ne göreyim reyhan.com.tr alınmıştı. Reyhan.com.tr girip kimlerdir, necilerdir diye bi araştırdım ki ( bizim akrabadan başkası olamazdı zaten Reyhan ) izmirden bi dede mesleğini sürdüren pastaneci akrabamız çıktı ayıp olmasın diyede domaini almaktan vazgeçtim. Asıl sormak istediğim ise nic.tr yani odtü bu domainleri kafasına göremi veriyor? tescil belgemim olmasına rağmen benim markamı başkası kullanıyor. Hadi bizim durum akraba çıktı, ya diğerleri bizimkini böyle kullanıyolarsa kesin başka firmalarında böyle kullanılanları oluyodur. Bir başka sorunsalda neredeyse tüm ülkelerde birincil domain (.tr) kullanılırken bizde böyle bir şey yok. domain yönetimi başka bir kuruluşa verilemez mi? daha doğru, daha adam gibi yapacak birilierine....
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: nic.tr
domain alırken illaki markanın tescilli olması gerekmez, ticaret yaptığına ve aktif olduğuna dair belgeler bunun için yeterli, odtü nünde bunu araştırmak zorunda olmadığını düşünürsek bence pekte garip bir durum değil, ama sen itiraz edersen sanırım domaini alabilirsin.
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
madem reyhan markası tescilli, bu durumda başkaları o markayla ticaret yapamaz. madem başkası o markayla ticaret yapamaz, elinde reyhan markası altında ticaret yaptığını kanıtlayan kişiye odtü bu domaini verir, bu sayede domain doğru kişiye ulaşır. ancak eğer birhak ihlali varsa ve başkası da reyhan markası ile ticaret yapıyorsa, bunu araştırmak odtü ye düşmez ki? marka sahibi markasına sahip çıkıp engellemeli "korsan" tüccarları...
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!